• Home
  • حسین رنجبر اقدم

    List of Articles حسین رنجبر اقدم


  • Article

    1 - بررسی تاثیر جیره های غذایی طبیعی و مصنوعی روی مرحله شفیرگی ساقه خواران Sesamia cretica Lederer وSesamia nonagrioides Lefèbvre در مقایسه با جمعیت مزرعه ای
    IAU Entomological Research Journal , Issue 1 , Year , Summer 2016
    با توجه به خسارت ساقه خواران Sesamia cretica و Sesamia nonagrioides در مزارع ذرت و نیشکر، استفاده از روش های کنترل بیولوژیک و پرورش گونه های سزامیا به عنوان میزبان اختصاصی زنبور انگل واره Telenomus busseolae مورد توجه پژوهشگران قرار دارد. در این پژوهش، تاثیر جیره ه More
    با توجه به خسارت ساقه خواران Sesamia cretica و Sesamia nonagrioides در مزارع ذرت و نیشکر، استفاده از روش های کنترل بیولوژیک و پرورش گونه های سزامیا به عنوان میزبان اختصاصی زنبور انگل واره Telenomus busseolae مورد توجه پژوهشگران قرار دارد. در این پژوهش، تاثیر جیره های غذای طبیعی (ذرت و نیشکر) و غذای مصنوعی در مقایسه با جمعیت جمع آوری شده از مزارع نیشکر روی وزن شفیره ها و طول دوره شفیرگی گونه های یاد شده، بررسی شد. نتایج به دست آمده نشان داد وزن شفیره های نر و ماده هر دو گونه حاصل از جیره های غذایی و جمعیت مزرعه ای در سطح احتمال یک درصد دارای اختلاف معنی دار بودند. در مورد شفیره های نر S. creticaبیشترین وزن در تیمار غذای مصنوعی با میانگین 158/0 گرم و کمترین وزن در جمعیت مزرعه ای با میانگین 141/0 گرم بود. در مورد شفیره های ماده حاصل از جیره های غذایی مصنوعی و ذرت به ترتیب با میانگین 221/0 و 226/0 گرم در گروه اول و شفیره های حاصل از جیره نیشکر و جمعیت مزرعه ای با میانگین های 182/0 و 183/0 گرم در گروه دوم بودند. بیشترین وزن شفیره های نر S. nonagrioide در تیمار ذرت با میانگین 181/0 گرم و کمترین وزن در تیمار غذای مصنوعی و جمعیت مزرعه ای بدون اختلاف معنی دار با میانگین های 136/0 و 143/0 گرم بود. بیشترین وزن شفیره های ماده در تیمار ذرت با میانگین 243/0 گرم و کمترین وزن در تیمار غذای مصنوعی با میانگین 176/0 گرم بود. از نظر طول دوره شفیرگی نیز بین تیمارهای غذای طبیعی و مصنوعی هر دو گونه در سطح احتمال یک درصد اختلاف معنی دار وجود داشت. طول دوره شفیرگی شفیره های نر S. cretica روی جیره غذای مصنوعی، ذرت و نیشکر به ترتیب 93/11، 31/10 و 78/10 روز و طول دوره شفیرگی شفیره های ماده روی همان جیره های غذایی به ترتیب 96/11، 18/10 و 24/10 روز بود. طول دوره شفیرگی شفیره های نر S. nonagrioides روی جیره غذای مصنوعی، ذرت و نیشکر به ترتیب 44/10، 91/11 و 35/11 روز و طول دوره شفیرگی شفیره های ماده روی همان جیره های غذایی به ترتیب 40/10، 19/12 و 12/11 روز بود. (به طور مختصر جیره غذایی مصنوعی مورد بررسی روی گونه S. cretica نسبت به گونه S. nonagrioidesاثر مطلوبتری داشته است). Manuscript profile