• Home
  • حسین جانمحمدی

    List of Articles حسین جانمحمدی


  • Article

    1 - بررسی خصوصیات عملکردی و برخی متابولیت‌هـای شکمبه‌ای و خونی جیره‌های حاوی خوراک ورمی‌کمپوست در بره‌های پرواری
    Veterinary Clinical Pathology The Quarterly Scientific Journal , Issue 1 , Year , Summer 2017
    این آزمایش جهت بررسی اثرات جایگزینی خوراک ورمی کمپوست با کنجاله سویا بر عملکرد رشد و برخی متابولیت های شکمبه ای و خونی بره های نر پرواری انجام شد. برای انجام این آزمایش تعداد 16 رأس برّه نر آمیخته (قزل-مغانی) با میانگین وزن اولیه 5/2± 5/28 کیلوگرم در قالب یک طرح More
    این آزمایش جهت بررسی اثرات جایگزینی خوراک ورمی کمپوست با کنجاله سویا بر عملکرد رشد و برخی متابولیت های شکمبه ای و خونی بره های نر پرواری انجام شد. برای انجام این آزمایش تعداد 16 رأس برّه نر آمیخته (قزل-مغانی) با میانگین وزن اولیه 5/2± 5/28 کیلوگرم در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار و 4 رأس بره در هر تکرار تقسیم گردید. جیره های آزمایشی به ترتیب دارای نسبت های 0، 33، 67 و 100 درصد خوراک ورمی کمپوست جایگزین کنجاله سویا گردید. بره ها با خوراک کاملاً مخلوط (با نسبت 30 درصد علوفه و 70 درصد کنسانتره) به صورت آزاد تغذیه شدند. طول دوره پرواربندی 90 روز بود. بین جیره ها از لحاظ وزن نهایی، افزایش وزن روزانه، ماده خشک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی تفاوت معنی داری وجود نداشت (05/0>p). داده های حاصل از فراسنجه های شکمبه ای نشان داد که جیره‌های آزمایشی بر pH و برخی اسیدهای چرب بی تاثیر بودند (05/0>p)، ولی تیمار حاوی 100 درصد خوراک ورمی کمپوست باعث افزایش معنی دار میزان نیتروژن آمونیاکی شکمبه و همچنین اسید چرب استات گردید (05/0>p). جایگزین کردن خوراک ورمی کمپوست تاثیر معنی داری برمیزان متابولیت های خونی نداشت، فقط نیتروژن اوره ای خون به لحاظ عددی اندکی افزایش خطی را نشان داد (05/0>p). نتایج این مطالعه نشان می دهد که خوراک ورمی کمپوست با پتانسیل مواد مغذی بالا می تواند جایگزین مناسبی برای کنجاله سویا باشد. Manuscript profile