• Home
  • فردین ایاری

    List of Articles فردین ایاری


  • Article

    1 - طبقه‌بندی هوشمند گوشت مرغ تازه از نوع منجمد یخ‌زدایی شده به کمک ماشین بویایی
    Journal of Food Technology and Nutrition , Issue 66 , Year , Summer 2020
    مقدمه: گوشت منبع اصلی تأمین پروتئین حیوانی مورد نیاز بدن انسان است. گوشت مرغ مصرف بالایی در جوامع بشری دارد و تازگی مهم‌ترین مشخصه کیفی گوشت مرغ محسوب می‌شود. با توجه به اهمیت تشخیص گوشت مرغ تازه از نوع منجمد یخ زدایی شده در بازار، به دستگاهی نیاز است که بتواند گوشت مرغ More
    مقدمه: گوشت منبع اصلی تأمین پروتئین حیوانی مورد نیاز بدن انسان است. گوشت مرغ مصرف بالایی در جوامع بشری دارد و تازگی مهم‌ترین مشخصه کیفی گوشت مرغ محسوب می‌شود. با توجه به اهمیت تشخیص گوشت مرغ تازه از نوع منجمد یخ زدایی شده در بازار، به دستگاهی نیاز است که بتواند گوشت مرغ تازه از نوع منجمد یخ‌زدایی شده و به نوعی تقلب و فساد را تشخیص دهد. مواد و روش‌ها: در این پژوهش، یک سامانه‌ی قابل حمل ماشین بویایی بر پایه هشت حسگر نیمه‌هادی اکسـید فلـزی برای تشخیص گوشت مرغ تازه از نوع منجمد یخ‌زدایی شده مورد بررسی قرار گرفت. برای هر آزمایش مقدار 10 گرم گوشت مورد آزمایش قرار گرفت. داده‌های حاصل از حسگر‌ها، پس از پیش پردازش توسط روش‌های PCA و الگوریتم K نزدیک‌ترین همسایه (KNN) مورد تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: بر اساس نتایج روش‌های PCA و الگوریتم K نزدیک‌ترین همسایه (KNN)، سامانه ماشین بویایی عملکرد مناسبی برای بررسی تازگی گوشت مرغ داشت. همچنین نتایج نمودارهای رادار و لودینگ نشان داد که بوی گوشت مرغ بیش‌ترین و کم‌ترین تأثیر را به ترتیب بر روی حسگر MQ136 و حسگر TGS822 داشت. نتیجه‌گیری: سامانه ماشین بویایی روشی بسیار مؤثر برای شناسایی تازگی گوشت مرغ می‌باشد که دلیل اصلی آن میتنی بر سرعت، هزینه کم و قابل اطمینان بودن حسگرها است. Manuscript profile