• Home
  • عاطفه بکران

    List of Articles عاطفه بکران


  • Article

    1 - مطالعه اثر پوشش‌های حاوی نانوسیلیکات بر انبارمانی انار رقم ملس ساوه
    Journal of Food Technology and Nutrition , Issue 61 , Year , Winter 2019
    مقدمه: با توجه به ارزش تغذیه‌ای و دارویی و افزایش روزافزون تولید، افزایش عمر انباری میوه انار اهمیت زیادی دارد. با درک چگونگی تاثیر پوشش‌ها بر انبارداری میوه انار، ارائه این محصول با کیفیت بالا در بازارهای محلی و بین‌المللی امکان‌پذیر می‌گردد. مواد و روش‌‌ها: در این تح More
    مقدمه: با توجه به ارزش تغذیه‌ای و دارویی و افزایش روزافزون تولید، افزایش عمر انباری میوه انار اهمیت زیادی دارد. با درک چگونگی تاثیر پوشش‌ها بر انبارداری میوه انار، ارائه این محصول با کیفیت بالا در بازارهای محلی و بین‌المللی امکان‌پذیر می‌گردد. مواد و روش‌‌ها: در این تحقیق، تأثیر پوشش‌‌های پلی‌‌اتیلن و پلی‌‌پروپیلن حاوی نانوسیلیکات بر عمر انباری میوه انار رقم ملس ساوه به صورت فاکتوریل در قالب کاملاً تصادفی مورد مطالعه قرار گرفت. میوه‌های تیمار شده به مدت دو و چهار ماه در انبار معمولی نگهداری شدند. سپس، برخی از شاخص‌های کیفی و کمی نمونه‌‌ها با استفاده از روش‌‌های استاندارد اندازه‌گیری شد. یافته‌‌ها: نتایج نشان دادند که پوشش‌‌های پلی‌اتیلن نانو و پلی‌پروپیلن نانو به ‌طور معنی‌داری موجب حفظ بیش‌‌ترین رطوبت پوست (به ترتیب 72/75 و 14/73%) در مقایسه با شاهد (64/26%) در پایان دوره انبارداری شدند. این پوشش‌ها همچنین به ‌طور معنی‌داری باعث حفظ بیش‌ترین رطوبت آریل (88/76%) در مقایسه با شاهد (09/71%) گردیدند. بعد از انبارداری، پوشش پلی‌پروپیلن حاوی نانوسیلیکات باعث حفظ بیش‌‌ترین محتوی فنل (54/883 میلی‌گرم گالیک اسید در 100 میلی‌لیتر آب‌ میوه)، فلاونویید (71/487 میلی‌گرم گالیک اسید در 100 میلی‌لیتر آب‌ میوه) و آنتوسیانین کل (69/11 میلی‌گرم سیانیدین 3-گلوکوزاید در 100 میلی‌لیتر آب‌ میوه) نسبت به شاهد ( به ترتیب 76/649 و 56/437 میلی‌گرم گالیک اسید در 100 میلی‌لیتر آب‌ میوه و 9/7 میلی‌گرم سیانیدین 3-گلوکوزاید در 100 میلی‌لیتر آب‌ میوه) شد، ولی پوشش‌های معمولی اثر کم‌تری داشتند. پوشش‌‌های حاوی نانوسیلیکات همچنین موجب کند شدن تغییرات ویتامین ث شدند، ولی بر pH و هدایت الکتریکی اثر معنی‌داری نداشتند. نتیجه‌‌گیری: استفاده از پوشش پلی‌اتیلن و پلی‌پروپیلن حاوی نانوسیلیکات جهت کاهش تغییرات کیفی انار در طول دوره انبارداری توصیه می‌شود. Manuscript profile