• Home
  • مهدی مهاجر

    List of Articles مهدی مهاجر


  • Article

    1 - اثرات پربیوتیک ایمونوژن در جیره غذایی بر برخی از شاخص‌های خونی و ایمنی فیل‌ماهیان جوان پرورشی (Huso huso Linnaeus, 1758)
    New Technologies in Aquaculture Development , Issue 4 , Year , Winter 2022
    امروزه مکمل‌های غذایی مانند پربیوتیک‌ها و محرک‌های ایمنی به‌عنوان یک جایگزین قوی برای آنتی‌بیوتیک‌ها برای ارتقای سلامت و ایجاد مقاومت در برابر بیماری‌ها در آبزی‌پروری به‌کار می‌روند. این بررسی برای ارزیابی کارایی پربیوتیک تجاری ایمونوژن، با ترکیب اصلی 30 درصد (1و3- 1و6) More
    امروزه مکمل‌های غذایی مانند پربیوتیک‌ها و محرک‌های ایمنی به‌عنوان یک جایگزین قوی برای آنتی‌بیوتیک‌ها برای ارتقای سلامت و ایجاد مقاومت در برابر بیماری‌ها در آبزی‌پروری به‌کار می‌روند. این بررسی برای ارزیابی کارایی پربیوتیک تجاری ایمونوژن، با ترکیب اصلی 30 درصد (1و3- 1و6) بتاگلوکان و 18 درصد مانان الیگوساکارید در جیره غذایی فیل‌ماهیان جوان (Huso huso) به‌مدت 8 هفته در مرکز تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری شهید مرجانی در تابستان 1388 انجام گرفت. شاخص‌های خونی و ایمنی فیل‌ماهیان جوان در 5 تیمار ایمونوژن درجیره غذایی (0، 5/0، 1، 2 و 4 درصد) از نظر آماری مقایسه شد. سه گروه وزنی از فیل‌ماهیان جوان با میانگین وزن 02/0±71/8 گرم، 01/0±15/25 گرم و 02/0±69/53 گرم در مخازن ذخیره‌سازی و روزانه در 6 وعده تغذیه شدند. نتایج نشان داد که تعداد نوتروفیل در ماهیانی که با جیره‌های غذایی شامل 5/0، 1 و 4 درصد ایمونوژن تغذیه شدند، به‌طور معنی‌داری (05/0P<) بالاتر از شاهد بود. میزان سطح ایمونوگلوبولین M در ماهیانی که با جیره غذایی حاوی 5/0 درصد ایمونوژن تغذیه شدند بالاتر از سایر تیمارهای تغذیه‌ای بود، که اختلاف معنی‌داری را با سطوح 2 و 4 درصد ایمونوژن داشت (05/0P<). هیچ اختلاف معنی‌داری در بین 3 تیمار وزنی و 5 تیمار ایمونوژن از نقطه نظر سایر شاخص‌های خونی مشاهده نگردید (05/0P>). به‌نظر می‌رسد ایمونوژن در غلظت 5/0 درصد می‌تواند به‌عنوان یک ماده غذایی مکمل در جیره غذایی فیل‌ماهیان جوان برای تحریک واکنش‌های ایمنی به‌کار رود. Manuscript profile