• Home
  • زهرا بیگمی

    List of Articles زهرا بیگمی


  • Article

    1 - مروری بر باکتری های بیماری زا ماهی و تاثیر گیاهان دارویی بر روی آن ها
    Journal of Quality and Durability of Agricultural Products and Food Stuffs , Issue 4 , Year , Winter 2022
    چکیده:مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها برای درمان بیماری های باکتریایی در آبزی پروری سبب بروز مقاومت دارویی در سویه های باکتریایی شده و کارایی داروها را کاهش داده به علاوه سبب تجمع آنتی بیوتیک ها در بدن ماهی و مصرف کنندگان ماهی شده است. لذا جایگزین کردن مواد کم ضررتر از جمله More
    چکیده:مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها برای درمان بیماری های باکتریایی در آبزی پروری سبب بروز مقاومت دارویی در سویه های باکتریایی شده و کارایی داروها را کاهش داده به علاوه سبب تجمع آنتی بیوتیک ها در بدن ماهی و مصرف کنندگان ماهی شده است. لذا جایگزین کردن مواد کم ضررتر از جمله فرآورده های گیاهی ضروری به نظر می رسد. هدف از این مطالعه مروری بر باکتری های بیماری زا ماهی و تاثیر گیاهان دارویی بر روی آن ها است. مواد و روش کار:در این مطالعه مقالات معتبر علمی نمایه شده در بانک های اطلاعاتی ISI، SID، PubMed، PubMed Central، Scopus،Web of Science با استفاده از واژه های کلیدی فارسی مقاومت دارویی، باکتری بیماری زا ماهی، گیاهان دارویی مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها:مروری بر مطالعات انجام شده نشان می دهد گیاهان دارویی و ترکیبات آنها قادرند باکتری های بیماری زا ماهی و عفونت های ناشی از آنها را در غلظت های مختلف از بین ببرند. بحث:با توجه به نتایج بدست آمده میتوان گیاهان دارویی برای درمان عفونت های ناشی از باکتری های بیماری زا ماهی پیشنهاد داد. Manuscript profile

  • Article

    2 - بررسی فعالیت ضد میکروبی پپرین جدا شده از فلفل سیاه بر روی استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از حلق و بینی
    Journal of Quality and Durability of Agricultural Products and Food Stuffs , Issue 2 , Year , Autumn 2022
    به دلیل مقاومت روزافزون باکتری های بیماری زا به آنتی بیوتیک های رایج، محققین در پی یافتن عوامل ضد میکروبی با منشاء گیاهی به عنوان داروهای جایگزین می باشند. هدف از این مطالعه بررسی فعالیت ضد میکروبی پپرین جدا شده از فلفل سیاه بر روی استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از حلق و More
    به دلیل مقاومت روزافزون باکتری های بیماری زا به آنتی بیوتیک های رایج، محققین در پی یافتن عوامل ضد میکروبی با منشاء گیاهی به عنوان داروهای جایگزین می باشند. هدف از این مطالعه بررسی فعالیت ضد میکروبی پپرین جدا شده از فلفل سیاه بر روی استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از حلق و بینی است. نمونه برداری از نواحی حلق و بینی بیماران انجام و تعداد 9 سویه استافیلوکوکوس اورئوس جدا و خالص سازی گردید. حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) در شش غلظت با روش رقیق سازی در محیط مایع بر روی باکتری تعیین شده حساسیت سویه ها به چند آنتی بیوتیک با روش استاندارد دیسک دیفیوژن کربی- بائر بیوگرام ارزیابی گردید. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که کمترین غلظت مهارکنندگی برابر با 8 میکروگرم بر میلی لیتر بوده است که یک سویه مهار شده است در حالی که بیشترین غلظت 512 میکروگرم / میلی گرم بوده که یک سویه مهار شده است. استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده بیشترین مقاومت به تری متوپریم (8/88%)، آمپی سیلین (7/77%)، تتراسیکلین (7/77%)، اریترومایسین(6/66%) و سفتازیدیم (2/22%) بوده است. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که پیپرین موجود در فلفل سیاه دارای اثر مهاری بسیار قوی بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از حلق و بینی دارد. Manuscript profile