• Home
  • احمدرضا پیرعلی زفره ئی

    List of Articles احمدرضا پیرعلی زفره ئی




  • Article

    3 - بررسی تغییرات اسیدیته محیط کشت جلبک سبز (Scenedesmus quadricauda) تحت تنش های شیمیایی
    , Issue 1 , Year , Summer 2017
    فاکتور های زیستی، فیزیکی و شیمیایی از مهم ترین عواملی است که تاثیر بسزایی در فیزیولوژی جلبک های آبزی دارند. تغییر این عوامل، سبب اختلال در چرخه‌ی زندگیو همچنین خصوصیات فیریولوژیکی‌ جلبک ها می گردد. در این پژوهش‌ تغییرات اسیدیته محیط‌ کشت در جلبک سبز(Turp.)‌Bréb. More
    فاکتور های زیستی، فیزیکی و شیمیایی از مهم ترین عواملی است که تاثیر بسزایی در فیزیولوژی جلبک های آبزی دارند. تغییر این عوامل، سبب اختلال در چرخه‌ی زندگیو همچنین خصوصیات فیریولوژیکی‌ جلبک ها می گردد. در این پژوهش‌ تغییرات اسیدیته محیط‌ کشت در جلبک سبز(Turp.)‌Bréb. ‌Scenedesmus quadricauda در سه محیط مختلف‌‌، تحت‌تنش‌های شیمیایی علف‌کش‌متری بوزین و سختی‌آببررسی گردید.آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفیطی 21 روز انجام پذیرفت.تغییرات اسیدیته در محیط الف و ب به ترتیب با سختی آب و علف‌کش در ارتباط مستقیم بود. نتایج تغییرات اسیدیته در محیط الف، حاکی از ارتباط مستقیم با مقادیر کلروفیل a،bوکارتنوئید است. نتایج‌آنالیز واریانس داده‌ها نیز وجود اختلاف معنی‌دار(05/0>P) در برخی از تیمارها در محیط‌های مختلف را تایید می نماید.بیشترین مقدار کارتنوئید در سطح 150میلی گرم کلسیم کربنات‌ مشاهده شد.در مجموع می‌توان بیان ‌نمود که جلبک‌سبز ‌Scenedesmus quadricauda گونه‌ای با دامنه تحمل زیاد نسبت به تغییرات اسیدیته محیط کشت، همزمان با تنش های شیمیایی سختی و علف‌کش متری بوزین است. Manuscript profile

  • Article

    4 - اثرات پربیوتیک گالاکتو الیگوساکارید جیره بر روی عملکرد رشد و مورفولوژی روده در ماهی قرمز (Carassius auratus gibelio)
    Journal of Animal Biology , Issue 1 , Year , Summer 2019
    این مطالعه به منظور بررسی سطوح مختلف پربیوتیک گالاکتو الیگوساکارید بر شاخص‌های رشد و مورفولوژی روده ماهی قرمز (Carassius auratus gibelio) طراحی و اجرا گردید.بدین منظور تعداد 240 قطعه بچه ماهی با میانگین وزنی 28/0 ± 88/4 گرم به چهار گروه تقسیم شدند. گروه اول به عن More
    این مطالعه به منظور بررسی سطوح مختلف پربیوتیک گالاکتو الیگوساکارید بر شاخص‌های رشد و مورفولوژی روده ماهی قرمز (Carassius auratus gibelio) طراحی و اجرا گردید.بدین منظور تعداد 240 قطعه بچه ماهی با میانگین وزنی 28/0 ± 88/4 گرم به چهار گروه تقسیم شدند. گروه اول به عنوان شاهد با جیره پایه (فاقد گالاکتو الیگوساکارید)، گروه های دوم، سوم و چهارم به ترتیب با جیره های ‌حاوی 0، 5/0، 1 و 2 درصد گالاکتوالیگوساکارید به ازاء هر کیلوگرم جیره غذایی به مدت شش هفته تغذیه شدند. در انتهای آزمایش شاخص‌های ‌رشد (شامل وزن نهایی، ضریب رشد، ضریب تبدیل غذا) محاسبه گردید. علاوه براین از روده ماهیان قرمز نمونه برداری به عمل آمد و میانگین طول‌، عرض و سطح جذب پرزهای روده در هر تیمار مورد بررسی قرار گرفت.نتایج نشان‌دهنده تاثیر‌معنی‌دار تیمار ‌2‌ درصد ‌گالاکتوالیگوساکارید بر افزایش‌ طول و عرض و سطح جذب پرز روده بود (05/0 p <). در حالیکه اختلاف معنی‌داری در شاخص‌های رشد مشاهده نشد. با توجه به تأثیر معنی‌دار پربیوتیک گالاکتو الیگوساکارید در افزایش ‌سطح ‌جذب روده ماهیان قرمز و هم‌چنین افزایش نسبی شا‌خص‌های رشد در ماهیان تغذیه شده با گالاکتو الیگوساکارید نسبت به تیمار شاهد، بنظرمی‌رسد این ماده می تواند بعنوان یک عامل محرک رشد و تغذیه در جیره غذایی ماهیان قرمز زینتی مورد استفاده قرار گیرد. Manuscript profile