• Home
  • مسعود شاهمرادی

    List of Articles مسعود شاهمرادی


  • Article

    1 - تاثیرکلبورن وکلریدکلسیم بر صفات کمی و کیفی میوه ارقام سیب فوجی، رد و گلدن دلیشز بر پایهMM106
    Journal of Plant Ecophysiology , Issue 4 , Year , Winter 2016
    این تحقیق به منظور بررسی تاثیر کلبورن و کلریدکلسیم بر برخی صفات کمی و کیفی ارقام سیب رددلیشز و گلدن دلیشز و فوجی بر پایه MM106 با آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار بررسی گردید.‌درصد ریزش اولیه و ثانویه، وزن میوه، ویتامین‌سی، اسیدیته‌، مواد جام More
    این تحقیق به منظور بررسی تاثیر کلبورن و کلریدکلسیم بر برخی صفات کمی و کیفی ارقام سیب رددلیشز و گلدن دلیشز و فوجی بر پایه MM106 با آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار بررسی گردید.‌درصد ریزش اولیه و ثانویه، وزن میوه، ویتامین‌سی، اسیدیته‌، مواد جامد محلول و پی اچ مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج این آزمایش‌حاکی از آن است که بیشترین اثر تیمار کودی بر ریزش اولیه و ریزش ثانویه مربوط به رقم رددلیشز به ترتیب با 33/43 و 54/18 درصد و کمترین میزان مربوط به رقم فوجی به ترتیب با18/39 و 76/14 درصد می باشد.‌ همچنین، افزایش میزان ویتامین ث در ارقام فوجی و گلدن دلیشز، به واسطه محلول پاشی با کلرید کلسیم در مقایسه با شاهد مشاهده شد. دو رقم فوجی و رد دلیشز تفاوت معنی داری را با شاهد در میزان پی اچ و اسیدیته نشان ندادند. محلول پاشی کلرید کلسیم بیشترین تاثیر را بر میزان مواد جامد محلول در رقم فوجی به دنبال داشت.ارقام مختلف نیز در این آزمایش علاوه براین که ازلحاظ ژنتیکی برای بسیاری ازصفات نیز متفاوت بودند. واکنش آنهابه تیمار های کودی آزمایش نیز متفاوت بود. نتایج این تحقیق نشان می دهد که محلول پاشی کلبورن وکلرید کلسیم بیشترین تاثیر را در رقم فوجی وکمترین اثر را در رقم رددلیشیز از خود نشان داده است. Manuscript profile

  • Article

    2 - اثر محلول پاشی برگی با کلات کلسیم و اسیدهای آمینه بر وضعیت تغذیه ای، کلروفیل و سطح برگ سیب رقم گلدن دلیشز و گرانی اسمیت
    Agroecology Journal , Issue 2 , Year , Autumn 2015
    تغذیه متعادل عناصر غذایی و مواد آلی از مهمترین فاکتورهای مؤثر بر عملکرد و کیفیت محصول درختان سیب می باشد. تیمارها شامل محلول پاشی با کلات کلسیم و اسید آمینه با غلظت صفر و 2 و 4 در هزار و در سه مرحله (بعد از فندقی شدن تا قبل از برداشت ماهی یک بار) به صورت محلول پاشی روی More
    تغذیه متعادل عناصر غذایی و مواد آلی از مهمترین فاکتورهای مؤثر بر عملکرد و کیفیت محصول درختان سیب می باشد. تیمارها شامل محلول پاشی با کلات کلسیم و اسید آمینه با غلظت صفر و 2 و 4 در هزار و در سه مرحله (بعد از فندقی شدن تا قبل از برداشت ماهی یک بار) به صورت محلول پاشی روی درخت سیب اعمال شد. صفات مورد ارزیابی شامل میزان کلروفیل، میانگین سطح برگ و میزان عناصر غذایی نیتروژن میوه، فسفر میوه، پتاسیم میوه بودند. نوع پایه تأثیر معنی داری بر میزان عناصر غذایی، میزان کلروفیل و سطح برگ داشت و میزان تجمع عناصر غذایی و سطح برگ در رقم گرانی اسمیت و میزان کلروفیل در گلدن دلیشز بیشتر بود. کاربرد کلات کلسیم، سبب افزایش میزان فسفر، پتاسیم و کلسیم در میوه نسبت به شاهد شد. همچنین اثر اسیدهای آمینه بر کلروفیل برگ، میانگین سطح برگ و مقادیر نیتروژن، پتاسیم و کلسیم میوه در سطح احتمال 1% معنی دار بود. محلول پاشی کلات کلسیم به همراه اسیدهای آمینه بیشترین تأثیر را در رقم گرانی اسمیت نسبت به رقم گلدن دلیشیز از خود نشان داد. محلول پاشی کلات کلسیم و اسیدهای آمینه 4% بیشترین تاثیر را بر تجمع عناصر غذایی در میوه رقم گرانی اسمیت از خود نشان داد. با توجه به نقش مثبت کلات کلسیم و اسید آمینه در بهبود صفات اندازه گیری شده در مناطق با آب و هوا و خاک مشابه محل اجرای آزمایش برای سیب رقم گرانی اسمیت توصیه می شود. Manuscript profile