• Home
  • فیروز فدایی فرد

    List of Articles فیروز فدایی فرد


  • Article

    1 - مطالعه میزان باقی‌مانده انروفلوکساسین در عضلات و کبد ماهیان قزل آلای رنگین کمان در استان چهار محال و بختیاری به روش الایزا
    Food Hygiene , Issue 1 , Year , Summer 2012
    انروفلوکساسین از آنتی بیوتیک های پرمصرف دامپزشکی است که در سال های اخیر استفاده آن در کنترل بیماری های عفونی ماهیان پرورشی رشد چشمگیری داشته است. هدف از انجام مطالعه حاضر اندازه گیری میزان باقی مانده انروفلوکساسین در عضلات و کبد ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی استان چه More
    انروفلوکساسین از آنتی بیوتیک های پرمصرف دامپزشکی است که در سال های اخیر استفاده آن در کنترل بیماری های عفونی ماهیان پرورشی رشد چشمگیری داشته است. هدف از انجام مطالعه حاضر اندازه گیری میزان باقی مانده انروفلوکساسین در عضلات و کبد ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی استان چهار محال و بختیاری به روش الایزا بود. برای این منظور در فصول بهار و تابستان 1390 به مزارع پرورشی مناطق اردل و کوهرنگ مراجعه و از هر منطقه سه مزرعه انتخاب گردید و 15 نمونه در سه گروه وزنی کمتر از 50 گرم، 50 تا 150 گرم و بیشتر از 150 گرم (5 نمونه از هر گروه وزنی) صورت گرفت. طبق نتایج مطالعه، بیشترین و کمترین درصد باقی مانده انروفلوکساسین به ترتیب در گروه های وزنی زیر 50 گرم و بالای 150 گرم و به میزان 33/58 و 33/23 درصد ردیابی شد. در مقایسه بین مناطق مختلف نیز کوهرنگ با میزان50/11 ± 84/13 و 06/18 ± 95/19 و اردل با میزان 62/11 ± 83/12 و 09/11 ± 22/11 میکروگرم در کیلوگرم آنتی بیوتیک در عضله و کبد به ترتیب دارای بیشترین و کمترین میزان باقی مانده بودند. همچنین میزان باقی مانده در عضله و کبد در فصل بهار 00/13 ± 27/14 و 69/21 ± 06/22 و در فصل تابستان 29/10 ± 40/12 و 31/7 ± 86/8 میکروگرم در کیلوگرم بوده است. در ضمن در تمامی گروه های وزنی میزان باقیمانده انروفلوکساسین در نمونه های کبد بالاتر از عضلات تشخیص داده شد. اما در کل میزان باقی مانده انروفلوکساسین در نمونه های آزمایش شده پایین تر از حد مجاز اتحادیه اروپا بود. Manuscript profile

  • Article

    2 - مطالعه میزان اکراتوکسین A درخوراک ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تولید شده در استان چهارمحال و بختیاری به روش الایزا
    Food Hygiene , Issue 5 , Year , Winter 2013
    اکراتوکسین ها از مهمترین مایکوتوکسین‌های موجود در برخی از خوراک های دامی است. در این میان اکراتوکسین A از جمله سمومی است که دارای اثرات آسیب شناختی بالایی در انسان و حیوانات می باشد.هدف از انجام تحقیق حاضر تعیین میزان اکراتوکسین A موجود در غذای مصرفی ماهیان قزل آلا More
    اکراتوکسین ها از مهمترین مایکوتوکسین‌های موجود در برخی از خوراک های دامی است. در این میان اکراتوکسین A از جمله سمومی است که دارای اثرات آسیب شناختی بالایی در انسان و حیوانات می باشد.هدف از انجام تحقیق حاضر تعیین میزان اکراتوکسین A موجود در غذای مصرفی ماهیان قزل آلای رنگین کمان تولید شده در استان چهارمحال و بختیاری بود. برای این منظور از غذای 4 کارخانۀ تولیدکننده عمده خوراک ماهی قزل آلای رنگین کمان نمونه برداری به عمل آمد. در هرکارخانه از 4 اندازه مختلف غذایی و آرد گندم (مجموعاً 5 نمونه ) نمونه گیری شد. از هر نمونه سه تکرار گرفته شد. اندازه‌ گیری اکراتوکسین A با روش الایزا و با استفاده از کیت مربوطه انجام گردید.میزان سم اکراتوکسین A در تمامی نمونه های خوراک ماهی پایین تر از حد مجاز و در 75 درصد نمونه های آرد گندم بالاتر از حد مجاز تعیین شده (5 میکروگرم در کیلوگرم) بود. در مقایسه بین میانگین اکراتوکسین موجود در خوراک ماهی با اندازه های مختلف در 4 کارخانه مورد آزمایش تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0p>) اما بین میانگین آن در آرد گندم موجود در کارخانجات مورد مطالعه تفاوت آماری معنی دار مشاهده شد (05/0p<) .در مجموع نتایج تحقیق نشان داد خوراک ماهی قزل آلای رنگین کمان تولید شده در استان چهارمحال و بختیاری از نظر میزان اکراتوکسین A در حد قابل قبول می‌باشد. Manuscript profile

  • Article

    3 - Assessment of Four Heavy Metals Mercury, Lead, Copper and Cadmium Levels in Muscles of Import-ed Tilapia to Iran
    Journal of Chemical Health Risks , Issue 2 , Year , Spring 2017
    This study was conducted to determine the residues of mercury (Hg), lead (Pb), copper (Cu) and cadmium (Cd) in the imported tilapia fillets. Thirty random samples from imported tilapia fillets were collected from different markets in Isfahan City, central Iran. They wer More
    This study was conducted to determine the residues of mercury (Hg), lead (Pb), copper (Cu) and cadmium (Cd) in the imported tilapia fillets. Thirty random samples from imported tilapia fillets were collected from different markets in Isfahan City, central Iran. They were analyzed using Graphite Furnace Atomic Absorption Spectrometer (Perkin Elmer 800) for Pb, Cu, Cd and flow injection mercury system (Perkin Elmer 400) for Hg. Out of the 30 tested samples, concentration of Hg, Pb, Cu and Cd in the tilapia fillets samples as mean± standard deviation were 0.083±.016, 0.638±0.067, 0.521± 0.081 and 0.136 ± 0.025 mg/kg, respectively. Among these, amounts obtained for all metals except for lead were lower than the permissible level specified by WHO (P<1%). The Pb concentrations in all examined samples were higher than WHO standards. The continuous consumption of these contaminated fish regularly for long time may lead to health troubles. Manuscript profile

  • Article

    4 - Determination of Florfenicol Residues in the Muscle and Liver of Cultured Rainbow Trout in Iran by ELISA
    Journal of Chemical Health Risks , Issue 4 , Year , Autumn 2015
    Florfenicol is a broad-spectrum antibiotic, widely used in veterinary medicine. The aim of this study was to determine florfenicol residues in the muscle and liver of cultured rainbow trout in Iran by ELISA. The samples were collected from three areas (Kiar, Ardal, and More
    Florfenicol is a broad-spectrum antibiotic, widely used in veterinary medicine. The aim of this study was to determine florfenicol residues in the muscle and liver of cultured rainbow trout in Iran by ELISA. The samples were collected from three areas (Kiar, Ardal, and Koohrang), considered as areas with high production of trout in the western part of Iran. Sampling was completed during the spring and summer of 2011. All of the samples were categorized into three weight groups (below 50g, 50 to150g and over 150g) and five individuals were randomly selected from fish belonged to each weigh group, and then collected samples sent for determination of antibiotic residues. The highest and the lowest antibiotic residues were 31.42±53.52 ng g-1 (>150 g fish) and 10.35±2.33 ng g-1 (<50 g fish) for liver samples and 48.84±50.36 ng g-1 (50-150 g fish) and 18.20±15.41 ng g-1 (> 150 g fish) for muscle samples, respectively. In different areas, the highest antibiotic levels were found in Koohrang and Ardal with mean of 37.00±63.61 and 15.33±10.45 ng g-1 for liver samples and 40.74±40.80 and 28.24±45.91ng g-1 for muscle samples. The results indicated that florfenicol residues are lower than the maximum permissible level has been announced by the European Union. Manuscript profile