• Home
  • الهام قافیه سنج

    List of Articles الهام قافیه سنج


  • Article

    1 - اثرات اسید سالیسیلیک روی شاخص‌های رشدی و برخی از نشانگرهای بیوشیمیایی گیاهچه‌های گندم L.) Triticum aestivum) تحت تنش شوری
    Agroecology Journal , Issue 2 , Year , Autumn 2013
    به منظور بررسی اثر اسید سالیسیلیک بر پارامترهای رشد (وزن تر اندام هوایی و ریشه)، پرولین، پروتئین محلول و مالون دی آلدهید در دانه‎رست‌های گندم رقم زرین تحت تنش شوری کلرید سدیم، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار و برای هر ترکیب تیماری در 2 More
    به منظور بررسی اثر اسید سالیسیلیک بر پارامترهای رشد (وزن تر اندام هوایی و ریشه)، پرولین، پروتئین محلول و مالون دی آلدهید در دانه‎رست‌های گندم رقم زرین تحت تنش شوری کلرید سدیم، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار و برای هر ترکیب تیماری در 27 واحد آزمایشی انجام گرفت. فاکتور اول شوری در سه سطح (0، 75، 150 میلی‌مولار) و فاکتور دوم اسید سالیسیلیک در سه غلظت 0، 200، 400 میلی‎گرم بر لیتر بودند. هشت روز پس از کشت در مرحله دو برگی کامل، گیاهان تیمار NaCl 0، 75 و 150 میلی‌‎مولار کلرید سدیم را دریافت کردند. شوری 75 میلی‌‎مولار طی دو نوبت با غلظت‎های 25 و 50 میلی‌‎مولار و شوری 150 میلی‌‎مولار طی چهار نوبت با غلظت‌های 25، 50، 25 و 50 میلی‌‎مولار به فاصله یک هفته از یکدیگر اعمال شد. هفت روز پس از اعمال تیمار شوری، گیاهان تیمار اسید سالیسیلیک 0، 200 و 400 میلی گرم برلیتر را در سه تکرار، طی دو نوبت و به فاصله شش روز از یکدیگر به صورت افشانه برگی دریافت کردند. نتایج نشان داد که با افزایش شوری، مقادیر پروتئین، وزن تر اندام هوایی و ریشه کاهش، ولی مقادیر پرولین و مالون دی آلدهید افزایش یافت. کاربرد اسید سالیسیلیک برون‌زا مقادیر پروتئین، وزن‎تر اندام هوایی و ریشه را افزایش داد، ولی مقدار پرولین و مالون ‌دی‌‌آلدهید در حضور شوری کاهش یافت. کاربرد اسید سالیسیلیک برون‌زا در نبود شوری بر میزان پرولین و مالون دی آلدهید تاثیری نداشت. Manuscript profile