• Home
  • Hossein Mirzaei

    List of Articles Hossein Mirzaei


  • Article

    1 - تاثیر خوراک آغازین بافت‌دار با تعیین کم و زیاد نسبت پروتئین به انرژی بر قابلیت هضم، فراسنجه‌های شکمبه‌ای و خونی گوساله‌های شیرخوار
    Journal of Animal Biology , Issue 5 , Year , Winter 2024
    به منظور بررسی تاثیر خوراک آغازین بافت‌دار با تعیین کم و زیاد نسبت پروتئین به انرژی بر قابلیت هضم، فراسنجه‌های شکمبه‌ای و خونی گوساله‌های شیرخوار آزمایش حاضر انجام گرفت. بدین منظور از تعداد 48 راس گوساله هلشتاین (نر و ماده)، در قالب یک طرح فاکتوریل، با 4 تیمار و در 12 ت More
    به منظور بررسی تاثیر خوراک آغازین بافت‌دار با تعیین کم و زیاد نسبت پروتئین به انرژی بر قابلیت هضم، فراسنجه‌های شکمبه‌ای و خونی گوساله‌های شیرخوار آزمایش حاضر انجام گرفت. بدین منظور از تعداد 48 راس گوساله هلشتاین (نر و ماده)، در قالب یک طرح فاکتوریل، با 4 تیمار و در 12 تکرار برای هر تیمار استفاده شد. گروه های آزمایشی شامل: 1) خوراک آغازین آردی آسیاب با سطح پروتئین 18 درصد؛ 2) خوراک آغازین آردی با سطح پروتئین 22 درصد؛ 3) خوراک آغازین بافت‌دار با سطح پروتئین 18 درصد؛ و 4) خوراک آغازین بافت‌دار با سطح پروتئین 22 درصد بود. در این آزمایش قابلیت هضم مواد مغذی، فراسنجه‌های شکمبه‌ای و خونی گوساله‌های شیرخوار اندازگیری شد. اثر متقابل بین اثرات اصلی برای میزان بتا هیدروکسی بوتیرات خون در روز 70 آزمایش معنی‌دار بود (05/0 >p ). به این صورت که خوراک آردی با 18 درصد پروتئین پایین‌ترین میزان بتا هیدروکسی بوتیرات را داشت. اثر متقابل بین اثرات اصلی برای سایر فراسنجه‌های خونی معنی‌دار نبود (05/0 <p ). اثر متقابل بین اثرات اصلی برای فراسنجه‌های شکمبه‌ای و قابلیت هضم تحت تاثیر شکل و سطح پروتئین خوراک آغازین قرار نگرفت (05/0 <p ). بطور کلی تفاوت چشمگیری بین خوراک بافت‌دار و آسیاب درشت همچنین سطح پروتئین 18 و 22 درصد در گروه‌های مورد آزمایش مشاهده نشد. Manuscript profile