• Home
  • Jamal Seifdavati

    List of Articles Jamal Seifdavati


  • Article

    1 - بررسی فراسنجه های خونی و هورمون‌های تیروئیدی بره‌های آمیخته رومانف-مغانی تحت اثر تزریق بولدنون آندسیلینات و سطح پروتئین جیره غذایی
    , Issue 2 , Year , Autumn 2018
    زمینه و هدف:بولدنون آندسیلینات یک استروئید آنابولیک است که باعث تحریک تولید پروتئین، کاهش نیازهای غذایی و افزایش بازده خوراک می شود. از طرفی، سطح بالای پروتئین جیره باعث افزایش فراهمی پروتئین و اسید های آمینه در بدن می­شود. هدف از این مطالعه بررسی اثرات تزریق بولدنون آن More
    زمینه و هدف:بولدنون آندسیلینات یک استروئید آنابولیک است که باعث تحریک تولید پروتئین، کاهش نیازهای غذایی و افزایش بازده خوراک می شود. از طرفی، سطح بالای پروتئین جیره باعث افزایش فراهمی پروتئین و اسید های آمینه در بدن می­شود. هدف از این مطالعه بررسی اثرات تزریق بولدنون آندسیلینات و سطح پروتئین جیره غذایی بر روی فراسنجه های خونی و هورمون‌های تیروئیدی بره‌های نر آمیخته رومانف-مغانی است.روش کار:این پژوهش با استفاده از ۲۰ رأس بره نر رومانف-مغانی در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل(2×2) با ۴ گروه آزمایشی و ۵ تکرار(بره) در هر گروه انجام شد. عوامل اصلی در این پژوهش اثر تزریق بولدنون آندسیلینات(عدم تزریق یا تزریق 5/0 میلی‌گرم بولدنون به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) و سطح پروتئین جیره غذایی(12 یا 16 درصد ماده خشک) در طی مدت ۷۵ روز بود. خون گیری نیز به‌صورت ماهانه طی 2 مرحله از تمامی بره‌ها 3 ساعت پس از مصرف خوراک از رگ گردنی، به عمل آمد. متابولیت های خونی شامل آلبومین، پروتئین کل، کلسترول، تری گلیسیرید، نیتروژن اوره‌ای خون، گلوکز و لیپوپروتئین با چگالی بالا(HDL) با استفاده از کیت‌های آزمایشگاهی(شرکت پارس آزمون، ایران) به روش اسپکتروفتومتری و هورمون های تیروئیدی شامل تری یدو تیروزین و تیروکسین(پیشتاز طب ایران) با استفاده از دستگاه الیزا(Awareness, USA) اندازه‌گیری شد.یافته ها:نتایج نشان داد که غلظت نیتروژن اوره‌ای خون در ماه اول(تزریق هورمون) تحت تأثیر عامل هورمون قرار گرفت و تزریق هورمون باعث کاهش معنی داری در غلظت نیتروژن اوره ای خون شد. غلظت پروتئین خون در پایان ماه اول(تزریق هورمون) به طور معنی داری افزایش یافت و در ماه دوم با قطع تزریق هورمون این اثر از بین رفت(05/0P). هم چنین میزان پروتئین کل سرم خون تحت تأثیر اثر متقابل هورمون با پروتئین قرار گرفت(05/0P). میزان تری گلیسیرید و کلسترول به‌طور معنی‌داری با تزریق هورمون در ماه اول تغییر کرد (05/0P). عامل پروتئین اثر معنی‌داری بر غلظت گلوکز خون داشت. بر اساس آزمایشات انجام‌شده تزریق بولدنون و سطوح پروتئین اثر معنی‌داری بر روی غلظت ترییدوتیروزین(T3) و تیروکسین(T4) خون نداشت. نسبت غلظت T3به T4تحت تأثیر عوامل آزمایشی قرار نگرفت (05/0Pنتیجه گیری:به‌طورکلی می‌توان نتیجه گرفت که تزریق بولدنون آندسیلینات و استفاده از سطح پروتئین جیره غذایی متابولیسم پایه پروتئین در آمیخته های رومانف-مغانی را دچار تغییر می کند و انرژی بیشتری در بافت ها صرف سنتز و انباشت پروتئین و در نهایت افزایش حجم توده ماهیچه ای می شود. Manuscript profile

  • Article

    2 - اثر استفاده از عصاره بره موم بر عملکرد رشدی، فراسنجه­ های خونی و وضعیت آنتی اکسیدانی در گوساله­ های شیرخوار هلشتاین
    , Issue 4 , Year , Winter 2017
    زمینه و هدف:بره موم ماده­ای است با خواص دارویی که جهت درمان انواع بیماری­ های انسانی و دامی استفاده می­گردد. بره موم دارای خواص ضدمیکروبی، ضدقارچی و آنتی اکسیدانی بوده که سبب تقویت سیستم ایمنی گونه­ های متفاوت حیوانی می­شود. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات عصاره بره موم More
    زمینه و هدف:بره موم ماده­ای است با خواص دارویی که جهت درمان انواع بیماری­ های انسانی و دامی استفاده می­گردد. بره موم دارای خواص ضدمیکروبی، ضدقارچی و آنتی اکسیدانی بوده که سبب تقویت سیستم ایمنی گونه­ های متفاوت حیوانی می­شود. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات عصاره بره موم بر عملکرد رشدی، فراسنجه­ های خونی و وضعیت آنتی اکسیدانی گوساله­ های شیرخوار هلشتاین می­باشد.روش کار:برای انجام این مطالعه تعداد 24 راس گوساله هلشتاین با میانگین سنی 10 1 و میانگین وزنی 238 کیلوگرم در یک قالب طرح کاملاً تصادفی به مدت 70 روز  استفاده گردید. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیره پایه بدون بره موم، 2) جیره پایه +500 قسمت در میلیون  مکمل بره موم، 3) جیره پایه + 1000 قسمت در میلیون مکمل بره موم بودند. گوساله­ ها هر دو هفته یک بار وزن کشی شده و جهت اندازه گیری متابولیت­ های خونی و فعالیت آنتی اکسیدانی در روزهای 30 و 60 روز پس از تیمار، از آن ها خون­گیری صورت گرفت.یافته ها:نتایج نشان داد که استفاده از سطوح عصاره بره موم تاثیر معنی­داری بر مصرف خوارک در طی ماه­ های اول، دوم و کل دوره آزمایشی نداشت. مکمل کردن بره موم در شیر گوساله ­های شیرخوار تاثیری بر افزایش وزن در طی ماه های اول و دوم  نشان نداد. در صورتی که اضافه کردن 500 قسمت در میلیون عصاره بره موم در کل دوره آزمایشی افزایش معنی ­داری بر وزن روزانه داشت. اختلاف معنی­ داری بین غلظت متابولیت­ های خونی(گلوکز، کلسترول، تری گلیسیرید، آلبومین، اوره، هموگلوبین و گلوبولین)  در گروه ها نسبت به شاهد مشاهده نشد. نتایج به دست آمده نشان داد که افزودن عصاره بره موم بر فعالیت آنزیم­ های آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینو ترانسفراز و گلوتاتیون پراکسیداز خون تاثیر معنی داری نداشت. اما مکمل کردن شیر با عصاره بره موم تاثیر معنی داری بر غلظت ظرفیت آنتی اکسیدانی کل و فعالیت سوپراکسید دسموتاز را نشان داد.نتیجه گیری: به طور کلی می توان نتیجه گرفت که استفاده از عصاره بره موم اثری بر عملکرد، فراسنجه های خونی به جز سوپراکسید دسموتاز و فعالیت آنتی اکسیدانی کل ندارد. بنابراین افزودن عصاره بره موم در شیر گوساله های هلشتاین به طوری موثری در پیشگیری از استرس می تواند مفید باشد. Manuscript profile