• Home
  • Shahab Khaghani

    List of Articles Shahab Khaghani


  • Article

    1 - اثر مصرف ریزمغذی های روی و آهن بر عملکرد و خصوصیات مورفولوژیک ریشه جو (Hordeum vulgare L) مایکوریزایی
    Journal of Crop Ecophysiology , Issue 2 , Year , Summer 2016
    امروزه کمبود عناصر ریزمغذی در تغذیه انسان سبب بروز مشکلات فراوان از جمله سو تغذیه می شود. یکی از برنامه‌های مهم متخصصان تغذیه افزایش میزان این عناصر در بخش‌های خوراکی گیاهان می‌باشد. به منظور تعیین تأثیر قارچ مایکوریزا و ریزمغذی‌ها بر صفات ریشه جو، تحقیقی در پاییز سال More
    امروزه کمبود عناصر ریزمغذی در تغذیه انسان سبب بروز مشکلات فراوان از جمله سو تغذیه می شود. یکی از برنامه‌های مهم متخصصان تغذیه افزایش میزان این عناصر در بخش‌های خوراکی گیاهان می‌باشد. به منظور تعیین تأثیر قارچ مایکوریزا و ریزمغذی‌ها بر صفات ریشه جو، تحقیقی در پاییز سال 1392 در شهرستان کرج به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار روی گیاه جو رقم بهمن اجرا شد. تیمارها شامل دو سطح قارچ، بدون مصرف، و خاک مصرف گونه intraradices Glomus به میزان 10 کیلوگرم در هکتار به صورت در کنار بذر، سه سطح آهن، بدون مصرف، مصرف 2.5 و 5 کیلوگرم در هکتار از منبع آهن سکوسترین 138 با بنیان Fe-EDDHA و سه سطح روی شاهد، مصرف 25 و 50 کیلوگرم در هکتار سولفات روی بودند. مقایسه میانگین های اثر ساده قارچ مایکوریزا روی صفت‌های طول کل ریشه، تراکم طول ریشه‌ها، طول مخصوص ریشه، درصد کلونیزاسیون ریشه و عملکرد دانه نشان داد که این صفات تحت تیمار قارچ به ترتیب به میزان 900.6 سانتی‌متر، 0.52 سانتی‌متر بر سانتی‌متر مکعب، 1738.1سانتی‌متر بر گرم، 5.41 درصد و 1 تن در هکتار افزایش نشان داده اند. مقایسه میانگین های اثر متقابل سه گانه قارچ مایکوریزا، روی و آهن نشان داد که تیمار مصرف قارچ مایکوریزا، 5 کیلوگرم آهن و عدم مصرف روی بالاترین میزان وزن خشک ریشه را به میزان 2.81 گرم دارا می باشد. Manuscript profile

  • Article

    2 - تاثیر کولتیواسیون و زمان مصرف نیتروژن بر عملکرد و کنترل علف‌های هرز در سیب‌زمینی رقم سانته
    Journal of Plant Ecophysiology , Issue 5 , Year , Winter 2018
    علف‌های هرز یکی از مشکلات اصلی اکثر زیست بوم‌های زراعی از جمله سیب‌زمینی به شمار می‌روند. به منظور بررسی تاثیر کولتیواسیون و زمان مصرف نیتروژن بر میزان آلودگی مزارع سیب‌زمینی به علف‌های هرز و عملکرد غده، آزمایشی در سال‌های 92-1391 در مزرعه‌ی تحقیقاتی شهرک علوم و تحقیقات More
    علف‌های هرز یکی از مشکلات اصلی اکثر زیست بوم‌های زراعی از جمله سیب‌زمینی به شمار می‌روند. به منظور بررسی تاثیر کولتیواسیون و زمان مصرف نیتروژن بر میزان آلودگی مزارع سیب‌زمینی به علف‌های هرز و عملکرد غده، آزمایشی در سال‌های 92-1391 در مزرعه‌ی تحقیقاتی شهرک علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک انجام شد. آزمایش به‌صورت کرت های خرد شده با دو فاکتور کولتیواسیون در سه سطح بدون کولتیواتور، یک‌بار کولتیواتور (یک هفته پس از سبز شدن کامل)و دو بار کولتیواتور(یک هفته و چهار هفته پس از سبز شدن کامل) به عنوان کرت اصلی و زمان مصرف نیتروژن (اوره به میزان 300 کیلوگرم در هکتار) به صورت یک‌بار مصرف در ابتدای فصل، مصرف به صورت دوبار تقسیط و یک‌بار مصرف در انتهای فصل به عنوان کرت فرعی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا شد. نتایج نشان داد که تیمار کاربرد کولتیواتور به همراه مصرف نیتروژن تاثیر معنی‌داری بر عملکرد غده و تراکم علف‌های هرز داشت، به‌طوری که انجام یک‌بار کولتیواسیون و مصرف نیتروژن (300 کیلو گرم در هکتار اوره) در ابتدای فصل توانست منجر به کاهش %35/44 تراکم علف‌های هرز و افزایش عملکرد غده‌ی سیب‌زمینی به میزان %21/15 گردد و به مدیریت غیر شیمیایی علف‌های هرز در کشاورزی پایدار کمک نماید. Manuscript profile