سابقه و هدف: فلزات سنگین از طریق فعالیت های صنعتی به محیط زیست وارد می گردند. جهت حذف این عناصر سمی روش بیولوژیک نسبت به بقیه روش ها از راندمان بالاتر و هزینه پایین تری برخوردار می باشد. هدف از این پژوهش جداسازی سویه هایی با مقاومت بالا نسبت به ارسنیک از 3 منطقه آب های More
سابقه و هدف: فلزات سنگین از طریق فعالیت های صنعتی به محیط زیست وارد می گردند. جهت حذف این عناصر سمی روش بیولوژیک نسبت به بقیه روش ها از راندمان بالاتر و هزینه پایین تری برخوردار می باشد. هدف از این پژوهش جداسازی سویه هایی با مقاومت بالا نسبت به ارسنیک از 3 منطقه آب های زیرزمینی سیرجان است. مواد و روش ها : نمونه ها بر روی محیط های LB آگار حاوی ppm 5 ارسنیک کشت داده شد. پس از 24 ساعت گرمخانه گذاری، 25 سویه مقاوم جدا شدند. DNA با روش فنل کلروفرم استخراج شد. در روش مولکولی PCR از پرایمرهای قسمت SrDNA 16استفاده گردید. مقاومت آنتی بیوتیکی سویه ی منتخب با روش آنتی بیوگرام و میزان جذب زیستی آن با روش اسپکتروسکوپی جذب اتمی انجام شد. بهترین سویه با 16SrDNA PCR sequencing شناسایی شد. نتایج: از 100% سویه های جداشده در این پژوهش 20% شامل باسیل های گرم مثبت، 40% باسیل های گرم منفی، 28% کوکسی های گرم مثبت و 12% مارپیچی گرم منفی بودند. نتایج آنالیز ژنتیکی برای نمونه ی باسیلی نشان داد که سویه ی مربوطه 100% همسانی با باسیلوس سرئوس سویه ی LS24 دارد. بحث: سویه ی برتر در این مطالعه با حداقل غلظت مهارکنندگیppm 1000 در دمای 40 درجه سانتی گراد، اسیدیته 7 و سرعت تکان 150، 8/62% ارسنیک را از محیط حذف کرد. نتایج حاصل از آزمون های بیوشیمیایی و ژنتیکی سویه ی LS24 باسیلوس سرئوس را نشان داد.
Manuscript profile
سابقه و هدف: سالمونلا یک ارگانیسم رودهای گرممنفی و عامل بروز مسمومیتهای غذایی در انسان میباشد. جنس سالمونلا دارای پنج ژن ویرولانس stn،Phop/Q ،spvc ، slyAو sopB میباشد. این ژنها پروتئینهایی را در قسمتهای مختلف باکتری کد مینمایند که مقابله با سیستم ایمنی، More
سابقه و هدف: سالمونلا یک ارگانیسم رودهای گرممنفی و عامل بروز مسمومیتهای غذایی در انسان میباشد. جنس سالمونلا دارای پنج ژن ویرولانس stn،Phop/Q ،spvc ، slyAو sopB میباشد. این ژنها پروتئینهایی را در قسمتهای مختلف باکتری کد مینمایند که مقابله با سیستم ایمنی، کمپلمان و مرگ داخل سلول را باعث میشوند. هدف از مطالعه حاضر شناسایی ژنهایویرولانسدر سویههای سالمونلاتیفیموریوم جدا شده از نمونههای بالینی به روش Multiplex PCR و تعیین الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی میباشد. مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی طی سال 1396 تعداد 60 نمونه مدفوع بهمنظور شناسایی سالمونلا تیفیموریوم از بیمارستان البرز شهر کرج جمعآوری شد. آزمون حساسیت آنتیبیوتیکی روی محیط مولر هینتون آگار و بر اساس استاندارد (CLSI) انجام گردید. آزمون Multiplex PCR جهت تشخیص ژنهای ویرولانس با استفاده از آغازگرهای اختصاصی انجام شد. نتایج: نتایج آزمون حساسیت آنتیبیوتیکی نشان داد تمامی ایزولهها دارای حساسیت به ایمیپنم، جنتامایسین و آمیکاسین بودند. همچنین، فراوانی ژنهای Phop/Q، slyAوstn بهترتیب برابر 100، 3/98 و 6/91 درصد بود و ژنهای sopB و Spvc در جدایههای سالمونلا تیفیموریوم مشاهده نگردید. نتیجهگیری: نتایج مطالعه حاضر حاکی از شیوع ژنهای ویرولانس در سویههای بالینی سالمونلاتیفیموریوم میباشد که میتواند بهعنوان زنگ خطری برای انتشار این ژنها به دیگر سروتیپهای سالمونلا باشد.
Manuscript profile
مقدمه: غذاهای سریع و سرد، به علت عدم نیاز به زمان پخت و هنگام آماده سازی با دست کارگران رستوران در تماس هستند، خطرات میکروبیولوژیکی مصرف کنندگان از این محصولات افزایش یافته است. هدف از این تحقیق بررسی آلودگی استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه های غذایی با روش واکنش زنجیره ای More
مقدمه: غذاهای سریع و سرد، به علت عدم نیاز به زمان پخت و هنگام آماده سازی با دست کارگران رستوران در تماس هستند، خطرات میکروبیولوژیکی مصرف کنندگان از این محصولات افزایش یافته است. هدف از این تحقیق بررسی آلودگی استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه های غذایی با روش واکنش زنجیره ای پلیمراز بود. روش کار: در این تحقیق تعداد 50 نمونه از موادغذایی (همبرگر دست ساز، فلافل، سمبوسه سیب زمینی، سمبوسه پیتزایی، کباب، سالاد ماکارونی) از 10 فست فود فروشی در سطح شهرستان سیرجان در یک بازه زمانی 3 ماهه از ابتدای تیر لغایت پایان شهریور 1396 جمع آوری گردید. همچنین 36 نمونه ی سواب بینی از کارکنان آن ها تهیه شد و توسط آزمون های میکروبیولوژی و مولکولی از نظر حضور استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج: آلودگی مواد غذایی به استافیلوکوکوس اورئوس 6 درصد و آلودگی کارکنان به این باکتری، 44/19 درصد بود. بیشترین حساسیت به آنتی بیوتیک کوتریموکسازول، سفتی زوکسیم، سیپروفلوکساسین به ترتیب 100، 90، 90 درصد و بیشترین مقاومت به آنتی بیوتیک کانامایسین، لینزولید، آزیترومایسین به ترتیب 60، 35، 30 درصد گزارش شد. نتیجه گیری: بر اساس نتیجه ی تحقیق حاضر می توان گفت، از آنجا که مراحل تهیه و تولید همبرگر دست ساز، فلافل، سمبوسه، کباب و سالاد ماکارونی در ایران به صورت دستی است، احتمال آلودگی مواد غذایی از طریق نیروهای انسانی کاملا وجود دارد. لذا آموزش بهداشت شخصی و محیط به منظور کاهش میزان استافیلوکوکوس اورئوس در افرادی که در تهیه غذا نقش دارند از اهمیت بالایی برخوردار است.
Manuscript profile
هدف: یونجه با نام علمی Medicago sativa مهمترین گیاه علوفهای در ایران و بسیاری از نقاط جهان است. این گیاه به دلیل داشتن ارزش غذایی بالا و امکان کاشت در اقلیمهای مختلف، به ملکه گیاهان علوفهای مشهور است. هدف پژوهش حاضر جداسازی و شناسایی باکتریهای اندوفیت از ریشه گیاه More
هدف: یونجه با نام علمی Medicago sativa مهمترین گیاه علوفهای در ایران و بسیاری از نقاط جهان است. این گیاه به دلیل داشتن ارزش غذایی بالا و امکان کاشت در اقلیمهای مختلف، به ملکه گیاهان علوفهای مشهور است. هدف پژوهش حاضر جداسازی و شناسایی باکتریهای اندوفیت از ریشه گیاه یونجه و بررسی اثرات آنتاگونیستی آنها بر باکتریهای بیماریزای انسانی است.مواد و روشها: قطعههای ریشه ضدعفونی شده گیاه یونجه پس از له شدن در محیطهای کشت مایع تایوگلی کولات براث و مولر هینتون براث، جهت غنیسازی، کشت داده شدند. پس از کشتهای مایع، بر روی محیطهای کشت مولر هینتون آگار، ائوزین متیلن بلو و مک کانکی آگار کشت انجام شد. باکتریهای اندوفیت با روش رنگآمیزی گرم و تستهای بیوشیمیایی، مورد شناسایی قرار گرفتند. فعالیت آنتاگونیستی باکتریهای جدا شده به روشهای استریک متقاطع و دولایهای بررسی گردید. از باکتریهای دارای اثرات آنتاگونیستی، استخراج DNA انجام شد و با کاربرد پرایمر یونیورسال، تکثیر ژن SrRNA16 صورت پذیرفت. محصول PCR تعیین توالی شده و درخت فیلوژنی رسم گردید.یافتهها: نتایج نشان داد باکتریهای اندوفیت یونجه دارای فعالیت آنتاگونیستی بودند و در نهایت دو اندوفیت از لحاظ هویت مولکولی مورد بررسی قرار گرفتند که متعلق به جنسهای انتروباکتر و سودوموناس بودند.نتیجهگیری: براساس نتایج حاصل، باکتریهای اندوفیت دارای تنوع زیاد و اثرات قابل توجه ضد باکتریایی میباشند.
Manuscript profile
Sanad
Sanad is a platform for managing Azad University publications