• Home
  • علیرضا لادن‌مقدم

    List of Articles علیرضا لادن‌مقدم


  • Article

    1 - بررسی اثر محلول پاشی نانو کلات‌های آهن، روی و منگنز بر شاخص‌های رشدی و بیوشیمیایی گیاه دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.)
    Iranian Plant and Biotechnology , Issue 1 , Year , Summer 2024
    امروزه استفاده از نانو کودها به منظور کاهش تلفات عناصر غذایی و افزایش کمیت و کیفیت گیاهان دارویی از اهمیت بالایی برخوردار است. این پژوهش با هدف بررسی اثر محلول‌پاشی نانو کلات‌های آهن، روی و منگنز (صفر، 2، 4 و 6 میلی‌گرم در لیتر) بر شاخص‌های رشدی و بیوشیمیایی گیاه نعناع More
    امروزه استفاده از نانو کودها به منظور کاهش تلفات عناصر غذایی و افزایش کمیت و کیفیت گیاهان دارویی از اهمیت بالایی برخوردار است. این پژوهش با هدف بررسی اثر محلول‌پاشی نانو کلات‌های آهن، روی و منگنز (صفر، 2، 4 و 6 میلی‌گرم در لیتر) بر شاخص‌های رشدی و بیوشیمیایی گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در گلخانه‌ای واقع در شهر گرگان در سال 1400 اجرا شد، گیاهان از مرحله چهار برگی در سه مرحله به فاصله زمانی 10 روز یکبار محلول‌پاشی شدند و پس از گذشت دو هفته از آخرین محلول پاشی در مرحله گلدهی نمونه برداری و ارزیابی صفات انجام شد. نتایج نشان داد، تیمارها تاثیر معنی‌داری بر صفات مورد ارزیابی داشتند، به‌طوریکه بیشترین وزن تر و خشک اندام هوایی، ارتفاع گیاه، محتوای کلروفیل کل، میزان آهن و درصد اسانس در تیمار 6 میلی‌گرم در لیتر نانو کلات آهن و بیشترین وزن تر و خشک ریشه و میزان روی گیاه در تیمار 6 میلی‌گرم در لیتر نانو کلات روی حاصل شد، همچنین در تیمار 6 میلی‌گرم در لیتر نانو کلات منگنز نیز بیشترین محتوای فنل، فلاونوئید و منگنز مشاهده شد. بطور کلی نتایج نشان داد، کاربرد نانو کلات‌های آهن، روی و منگنز با غلظت 6 میلی‌گرم در لیتر تاثیر مثبتی در افزایش صفات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی نعناع فلفلی نشان داد. Manuscript profile

  • Article

    2 - اثر محلول‌پاشی اسید سالیسیلیک بر صفات مورفوفیزیولوژیک و میزان اسانس نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) در شرایط تنش شوری
    Iranian Plant and Biotechnology , Issue 2 , Year , Autumn 2024
    به منظور بررسی اثر محلول‌پاشی اسید سالیسیلیک بر صفات رویشی، فیزیولوژیک و میزان اسانس گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) در شرایط تنش شوری، آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در گلخانه‌ای واقع در شمال ایران انجام شد، تیمارها شامل محلول‌پاشی اسید سالی More
    به منظور بررسی اثر محلول‌پاشی اسید سالیسیلیک بر صفات رویشی، فیزیولوژیک و میزان اسانس گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) در شرایط تنش شوری، آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در گلخانه‌ای واقع در شمال ایران انجام شد، تیمارها شامل محلول‌پاشی اسید سالیسیلیک (صفر، 50 و 100 میلی‌گرم در لیتر) و تنش شوری (صفر، 50، 100 و 150 میلی‌گرم در لیتر کلرید سدیم) بود که تنش شوری در مرحله شش برگی هفته‌ای دو بار به صورت آبیاری و محلول‌پاشی اسید سالیسیلیک نیز در سه مرحله از مرحله چهار برگی به فاصله زمانی 10 روز یکبار اعمال شد. نتایج نشان داد، افزایش تنش شوری کلیه صفات مورد ارزیابی به جز پرولین را کاهش داد و محلول‌پاشی اسید سالیسیلیک تاثیر مثبتی در بهبود این صفات تحت شرایط تنش داشت، بیشترین وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه، ارتفاع گیاه، محتوای کلروفیل کل و درصد اسانس در تیمار اسید سالیسیلیک 100 میلی‌گرم در لیتر و سطح شوری شاهد و بیشترین طول ریشه در تیمار اسید سالیسیلیک 100 میلی‌گرم در لیتر و سطح شوری 50 میلی‌گرم در لیتر به دست آمد. همچنین بیشترین محتوای فنل و فلاونوئید در تیمار اسید سالیسیلیک 50 میلی‌گرم در لیتر و سطح شوری 50 میلی‌گرم در لیتر بود و در تیمار اسید سالیسیلیک 100 میلی‌گرم در لیتر و سطح شوری 150 میلی‌گرم در لیتر نیز بیشترین محتوای پرولین مشاهده شد. لذا با توجه به نتایج حاصل از پژوهش حاضر می‌توان محلول‌پاشی اسید سالیسیلیک با غلظت 100 میلی‌گرم در لیتر را جهت کاهش اثرات منفی تنش شوری در گیاه نعناع فلفلی توصیه نمود. Manuscript profile