• Home
  • فرید هوشیار

    List of Articles فرید هوشیار


  • Article

    1 - خاصیت ضدمیکروبی عصاره‌های پنج گونه گلسنگ روی Fusarium oxysporum و Ralstonia solanacearum عوامل پوسیدگی سیب‌زمینی
    Agroecology Journal , Issue 5 , Year , Winter 2016
    استفاده از خاصیت ضدمیکروبی گلسنگ ها می تواند از جمله روش های همگام با طبیعت و کم خطر در مدیریت بیماری های گیاهی باشد. در این پژوهش، فعالیت ضدمیکروبی عصاره های استونی، متانولی و کلروفرمی پنج گونه گلسنگ بومی شامل Ramalina capitaat، Xanthoparmelia stenophylla، Umbilicaria More
    استفاده از خاصیت ضدمیکروبی گلسنگ ها می تواند از جمله روش های همگام با طبیعت و کم خطر در مدیریت بیماری های گیاهی باشد. در این پژوهش، فعالیت ضدمیکروبی عصاره های استونی، متانولی و کلروفرمی پنج گونه گلسنگ بومی شامل Ramalina capitaat، Xanthoparmelia stenophylla، Umbilicaria cylindrica و Rhizoplaca crysoleuca شناسایی شد. گونه Anamylopsora pulcherrima جمع آوری شده از ارتفاعات مشگین شهر و داران جلفا علیه قارچ Fusarium oxysporum و باکتری Ralstonia solanacearum عوامل پوسیدگی سیب زمینی در شرایط آزمایشگاه به روش دیسک گذاری و حداقل غلظت بازدارنده و کشنده و نیز شرایط شبیه سازی شده انبار مورد بررسی قرار گرفت. دیسک حاوی حلال خنثی د ی متیل سولفوکساید به عنوان شاهد منفی و دیسک حاوی بنومیل 2/0% و دیسک آنتی بیوگرام جنتامایسین به عنوان شاهدان مثبت به ترتیب برای قارچ و باکتری در نظر گرفته شد. عصاره گلسنگ های مورد بررسی روی قارچ مذکور تأثیری نداشتند، در حالی که عصاره کلروفورمی گلسنگ R. capitata فعالیت ضدباکتریایی قابل توجهی روی باکتری مذکور نشان دادند. عصاره گلسنگ های R. chrysoleuca و R. capitata بازدارنده تر و کشنده تر از بقیه علیه باکتری بودند. بررسی انباری با آغشته کردن غده های سیب زمینی با عصاره های منتخب گلسنگی بعد از مایه زنی با باکتری بیماریزا نشان داد که بیش از 80% عصاره ها خاصیت پیشگیری کننده داشتند. عصاره های گلسنگی مورد بررسی می تواند به عنوان یک فرآورده بیولوژیکی جایگزین فرآورده های شیمیایی مدنظر قرار گیرد. Manuscript profile