• Home
  • یوسف علیپور علیایی

    List of Articles یوسف علیپور علیایی


  • Article

    1 - بررسی اثر ضد اضطرابی عصاره هیدروالکلی خرفه (Oleracea Portulaca L.) در موش صحرایی در طی سمیت با بیسفنول A
    Journal of Animal Biology , Issue 4 , Year , Winter 2022
    ب بیسفنول A یک ماده شیمیایی بالقوه مختل کننده غدد درون ریز است که در صنایع پلاستیک بصورت وسیع مورد استفاده قرار می گیرد و اثرات مخرب آن بر سیستم های مختلف بدن اثبات شده است.. انسان بدلیل اینکه این ماده می تواند از مواد پلیمری آزاد شود و وارد منابع آبی و غذایی گردد، در More
    ب بیسفنول A یک ماده شیمیایی بالقوه مختل کننده غدد درون ریز است که در صنایع پلاستیک بصورت وسیع مورد استفاده قرار می گیرد و اثرات مخرب آن بر سیستم های مختلف بدن اثبات شده است.. انسان بدلیل اینکه این ماده می تواند از مواد پلیمری آزاد شود و وارد منابع آبی و غذایی گردد، در معرض خطر بیشتری قرار دارد. گیاه خرفه (Oleracea Portulaca L.) با دارا بودن انواع ترکیبات فیتوشیمیایی با خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی می تواند اثرات سمی بیسفنول را تعدیل نموده و بهبود بخشد. در این تحقیق، 49 سر رت نر بالغ نژاد ویستار به صورت تصادفی در هفت گروه 7 تایی به شرح زیر تقسیم شدند: گروه کنترل، شاهد (دریافت کننده500 میکروگرم روغن ذرت/کیلوگرم وزن بدن)، گروه دریافت کننده سم (500 میکروگرم/کیلوگرم وزن بدن بیسفنول A)، کنترل مثبت (100 میلی گرم/کیلوگرم وزن بدن عصاره هیدروالکلی گیاه خرفه)، 3 گروه تیمار دریافت کننده خرفه (500 میکروگرم بیسفنولA + 50، 100، 150 میلی گرم عصاره هیدروالکلی گیاه خرفه/کیلوگرم وزن بدن). تزریق ها به صورت داخل صفاقی و به مدت 14 روز پیاپی انجام گردید. تست اضطراب توسط ماز بعلاوه ای شکل مرتفع در روز آخر انجام گرفت. داده ها در نرم افزار آماری SPSS طی آنالیز واریانس یک طرفه با تست تعقیبی توکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. این تحقیق نشان داد در گروه‌های تیمار شده با خرفه زمان سپری شده در بازوی باز (OAT) و درصد دفعات ورود به بازوی باز (OAE) به‌عنوان شاخص های اضطراب افزایش معنی‌داری (05/0p < ) را در مقایسه با گروه کنترل دارد. نتایج حاکی از اثر وابسته به دوز عصاره هیدروالکلی خرفه در کاهش حالت اضطراب است. همچنین داده های تجزیه و تحلیل نشان داد که خرفه می تواند اثرات سمی BPA را بهبود بخشد. Manuscript profile