• Home
  • نگین احسانی

    List of Articles نگین احسانی


  • Article

    1 - توسعه دو روش بسته‌بندی بر پایه نانو ذرات نقره برای افزایش ماندگاری توت فرنگی
    Journal of Food Technology and Nutrition , Issue 57 , Year , Winter 2018
    مقدمه: کاربرد راهکارهای جدید در بسته‌بندی به منظور حفظ خصوصیات کیفی و افزایش طول مدت نگهداری میوه‌های با ارزشی همچون توت فرنگی مورد توجه محققین بوده است. مواد و روش‌ها: تاثیر استفاده از دو نوع بسته‌بندی مختلف توت فرنگی شامل (بسته‌بندی همزمان اتمسفر اصلاح شده به همراه نا More
    مقدمه: کاربرد راهکارهای جدید در بسته‌بندی به منظور حفظ خصوصیات کیفی و افزایش طول مدت نگهداری میوه‌های با ارزشی همچون توت فرنگی مورد توجه محققین بوده است. مواد و روش‌ها: تاثیر استفاده از دو نوع بسته‌بندی مختلف توت فرنگی شامل (بسته‌بندی همزمان اتمسفر اصلاح شده به همراه نانو ذرات نقره و بسته‌بندی با نانو ذرات نقره) بر روی توت‌فرنگی مورد ارزیابی قرار گرفت. ارزیابی خصوصیات کیفی توت‌فرنگی هر چهار روز یکبار و در مدت 16 روز انجام شد. شاخص‌های اندازه‌گیری شامل افت وزن، مواد جامد محلول، اسیدیته،pH ، سفتی بافت، میزان رنگ و تغییرات درصد گاز اکسیژن و دی اکسید کربن بود. یافته‌ها: هر دو نوع بسته‌بندی مورد مطالعه طول مدت نگهداری توت فرنگی را نسبت به نمونه شاهد افزایش می‌دهد و بر شاخص‌های کیفی تاثیر مثبت داشته است. به طوری که افزایش سفتی بافت، کاهش وزن و درصد فساد مشاهده گردید. نمونه‌های مورد نظر از شاخص‌های حسی بهتری نسبت به نمونه شاهد برخوردار شدند. نتیجه‌گیری: نتایج تجربی به دست آمده نشان داد که، تاثیر بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح شده همرا ه با نانو ذرات نقره در مقایسه با نمونه شاهد در طول مدت نگهداری بیشتر بوده است به طوری که ماندگاری توت‌فرنگی از 4 روز به 16 روز افزایش یافت. این نوع بسته‌بندی توانایی بیشتری جهت حفظ خصوصیات کیفی توت فرنگی را دارا می‌باشد Manuscript profile