• Home
  • حامد موسوی

    List of Articles حامد موسوی


  • Article

    1 - اثرات ناپلئوس آرتمیا ارومیانا (Artemia urmiana) غنی شده با ویتامین C و اسید چرب غیراشباع بر روی کارایی تولیدمثلی ماهی دم شمشیری (Xiphophorus helleri)
    Breeding and Aquaculture Sciences Journal , Issue 4 , Year , Winter 2013
    ماهیان زیتنی آب شیرین در مناطق مختلفی از جهان یافت می‌شوند و در صنعت آکواریوم مورد بهره برداری و تکثیر و پرورش قرار می‌گیرند. از میان منابع متعدد و متنوع غذای زنده، آرتمیا در آبزی پروری از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد.دلیل این امر، ارزش غذایی بالا، قابلیت هضم زیاد، تنو More
    ماهیان زیتنی آب شیرین در مناطق مختلفی از جهان یافت می‌شوند و در صنعت آکواریوم مورد بهره برداری و تکثیر و پرورش قرار می‌گیرند. از میان منابع متعدد و متنوع غذای زنده، آرتمیا در آبزی پروری از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد.دلیل این امر، ارزش غذایی بالا، قابلیت هضم زیاد، تنوع اندازه، روش تولید آسان و قدرت تحمل شوری‌های متنوع در این جانور است. در این راستا اثرات ناپلئوس آرتمیا ارومیانا (Artemia urmiana) غنی شده با ویتامین C و اسید چرب غیراشباع بر روی کارایی تولیدمثلی ماهی دم شمشیری (Xiphophorus helleri) بررسی گردید. بدین منظور ماهیان تحت تیمار‌های مختلف با غذای زنده غنی شده تغذیه شدند. مطابق با نتایج، تیمار تغذیه شده با آرتمیای بالغ زنده و غنی شده با روغن ماهی و 5/0 گرم اسید اسکوربیک با ارائه نوزادانی با میانگین وزن اولیه 9/32 و وزن نهایی 2448 و میانگین بازماندگی 5/93% دارای بالاترین بازدهی در مقایسه با سایر تیمارها بود. بیشترین تعداد نوزادان به ازای هر مولد مربوط به ماهیان تغذیه شده با غذای کنسانتره به همراه آرتمیا بالغ زنده با 116 نوزاد بود. بیشترین میزان وزن اولیه نوزادان مربوط به تیمار شاهد بود که با تیمار آرتمیای بالغ اختلاف معنی‌داری نداشت. بیشترین میزان نسبت جنسی نوزادان مربوط به ماهیان تغذیه شده با غذای کنسانتره به همراه آرتمیای بالغ زنده می‌باشد که در این گونه ماهیان بسیار حائز اهمیت است. Manuscript profile