• Home
  • حسین نیکنام

    List of Articles حسین نیکنام


  • Article

    1 - بررسی تولید ورمی‌کمپوست توسط کرم خاکی ( Eisenia fetida) از پسماند میوه و تره‌بار
    Journal of Environmental Science and Technology , Issue 10 , Year , Winter 2019
    چکیده زمینه و هدف: امروزه فرآیند تولید ورمی کمپوست به عنوان یکی از روش های بسیار مناسب از لحاظ اقتصادی، بهداشتی و سازگار با محیط زیست برای تثبیت مواد زاید آلی مطرح است. هدف از این پژوهش تولید ورمی کمپوست از پسماند میوه و تره بار توسط کرم خاکی Eisenia fetidaاست. روش بر More
    چکیده زمینه و هدف: امروزه فرآیند تولید ورمی کمپوست به عنوان یکی از روش های بسیار مناسب از لحاظ اقتصادی، بهداشتی و سازگار با محیط زیست برای تثبیت مواد زاید آلی مطرح است. هدف از این پژوهش تولید ورمی کمپوست از پسماند میوه و تره بار توسط کرم خاکی Eisenia fetidaاست. روش بررسی: به منظور بررسی کمیت تولید ورمی کمپوست توسط کرم ایزنیا فوئتیدا این پژوهش در میدان میوه تره بار آزادی تهران انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار سبزی و کاهو، صیفی جات، انواع میوه، کاغذ و مقوا و ترکیبی از تیمارها در سه تکرار در شرایط مشابه اجرا گردید. یافته ها: وزن ورمی کمپوست تولید شده تحت تیمار میوه، ترکیب پسماند و صیفی جات تفاوت معنی داری با سایر تیمارها داشت. تعداد کرم بالغ افزایش معنی داری در استفاده از تیمار انواع میوه و ترکیب پسماند نشان داد ولی در خصوص افزایش تعداد کرم جوان تفاوت معنی داری مشاهده نگردید. وزن کل کرم بالغ و جوان افزایش معنی داری تحت تیمارهای انواع میوه،ترکیب پسماند و صیفی جات نشان داد. بیش ترین افزایش طول بدن کرم بالغ و بیش ترین میزان پسماند مصرف شده نیز در تیمار میوه مشاهده گردید. نتایج نشان داد که کیفیت ورمی کمپوست تیمارهای مورد بررسی در محدوده ی استاندارد قرار دارد و تنها از نظر سطح مواد آلی بیش تر از سطح مجاز است. بحث و نتیجه گیری:با توجه به نتایج این تحقیق به نظر می رسد که استفاده از پسماندهای میادین میوه و تره بار برای تولید کمپوست از کرم ایزنیا فوئتیدا ارزش سرمایه گذاری دارد. Manuscript profile