• Home
  • پریسا رحمتی

    List of Articles پریسا رحمتی


  • Article

    1 - بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora) و دارچین ( Cinnamomum Verum) برتشکیل بیوفیلم سویه‌های بالینی استافیلوکوکوس اورئوس
    Applied Biology , Issue 4 , Year , Winter 2020
    هدف: استافیلوکوکوس اورئوس یک باکتری بیماری‌زای مهم انسانی بوده و یکی از پاتوژن‌هایی است که به‌طور شایع عفونت‌های در ارتباط با بیوفیلم را در کلینیک ایجاد می‌کند. مقاومت آنتی بیوتیکی در استافیلوکوکوس اورئوس انتشار جهانی پیدا کرده و یکی از مشکلات جدی جهت درمان بیماران است. More
    هدف: استافیلوکوکوس اورئوس یک باکتری بیماری‌زای مهم انسانی بوده و یکی از پاتوژن‌هایی است که به‌طور شایع عفونت‌های در ارتباط با بیوفیلم را در کلینیک ایجاد می‌کند. مقاومت آنتی بیوتیکی در استافیلوکوکوس اورئوس انتشار جهانی پیدا کرده و یکی از مشکلات جدی جهت درمان بیماران است. مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر به بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora) و دارچین Cinnamomum Verum)) بر تشکیل بیوفیلم در سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس پرداخته است. در این مطالعه تعداد 20 نمونه بالینی استافیلوکوکوس اورئوس از ادرار بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان طالقانی تهران جداسازی شد.آزمون میکرودایلوشن براث جهت تعیین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) اسانس آویشن شیرازی و دارچینبر روی سویه‌های مورد مطالعه انجام شد. توانایی تشکیل بیوفیلم در سویه‌های جمع‌آوری شده به روش میکروتیترپلیت ارزیابی و اثر اسانس آویشن شیرازی و دارچین بر تشکیل بیوفیلم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: در این مطالعه 75% سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس، بیوفیلم قوی و 25% بیوفیلم متوسط تشکیل دادند. تیمار سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس با اسانس آویشن شیرازی در غلظت MIC موجب تشکیل 40% بیوفیلم ضعیف شد و 60% سویه‌ها، بیوفیلم تشکیل ندادند. تیمار سویه‌ها با اسانس دارچین در غلظتMIC به صورت 25% بیوفیلم قوی و 75% بیوفیلم متوسط مشاهده شد. مطالعه حاضر نشان‌دهنده تأثیر اسانس‌های آویشن شیرازی و دارچین در کاهش تشکیل بیوفیلم سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس می‌باشد. Manuscript profile