List of Articles Enam Shokri


  • Article

    1 - پهنه‌بندی پراکنش مکانی نوعی آویشن (Thymus kotschianus)و بوماران Achilla millefolium) )با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی (مطالعه موردی: مراتع دونا استان مازندران)
    Journal of Environmental Science and Technology , Issue 11 , Year , Winter 2021
    زمینه و هدف: هدف از این پژوهش، استفاده از مدل شبکه عصبی مصنوعی در تهیه نقشه پراکنش مکانی گونه های نوعی آویشن وبو مادران در مراتع دونا استان مازندران است. روش بررسی: نمونه برداری از پوشش گیاهی به روش طبقه بندی تصادفی در 29 واحد همگن انجام شد. در هر واحد همگن، 3 نمون More
    زمینه و هدف: هدف از این پژوهش، استفاده از مدل شبکه عصبی مصنوعی در تهیه نقشه پراکنش مکانی گونه های نوعی آویشن وبو مادران در مراتع دونا استان مازندران است. روش بررسی: نمونه برداری از پوشش گیاهی به روش طبقه بندی تصادفی در 29 واحد همگن انجام شد. در هر واحد همگن، 3 نمونه خاک نیز از عمق 30-0 سانتی متری برداشت شدند. در پژوهش حاضر، از 20 عامل محیطی به عنوان متغیر مستقل و داده های مربوط به حضور گونه های گیاهی مطالعه شده به عنوان متغیر وابسته استفاده گردید. برای تهیة نقشه پیش بینی مکانی گونه ها، اطلاعات محیطی در GIS تبدیل به نقشه شده و با استفاده از روش نسبت فراوانی هر کدام از آن ها کلاسه بندی شدند. در این پژوهش از شبکه پرسپترون چند لایه، متداول ترین شبکه های عصبی مصنوعی پیش خور، استفاده گردید. ساختار بهینه شبکه عصبی مصنوعی، 1، 20، 20 تعیین شد. خروجی به دست آمده از شبکه در نرم افزار GIS تبدیل به نقشه های پهنه بندی گونه های گیاهی با 4 پهنه عدم حضور، حضور کم، حضور متوسط و حضور زیاد شد. ارزیابی مدل به دو روش منحنی ROC و ضریب کاپا انجام شد. یافته ها:با استفاده از روش منحنیROC، مقدار AUC برای گونه بومادران برابر 8/96، و برای گونه نوعی آویشن برابر 7/84 شد که نشان دهندة ارزیابی عالی و خیلی خوب مدل در پیش بینی است. بحث ونتیجه گیری: ارزیابی به روش ضریب کاپا نشان داد که این ضریب برای گونه بومادران، و گونه نوعی آویشن، به ترتیب برابر 89/0 و 76/0 بود که نشان دهندة ارزیابی بسیار خوب و خوب مدل است. Manuscript profile

  • Article

    2 - Evaluation of Nitrite Exposure from Meat Products Supplied in Tehran, Iran
    Journal of Chemical Health Risks , Issue 1 , Year , Winter 2023
    Nowadays, due to the increased consumption of meat products, investigation of their additives such as nitrite seems necessary. Nitrate in combination with salt has a synergistic characteristic against pathogenic microorganisms. Nitrite combines with protein, fats, and v More
    Nowadays, due to the increased consumption of meat products, investigation of their additives such as nitrite seems necessary. Nitrate in combination with salt has a synergistic characteristic against pathogenic microorganisms. Nitrite combines with protein, fats, and volatile and non-volatile compounds in meat and plays an important role in flavoring meat products. Excessive use of this substance leads to a more dangerous compound called nitrosamine. The present study aimed to investigate the nitrate content of meat products with different levels of meat. Health risk assessment toward nitrite was also calculated. A total of 108 samples of meat products in various commercial brands were collected and analyzed from retail markets of Tehran to detect the amount of nitrite in them. Meat products in terms of their meat percentage were divided into three categories under 50%, 50% to 70%, and more than 70%. Estimated daily intake (EDI), based on per capita consumption rate and hazard quotient (HQ) for adults and children were also estimated. The mean concentration of nitrite in meat products with >70% meat, 50-70%, and <50% were 28.04, 30.07, and 27.02 mg kg-1, respectively that did not resemble any significant difference (p>0.05). The results indicated that the levels of nitrite were lower than permissible levels. The calculated HQ was less than 1 for meat products. However, this value was more for children. So is necessary to take precautions any over-consumption of this type of product in children. Manuscript profile