• Home
  • مونا دستوری

    List of Articles مونا دستوری


  • Article

    1 - تاثیرعصاره اندام های مختلف گیاه دارویی گل جعفری (Tagetes erecta) بر جوانه زنی و خصوصیات رشدی تعدادی از علف های هرز
    Journal of Seed Research , Issue 4 , Year , Autumn 1400
    به منظور بررسی اثرآللوپاتی اندام های مختلف گل جعفری بر جوانه زنی و رشد علف های هرز و گیاه زراعی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی در سه تکرار در شرایط گلخانه انجام گرفت. فاکتور اول شامل 5 غلظت عصاره (0، 5، 10، 25، 50 و 100 درصد عصاره گل جعفری) و فاکتور د More
    به منظور بررسی اثرآللوپاتی اندام های مختلف گل جعفری بر جوانه زنی و رشد علف های هرز و گیاه زراعی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی در سه تکرار در شرایط گلخانه انجام گرفت. فاکتور اول شامل 5 غلظت عصاره (0، 5، 10، 25، 50 و 100 درصد عصاره گل جعفری) و فاکتور دوم شامل سه قسمت مختلف گیاه جعفری (برگ، ساقه و ریشه) بود. اعمال عصاره های مختلف اندام های مختلف گیاه جعفری بر علف های هرز تاج خروس، سلمه تره، فالاریس، چچم، جودره و گیاه ذرت انجام گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش عصاره، درصد جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقه چه، وزن تر و خشک گیاهچه کاهش یافت و کمترین میزان صفات اندازه گیری در غلظت 100 درصد عصاره به دست آمد. اثر بازدارندگی عصاره ساقه بر علف هرز فالاریس و گیاه ذرت بیشتر بود. به طور کلی نتایج نشان داد که در بین علفهای هرز مورد بررسی، فالاریس نسبت به بقیه علفهای هرز حساس تر بود و در غلظت های کمتری از عصاره، درصد جوانه زنی متوقف گردید. در بین عصاره اندامهای مورد بررسی گل جعفری، عصاره ریشه بیشترین تاثیر را در بازدارندگی علفهای هرز و گیاه ذرت داشت. عصاره اندامهای گیاه جعفری بازدارندگی بیشتری بر روی ریشه چه علفهای هرز و گیاه ذرت داشت و ساقه چه این گیاهان به میزان کمتری تحت تاثیر قرار گرفت. علف های هرزی که دارای بذور ریزتر بودند حتی غلظت های پایین،حساسیت بیشتری از خود نشان دادند و جوانی زنی آنها متوقف گردید. Manuscript profile

  • Article

    2 - تاثیرعصاره اندام های مختلف گیاه دارویی گل جعفری (Tagetes erecta) بر جوانه زنی و خصوصیات رشدی تعدادی از علف های هرز
    Journal of Seed Research , Issue 4 , Year , Autumn 1400
    به منظور بررسی اثرآللوپاتی اندام های مختلف گل جعفری بر جوانه زنی و رشد علف های هرز و گیاه زراعی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی در سه تکرار در شرایط گلخانه انجام گرفت. فاکتور اول شامل 5 غلظت عصاره (0، 5، 10، 25، 50 و 100 درصد عصاره گل جعفری) و فاکتور د More
    به منظور بررسی اثرآللوپاتی اندام های مختلف گل جعفری بر جوانه زنی و رشد علف های هرز و گیاه زراعی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی در سه تکرار در شرایط گلخانه انجام گرفت. فاکتور اول شامل 5 غلظت عصاره (0، 5، 10، 25، 50 و 100 درصد عصاره گل جعفری) و فاکتور دوم شامل سه قسمت مختلف گیاه جعفری (برگ، ساقه و ریشه) بود. اعمال عصاره های مختلف اندام های مختلف گیاه جعفری بر علف های هرز تاج خروس، سلمه تره، فالاریس، چچم، جودره و گیاه ذرت انجام گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش عصاره، درصد جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقه چه، وزن تر و خشک گیاهچه کاهش یافت و کمترین میزان صفات اندازه گیری در غلظت 100 درصد عصاره به دست آمد. اثر بازدارندگی عصاره ساقه بر علف هرز فالاریس و گیاه ذرت بیشتر بود. به طور کلی نتایج نشان داد که در بین علفهای هرز مورد بررسی، فالاریس نسبت به بقیه علفهای هرز حساس تر بود و در غلظت های کمتری از عصاره، درصد جوانه زنی متوقف گردید. در بین عصاره اندامهای مورد بررسی گل جعفری، عصاره ریشه بیشترین تاثیر را در بازدارندگی علفهای هرز و گیاه ذرت داشت. عصاره اندامهای گیاه جعفری بازدارندگی بیشتری بر روی ریشه چه علفهای هرز و گیاه ذرت داشت و ساقه چه این گیاهان به میزان کمتری تحت تاثیر قرار گرفت. علف های هرزی که دارای بذور ریزتر بودند حتی غلظت های پایین،حساسیت بیشتری از خود نشان دادند و جوانی زنی آنها متوقف گردید. Manuscript profile