• Home
  • نجمه تاجیک

    List of Articles نجمه تاجیک


  • Article

    1 - اثر کاربرد پیش از برداشت گلوتامین، آرژنین و فنیل‌آلانین بر رنگریزه‌های گیاهی، فعالیت آنزیمی و ماندگاری گل ژربرا رقم sorbet روی بوته
    Iranian Plant and Biotechnology , Issue 4 , Year , Autumn_Winter 2014
    به منظور بررسی کاربرد محلول‌پاشی پیش از برداشت گلوتامین، آرژنین و فنیل‌آلانین بر رنگریزه‌های گیاهی، فعالیت آنزیمی و ماندگاری گل ژربرا رقم sorbet روی بوته، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار و در 3 تکرار و هر تکرار حاوی 3 گلدان گل ژربرا رقم sorbet در گلخانه‌ای More
    به منظور بررسی کاربرد محلول‌پاشی پیش از برداشت گلوتامین، آرژنین و فنیل‌آلانین بر رنگریزه‌های گیاهی، فعالیت آنزیمی و ماندگاری گل ژربرا رقم sorbet روی بوته، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار و در 3 تکرار و هر تکرار حاوی 3 گلدان گل ژربرا رقم sorbet در گلخانه‌ای تجاری واقع در شهرستان پاکدشت در بهار سال 1395 انجام شد. تیمارها عبارت بودند از گلوتامین، آرژنین و فنیل‌آلانین هرکدام با دو غلظت 50 و 100 میلی‌گرم در لیتر که در نهایت با تیمار شاهد(آب مقطر) مورد مقایسه قرار گرفتند. صفاتی چون وزن تر، ارتفاع ساقه گل‌دهنده، خمیدگی گردن گل، شاخص ثبات غشاء سلول، آنتوسیانین گلبرگ، کلروفیل کل برگ، فعالیت آنزیم فنیل‌آلانین آمونیالیاز و سوپراکسید دیسموتاز و ماندگاری گل روی بوته در روز پایانی اندازه‌گیری و از نظر آماری ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که تیمار گلوتامین با غلظت 100 میلی‌گرم در لیتر بیشترین تأثیر را بر خصوصیات کیفی و ماندگاری گل روی بوته داشت و کمترین میزان خمیدگی گردن گل با این تیمار مشاهده شد. تیمار گلوتامین با غلظت 100 میلی‌گرم در لیتر با 20 روز، بیشترین و شاهد با 14 روز، کمترین ماندگاری گل روی بوته را داشتند. Manuscript profile

  • Article

    2 - محلول‌پاشی پیش از برداشت برخی از اسیدهای آمینه بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، آنزیمی و دوام عمر گل ژربرا(Gerbera jamesonii) رقم sorbet روی بوته
    Iranian Plant and Biotechnology , Issue 4 , Year , Autumn_Winter 2015
    تعیین روش‌های مناسب برای افزایش کیفیت گل‌ها، طول دوره گل‌دهی و دیگر پارامترهای مرتبط با عملکرد گل‌های گلدانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در مطالعه حاضر، اثر استفاده از اسیدآمینه‌های گلوتامین، آرژنین و فنیل‌آلانین بر خصوصیات فیزیولوژیک، مورفولوژیک، آنزیمی و دوام عمر گ More
    تعیین روش‌های مناسب برای افزایش کیفیت گل‌ها، طول دوره گل‌دهی و دیگر پارامترهای مرتبط با عملکرد گل‌های گلدانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در مطالعه حاضر، اثر استفاده از اسیدآمینه‌های گلوتامین، آرژنین و فنیل‌آلانین بر خصوصیات فیزیولوژیک، مورفولوژیک، آنزیمی و دوام عمر گل ژربرا رقم sorbetبررسی گردید. این پژوهش در بهار سال 1395 در گلخانه‌ای تجاری واقع در شهرستان پاکدشت به صورت آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار و در 3 تکرار و هر تکرار حاوی 3 گلدان گل ژربرا رقم sorbetانجام شد. در این آزمایش از گلوتامین، آرژنین و فنیل‌آلانین هرکدام با دو غلظت 50 و 100 میلی‌گرم در لیتر که در نهایت با تیمار شاهد(آب مقطر) موردمقایسه قرار گرفتند استفاده شد. صفاتی چون وزن تر، وزن خشک، تعداد گل، سطح برگ، شاخص ثبات غشاء سلول، آنتوسیانین گلبرگ، آنزیم فنیل‌آلانین آمونیالیاز و ماندگاری گل روی بوته در روز پایانی اندازه‌گیری و از نظر آماری ارزیابی گردید. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که تیمار گلوتامین 100 میلی‌گرم در لیتر اثر مطلوبی را در بهبود تمامی صفات موردارزیابی داشت. تیمار گلوتامین با غلظت 100 میلی‌گرم در لیتر با 20 روز، بیشترین و شاهد با 14 روز، کمترین ماندگاری گل روی بوته را داشتند. Manuscript profile