• Home
  • نسرین بهمنی

    List of Articles نسرین بهمنی


  • Article

    1 - تشخیص و تعیین فراوانی لیستریا مونوسیتوژنز در نمونه های مواد غذایی با بررسی مولکولی ژن hlyA
    Journal of Food Technology and Nutrition , Issue 80 , Year , Winter 2024
    مقدمه: لیستریولیزینo (LLO)) Listeriolysin O ( یک همولیزین فعال شده با سولفیدریل متصل به کلسترول است که توسط ژن hlyA لیستریا مونوسیتوژنز کدگذاری می شود. هدف از این مطالعه تشخیص و تعیین فراوانی لیستریا مونوسیتوژنز در نمونه های مواد غذایی با بررسی مولکولی ژن hlyA است. مواد More
    مقدمه: لیستریولیزینo (LLO)) Listeriolysin O ( یک همولیزین فعال شده با سولفیدریل متصل به کلسترول است که توسط ژن hlyA لیستریا مونوسیتوژنز کدگذاری می شود. هدف از این مطالعه تشخیص و تعیین فراوانی لیستریا مونوسیتوژنز در نمونه های مواد غذایی با بررسی مولکولی ژن hlyA است. مواد و روش ها: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی- توصیفی است. نمونه گیری از اواسط مهر ماه 1398تا پایان دی ماه همان سال به طول انجامید. در مجموع 165 نمونه انواع مختلف گوشت ، سبزیجات ، همبرگر و میگو مورد بررسی قرار گرفت. جمع آوری نمونه ها به صورت تصادفی از رستوران ها، اغذیه فروشی ها، مکان های تهیه غذای آماده و سوپر مارکت های مختلف انجام شد. کلیه نمونه های جمع آوری شده، با آزمایشات فنوتیپیکی و بیوشیمیایی مورد بررسی قرار گرفت و نمونه های مشکوک به لیستریا مونوسیتوژنز پس از استخراج DNA با روش جوشاندن با پرایمرهای احتصاصی برای ژن hlyA ارزیابی شد. یافته ها : بررسی های فنوتیپیک (کشت میکروبی و بررسی بیوشیمیایی) 18 نمونه آلوده به لیستریا مونوسیتوژنز را تایید کرد، از این تعداد بطریق PCR ژن hlyA 10(06/6% ) نمونه لیستریامونوسیتوز مثبت بود. شیوع آلودگی در کباب کوبیده 37/9 %، انواع گوشت مرغ 44/4 %، همبرگر محلی 66/16 % و کاهو 33/13 % بود. این یافته ها در مقایسه با دیگر مطالعات در برخی مواد غذایی(همبرگر محلی) شیوع بیشتری داشت و در بعضی مواد غذایی(گوشت مرغ) کمتر بود.نتیجه گیری: استفاده از روش بیوشیمیایی در تعیین فراوانی لیستریا مونوسیتوژنز در نمونه های مواد غذایی در شهرستان سنندج از درصد بالای مثبت کاذب برخوردار بود. Manuscript profile