• Home
  • محسن بشاشتی

    List of Articles محسن بشاشتی


  • Article

    1 - بررسی باقی‌مانده‌های آنتی‌بیوتیکی در گوشت مرغ و تخم‌مرغ مصرفی ارتش جمهوری اسلامی ایران
    Food Hygiene , Issue 2 , Year , Autumn 2017
    آنتی‌بیوتیک‌ها به‌طور گسترده برای پیشگیری و درمان بیماری‌های متعدد و همچنین به‌عنوان محرک رشد در حیوانات تولیدکنندۀ غذا به کار می‌روند. استفادۀ گسترده از آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است سبب باقی‌مانده‌های دارویی در مواد غذایی و همچنین القای واکنش‌های آلرژی‌زا در انسان ‌گردد. عل More
    آنتی‌بیوتیک‌ها به‌طور گسترده برای پیشگیری و درمان بیماری‌های متعدد و همچنین به‌عنوان محرک رشد در حیوانات تولیدکنندۀ غذا به کار می‌روند. استفادۀ گسترده از آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است سبب باقی‌مانده‌های دارویی در مواد غذایی و همچنین القای واکنش‌های آلرژی‌زا در انسان ‌گردد. علاوه ‌براین، مقاومت به باکتری‌های پاتوژن به‌طور مداوم درنتیجۀ استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها، کاهش پیدا می‌کند. هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی حضور سه گروه آنتی‌بیوتیکی معمول شامل فلوروکینولون‌ها‌، تتراسایکلین‌ها و سولفونامیدها در گوشت مرغ و تخم‌مرغ مصرفی ارتش جمهوری اسلامی ایران است. از 70 نمونه شامل گوشت‌ مرغ و تخم‌مرغ از سردخانه‌های ارتش نمونه‌برداری و با استفاده از آزمون الایزا نسبت به تعیین باقی‌مانده‌های آنتی‌بیوتیکی اقدام گردید. از 35 نمونۀ آنالیز شدۀ گوشت مرغ، 35 (100%)، 30 (71/85%) و 28 (00/80%) نمونه به ترتیب آلوده به فلوروکینولون، تتراسایکلین و سولفونامید بودند. میانگین ± خطای استاندارد سطوح باقی‌مانده‌های فلوروکینولون، تتراسایکلین و سولفونامید، به ترتیب 30/4±59/72، 6/1±35/15 و 61/3±52/36 میکروگرم در هر کیلوگرم در نمونه‌های گوشت مرغ بود. 4 (43/11%) نمونه از نمونه‌های گوشت مرغ بالاتر از حداکثر مقدار باقی‌مانده (MRL) بودند. این مطالعه نشان داد که 4 (43/11%)، 8 (85/22%) و صفر نمونه از 35 نمونۀ تخم‌مرغ برای باقی‌مانده‌های فلوروکینولون، تتراسایکلین و سولفونامید مثبت می‌باشند. میانگین ±خطای استاندارد سطوح باقی‌مانده‌های فلوروکینولون، تتراسایکلین و سولفونامید، به ترتیب 6/0±23/1، 94/0±84/2 و صفر میکروگرم در هر کیلوگرم در نمونه‌های تخم‌مرغ بود. این مطالعه نشان داد که بعضی از نمونه‌های گوشت مرغ و تخم‌مرغ مصرفی ارتش جمهوری اسلامی ایران دارای باقی‌ماندۀ آنتی‌بیوتیک می‌باشند، لذا با توجه به مخاطرات وجود باقی‌مانده‌های دارویی در مواد غذایی، پایش دائمی محصولات پروتئینی برای احراز سلامتی آن برای مصرف انسان ضروری می‌باشد. Manuscript profile