• Home
  • عبدالاحد شاددل تیلی

    List of Articles عبدالاحد شاددل تیلی


  • Article

    1 - اثر استفاده از پودر قارچ های خوراکی بر ریخت شناسی و میکروب شناسی روده در بلدرچین های ژاپنی نر
    Journal of Quality and Durability of Agricultural Products and Food Stuffs , Issue 4 , Year , Winter 2022
    پژوهش حاضر به منظور بررسی سطوح مختلف پودر قارچ‌های صدفی و دکمه‌ای بر عملکرد ریخت شناسی و میکروب شناسی روده در بلدرچین‌های ژاپنی نر انجام گرفت. این مطالعه با 420 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی نر در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با 7 تیمار در 3 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار اجر More
    پژوهش حاضر به منظور بررسی سطوح مختلف پودر قارچ‌های صدفی و دکمه‌ای بر عملکرد ریخت شناسی و میکروب شناسی روده در بلدرچین‌های ژاپنی نر انجام گرفت. این مطالعه با 420 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی نر در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با 7 تیمار در 3 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل: گروه شاهد، سطوح نیم، یک و دو درصد قارچ صدفی و سطوح نیم، یک و دو درصد قارچ دکمه‌ای بودند. پرنده‌ها با شرایط محیطی و مدیریتی یکسان به مدت 84 روز آزمایشی، تحت جیره‌های تغذیه‌ای خاص هر تیمار قرار گرفتند. شمارش باکتری‌های کلی فرمی در روده و بررسی ویژگی‌های ریخت‌شناسی روده در سن 84 روزگی انجام گرفت. مطابق نتایج به دست آمده، شمار کل باکتری‌های روده‌ی باریک، لاکتوباسیل‌ها، اشرشیاکلای و بیفیدو باکتر‌های روده بلدرچین‌های ژاپنی 84 روزه تحت تاثیر نوع و مقدار قارچ قرار گرفتند (P<0.05). بیشترین و کمترین مقدار شمار کل باکتری‌های روده‌ی باریک به ترتیب به تیمار شاهد و قارچ دکمه‌ای دو درصد تعلق داشت. عمق کریپت و طول خمل در قسمت‌های 10، 50 و 70 درصد روده به طور معنی‌داری تحت تاثیر نوع و سطوح مختلف قارچ صدفی و دکمه‌ای قرار گرفت (P<0.05). نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از دو درصد قارچ صدفی و یا دکمه‌ای می‌تواند به عنوان محرک رشد در جیره‌ی غذایی بلدرچین ژاپنی استفاده شود. Manuscript profile

  • Article

    2 - بررسی اثر استفاده از گیاهان توتون، اسپند و آویشن کوهی در کنترل کنه واروای زنبور عسل
    Agroecology Journal , Issue 1 , Year , Summer 2008
    کنه واروآ یکی از خطرناک ترین انگل های زنبور عسل بوده و خسارات زیادی را متوجه صنعت زنبورداری می نماید و تاکنون از داروهای شیمیایی و گیاهی متعددی برای کنترل آن استفاده شده است. در این پژوهش اثر استفاده از گیاهان دارویی شامل عصاره توتون، عصاره اسپند، عصاره آویشن کوهی، دود More
    کنه واروآ یکی از خطرناک ترین انگل های زنبور عسل بوده و خسارات زیادی را متوجه صنعت زنبورداری می نماید و تاکنون از داروهای شیمیایی و گیاهی متعددی برای کنترل آن استفاده شده است. در این پژوهش اثر استفاده از گیاهان دارویی شامل عصاره توتون، عصاره اسپند، عصاره آویشن کوهی، دود توتون، دود اسپند و دود آویشن کوهی روی این کنه مجموعاً در 21 کندوی لانگستروت در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی (CRD) مورد بررسی قرار گرفت. درصد آلودگی کنه ها در ابتدا و انتهای دوره آزمایشی و هم چنین تعداد تلفات کنه ها و زنبورهای کارگر به صورت روزانه تعیین گردید. در ابتدای آزمایش درصدآلودگی به کنه در کندوهای آزمایشی اختلاف معنی داری با هم نداشت، ولی در انتهای دوره بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنی داری مشاهده شد. هم چنین از نظر تعداد تلفات کنه ها بین تیمارهای مختلف در روزهای آزمایش و کل دوره، اختلاف معنی داری مشاهده گردید و عصاره توتون بیشترین تأثیر را در کنترل کنه از خود نشان داد. علاوه بر این از نظر تعداد تلفات زنبورهای کارگر بین روزهای مختلف و هم چنین کل دوره آزمایش اختلاف معنی داری وجود داشت و تأثیر عصاره اسپند از این نظر نسبت به سایر تیمارها بیشتر بود. Manuscript profile