• Home
  • Manoosh Zandehdel

    List of Articles Manoosh Zandehdel


  • Article

    1 - بررس اثر تنش اکسداتیو برروی پروتئومیکس لیستریا مونوسایتو ژنز PTCC 1297
    Biotechnological Journal of Environmental Microbiology , Issue 1 , Year , Spring 2022
    لیستریا مونوسیتوژنز یک پاتوژن باکتریایی انسانی، منتقل;شونده از غذا، گرم مثبت است که در همه‌جا یافت شده و می‌تواند باعث لیستریوز گردد. این بیماری با میزان بستری بالا (بیش از 90 درصد) کشنده است. هدف از این مطالعه تعیین اثر پراکسید هیدروژن (H2O2) بر پروتئومیکس لیستریا مونو More
    لیستریا مونوسیتوژنز یک پاتوژن باکتریایی انسانی، منتقل;شونده از غذا، گرم مثبت است که در همه‌جا یافت شده و می‌تواند باعث لیستریوز گردد. این بیماری با میزان بستری بالا (بیش از 90 درصد) کشنده است. هدف از این مطالعه تعیین اثر پراکسید هیدروژن (H2O2) بر پروتئومیکس لیستریا مونوسیتوژنز می‌باشد. سلول‌های باکتریایی در معرض غلظت‌های غیر کشنده و به‌تدریج رو به افزایش تنش اکسیداتیو (06/0، 3/0، 6/0، و 5/1 درصد از H2O2) قرار گرفتند. تغییرات الگوی پروتئینی سلول‌های مواجهه یافته با H2O2 و کنترل (سلول‌های تطابق نیافته) با روش‌های;متمرکزسازی ایزو الکتریک (IEF) و الکتروفورز ژل سدیم دود سیل سولفات پلی اکریل آمید (SDS-PAGE) مشخص شدند. لکه‌های پروتئینی با استفاده از رنگ‌آمیزی با کلوئیدال کوماسی بلو قابل‌مشاهده شدند. براساس نتایج به‌دست‌آمده 1400 لکه روی ژل‌ها مشخص شد. از بین این نقاط، 85 نقطه با کمک نرم‌افزار و تائید چشم شناسایی شدند. پس از تجزیه‌وتحلیل این نقاط، 9 نقطه بیشترین تغییرات را نشان دادند. این نقاط دارای تراکم مناسب بوده و نشان‌دهنده پاسخ باکتری به شرایط تنش می‌باشند. می‌توان نتیجه گرفت که ساختار پروتئوم لیستریا مونوسیتوژنز PTCC 1297 در مواجهه با تنش اکسیداتیو تغییر می‌کند. نه لکه پروتئینی روی ژل پس از تجزیه‌وتحلیل لکه‌های پروتئینی، تغییرات قابل‌توجهی داشتند. این مکان‌ها، نحوه واکنش باکتری‌ها تحت تنش را نشان دادند. بیان برخی از این لکه‌ها افزایش‌یافته بود، درحالی‌که برخی دیگر کاهش‌یافته بود. Manuscript profile

  • Article

    2 - بیماری زایی و سقط جنین خودبخودی ناشی از لیستریا مونوسیتوژنز : گزارش کوتاه
    Biotechnological Journal of Environmental Microbiology , Issue 5 , Year , Spring 2023
    لیستریا مونوسیتوژنز به عنوان یکی از پاتوژن های غذایی، عامل ایجاد لیستریوز است. لیستریا در همه جای محیط زیست وجود دارد و می تواند بیوفیلم هایی را در محیط تولید مواد غذایی ایجاد کند، و بنابراین می تواند غذاهای آماده به طبخ (RTE) را که معمولاً به صورت خام یا بدون پردازش بی More
    لیستریا مونوسیتوژنز به عنوان یکی از پاتوژن های غذایی، عامل ایجاد لیستریوز است. لیستریا در همه جای محیط زیست وجود دارد و می تواند بیوفیلم هایی را در محیط تولید مواد غذایی ایجاد کند، و بنابراین می تواند غذاهای آماده به طبخ (RTE) را که معمولاً به صورت خام یا بدون پردازش بیشتر مصرف می شوند، آلوده کند. لیستریا مونوسیتوژنز یک باکتری سازگار با محیط است. یکی از مهم ترین ویژگی های آن تحمل سرما و مقاومت آن در برابر غلظت نمک بالا و pH پایین است. از سوی دیگر، این باکتری یک پاتوژن مهم در زنان باردار، نوزادان، افراد مسن، افراد دارای نقص ایمنی و بیماران مبتلا به سرطان است. سقط جنین خودبخودی به از دست دادن جنین قبل از هفته بیستم بارداری گفته می شود که به طور طبیعی و بدون هیچ گونه مداخله جراحی یا دارویی اتفاق می افتد. براساس مطالعات قبلی به نظر می رسد که بروز لیستریا مونوسیتوژنز در بین زنان باردار بالا باشد. می توان نتیجه گرفت که زنان باردار و مراقبین سلامت آنها باید در مورد لیستریوز در دوران بارداری مطلع شوند. Manuscript profile