• Home
  • شهاب خاقانی

    List of Articles شهاب خاقانی


  • Article

    1 - تاثیر کود بیوچار و محلول‌پاشی هیومیک اسید بر خصوصیات کمی و کیفی چای ترش (Hibiscus sabdariffa)
    Journal of Plant Environmental Physiology , Issue 4 , Year , Winter 2023
    به منظور بررسی تاثیر کود بیوچار و محلول‌پاشی هیومیک اسید بر خصوصیات کمی و کیفی چای ترش، آزمایشی در مزرعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک در سال 1396-1397 و 1397-1398 به­صورت کرت­های خرد شده در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل بیوچ More
    به منظور بررسی تاثیر کود بیوچار و محلول‌پاشی هیومیک اسید بر خصوصیات کمی و کیفی چای ترش، آزمایشی در مزرعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک در سال 1396-1397 و 1397-1398 به­صورت کرت­های خرد شده در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل بیوچار در 3 سطح عدم مصرف (شاهد)، 4 تن در هکتار و 8 تن در هکتار و فاکتور دوم محلول­پاشی با هیومیک اسید 82 درصد در 4 سطح عدم مصرف (شاهد)، 100، 200 و 300 میلی­گرم در لیتر بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر متقابل بیوچار و هیومک اسید بر عملکرد میوه معنی­دار بود. در تیمار مصرف 8 تن در هکتار بیوچار و مصرف 200 میلی­گرم در لیتر هیومیک اسید وزن تر اندام هوایی به­مقدار 1/465 گرم در بوته به­دست آمد که نسبت به عدم مصرف هر نوع کود 32 درصد افزایش نشان داد. در سطوح مختلف هیومیک اسید، مصرف 8 تن در هکتار موجب افزایش عملکرد میوه نسبت به تیمار عدم مصرف بیوچار و مصرف 4 تن در هکتار شد. اثر متقابل بیوچار و هیومک اسید بر شدت رنگ معنی­دار بود. در تیمار مصرف 8 تن در هکتار بیوچار و مصرف 100 میلی­گرم در لیتر هیومیک اسید شاخص قرمزی به­مقدار 67/14 به­دست آمد. در سطوح مختلف هیومیک اسید، مصرف 8 تن در هکتار موجب افزایش شاخص قرمزی شد. با توجه به اینکه در چای ترش شدت رنگ قرمز بیانگر میزان کیفیت محصول تولیدی می­باشد و مصرف هیومیک اسید به مقدار 300 میلی­گرم بر لییتر و بیوچار به­مقدار 8 تن در هکتار موجب افزایش این صفت و همچنین صفات عملکردی شد. Manuscript profile