• Home
  • زهرا گنجی

    List of Articles زهرا گنجی


  • Article

    1 - سویه جدید ردوترولا موسیلاژینوزا تولیدکننده بیوسورفکتانت سوفورولیپید به عنوان یک عامل مؤثر در استخراج میکروبی نفت
    Applied Biology , Issue 1 , Year , Summer 2023
    هدف: بیوسورفکتانت‌‌ها کاربردهای گسترده‌‌ای در میکروبیولوژی مواد غذایی و نفت دارند. هدف این تحقیق بررسی تولید بیوسورفکتانت پایدار در حرارت و شوری بالا از مخمرهای جداسازی شده از خاک آلوده به نفت بود.مواد و روش‌‌ها: از محیط کشت بوشنل هاس برای غربال‌گری مخمرهای مولد بیوسورف More
    هدف: بیوسورفکتانت‌‌ها کاربردهای گسترده‌‌ای در میکروبیولوژی مواد غذایی و نفت دارند. هدف این تحقیق بررسی تولید بیوسورفکتانت پایدار در حرارت و شوری بالا از مخمرهای جداسازی شده از خاک آلوده به نفت بود.مواد و روش‌‌ها: از محیط کشت بوشنل هاس برای غربال‌گری مخمرهای مولد بیوسورفکتانت استفاده شد. وجود بیوسورفکتانت با استفاده از آزمون‌‌های پراکنش روغن و کاهش کشش سطحی ارزیابی شد.یافته‌ها: بهترین سویه تولیدکننده بیوسورفکتانت ردوترولا موسیلاژینوزا GBMEIAUF1 نام‌‌گذاری شد و توالی ژن 5.8s-rDNA آن در بانک ژنی NCBI، تحت شماره دسترسی CBS11162 ثبت گردید. نتایج کروماتوگرافی لایه نازک و طیف‌سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه تأیید کرد که بیوسورفکتانت استخراج شده سوفورولیپیدی با فعالیت سطحی قابل توجهی بود. سوفورولیپید خالص شده کشش سطحی آب را از mN/m 72 تا mN/m 1/29 کاهش داد. بیشترین شاخص امولسیون کنندگی، E24%، بیوسورفکتانت استخراج شده 53% به دست آمد و 71/63 تا 09/58 درصد از فعالیت اولیه خود را در دمای 80 تا 120 درجه سانتیگراد حفظ کرد. این بیوسورفکتانت همچنین به ترتیب 67/82 و 41/89 درصد از فعالیت اولیه خود را درpH 5/10، و 12، 66/59 درصد از فعالیت اولیه خود را در در شرایط شوری 10 درصد حفظ کرد.نتیجه‌‌گیری: این تحقیق اولین گزارش تولید سوفورولیپید توسط مخمر ردوترولا موسیلاژینوزا است. با توجه به پایداری حرارتی و تحمل pH و شوری بالا، سوفورولیپید تولید شده توسط ردوترولا موسیلاژینوزا می‌‌تواند به عنوان یک عامل امولسیون‌کننده مؤثر اکیداً برای کاربرد در برنامه‌‌های استخراج افزایش یافته میکروبی نفت و همچنین صنایع غذایی توصیه شود. Manuscript profile