• Home
  • ویدا پیر زمانی

    List of Articles ویدا پیر زمانی


  • Article

    1 - مقایسه کیفیت بهداشتی محصولات عمل آوری شده به روش صنعتی و نیمه صنعتی در کشتارگاه طیور
    نشریه علمی میکروبیولوژی دامپزشکی , Issue 1 , Year , Summer 1396
    این مطالعه جهت مقایسه کنترل کیفی و بهداشتی 50 نمونه (25 نمونه از هر خط) از قطعات گوشت مرغ کشتار شده به روش صنعتی و نیمه صنعتی صورت گرفته است. دست کارگر در خط کشتار صنعتی نقشی ندارد، امعاء و احشاء بطور اتوماتیک جدا می شوند و سرد کردن لاشه ها با استفاده از هوای سرد صورت م More
    این مطالعه جهت مقایسه کنترل کیفی و بهداشتی 50 نمونه (25 نمونه از هر خط) از قطعات گوشت مرغ کشتار شده به روش صنعتی و نیمه صنعتی صورت گرفته است. دست کارگر در خط کشتار صنعتی نقشی ندارد، امعاء و احشاء بطور اتوماتیک جدا می شوند و سرد کردن لاشه ها با استفاده از هوای سرد صورت می گیرد اما در خط کشتار نیمه صنعتی دست کارگر در فرآیند دخیل می باشد و دمای لاشه ها را با غوطه ور شدن در آب یخ کاهش می دهند. نتایج بررسی کیفیت بهداشتی نمونه ها با آزمایشات باکتریایی تعیین شمارش کل باکتریها به روش پورپلیت، شمارش کلیفرم مدفوعی به روش تعیین حداکثر تعداد احتمالی باکتری آلوده کننده (MPN) و جداسازی اشریشیاکلی، سالمونلا، استافیلوکوکوس اورئوس، کمپیلوباکتر، لیستریا و ویبریو نشان داد که شمارش کل باکتریایی %8 نمونه های خط کشتار صنعتی و %12 نیمه صنعتی بالاتر از حد استاندارد می باشد. آلودگی به کلیفرم در %24 نمونه های خط کشتار نیمه صنعتی بیش از حد استاندارد بود. نمونه های خط کشتار صنعتی به کلیفرم مدفوعی و اشریشیا_ کولی آلوده نبودند اما %44 و %52 نمونه های خط کشتار نیمه صنعتی بترتیب به کلیفرم مدفوعی و اشریشیا کولی آلوده بودند. استافیلوکوکوس اورئوس از نمونه های خط کشتار صنعتی جدا نشد در حالیکه آلودگی %8 نمونه های خط کشتار نیمه صنعتی به این باکتری بیش از حد استاندارد بودند. باکتری های لیستریا، کمپیلو باکتر و ویبریو از نمونه های هر دو خط کشتار جدا نشدند. کیفیت ظاهری بهتر، بار باکتریایی پایین تر و عدم آلودگی نمونه های قطعات گوشت مرغ کشتار شده به روش صنعتی به برخی از میکروارگانیسم های بیماری زا در این مطالعه را می توان از دلایل ارجحیت استفاده از این روش در کشتارگاه های طیور برشمرد. Manuscript profile