Journal of Plant Environmental Physiology
,
Issue5,Year,
Autumn
2009
فلاونوییدها یکی از بزرگترین گروههای فنلی طبیعی محسوب میشوند. ترکیبهای فلاونوییدی کامپفرول و کوئرستین به عنوان ضدویروس و ضدسرطان استفاده میشوند. به منظور استخراج و اندازهگیری ترکیبهای فلاونوییدی kaemferol و quercetin گلبرگ گلهای محمدی کشت شده در موسسه تحقیقات جنگل More
فلاونوییدها یکی از بزرگترین گروههای فنلی طبیعی محسوب میشوند. ترکیبهای فلاونوییدی کامپفرول و کوئرستین به عنوان ضدویروس و ضدسرطان استفاده میشوند. به منظور استخراج و اندازهگیری ترکیبهای فلاونوییدی kaemferol و quercetin گلبرگ گلهای محمدی کشت شده در موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور شمال و شمال شرق کشور، از پنج گرم نمونه تازه گل محمدی عصارهگیری شد و جهت تجزیه و شناسایی به دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) تزریق و از دو فلاوونول کامپفرول و کوئرستین در 7 نمونه عصارههای گل محمدی تعیین مقدار شد. بیشترین میزان کامپفرول در نمونههای مازندران (ppm 758)، گلستان (ppm 354) و سمنان 1 (ppm 349) و کمترین میزان را در نمونههای گیلان (ppm 243)، خراسان 2 (ppm 245) و خراسان 1 (ppm 283) وجود داشت. در رابطه با ترکیب کوئرستین بالاترین میزان در نمونههای خراسان 2 (ppm 2763)، گلستان (ppm 617) و خراسان 1 (ppm 266) و کمترین میزان در نمونههای سمنان 1 (ppm 100)، گیلان (ppm 174) و مازندران (ppm 204) بدست آمد. با توجه به نتایج بدست آمده، بهترین اکسشنها از نظر میزان ترکیبهای کامپفرول و کوئرسیتین به ترتیب شامل خراسان 2 (245 و ppm2763)، گلستان (354 و ppm617) و خراسان 1 (283 و ppm266) میباشند.
Manuscript profile
Journal of Plant Environmental Physiology
,
Issue1,Year,
Autumn
2009
ترکیبهای فنلی در میوه زیتون از عوامل مهم ارزیابی کیفیت روغن زیتون تصفیه نشده است. اولئوروپین به عنوان یک ترکیب مهم دارویی گیاه زیتون دارای اثر آنتی اکسیدانی و ضدویروسی است. در این تحقیق به منظور بررسی میزان ترکیب اولئوروپین، برگ و میوه گیاه زیتون گونه (Olea europaea L. More
ترکیبهای فنلی در میوه زیتون از عوامل مهم ارزیابی کیفیت روغن زیتون تصفیه نشده است. اولئوروپین به عنوان یک ترکیب مهم دارویی گیاه زیتون دارای اثر آنتی اکسیدانی و ضدویروسی است. در این تحقیق به منظور بررسی میزان ترکیب اولئوروپین، برگ و میوه گیاه زیتون گونه (Olea europaea L.) از سه استان گیلان، تهران و فارس جمعآوری، نسبت به استخراج اولئوروپین با متانول و تعیین میزان آن توسط دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) اقدام گردید. میزان ترکیب اولئوروپین در نمونه برگ سه استان گیلان، تهران و فارس به ترتیب با 39217، 33665 و 31311 ppm در برگ زیتون (بهمنماه) و در نمونههای میوه به ترتیب 35328، 29740 و 21563 ppm (تیرماه) محاسبه گردید. این مقادیر نشان دهنده تغییر در میزان این ترکیب در نمونهها میباشد که به ترتیب، نمونه گیلان از بیشترین میزان اولئوروپین سپس تهران و در نهایت فارس از کمترین میزان برخوردار است
Manuscript profile
Eco-phytochemical Journal of Medicinal Plants
,
Issue5,Year,
Winter
2018
اخیراً پیشرفتهایی درزمینه تهیه رایحه از نمونههای معطر با فن آوری جدید صورت گرفته است، از جمله آن روشهای تله گذاری توسط کلاهک (HTT) را میتوان ذکر کرد. در این تحقیق اقدام به طراحی و ساخت دستگاه جذب رایحه توسط کلاهک به همراه خلاء و حلال (VHS) شده است. نمونه های گیاهی د More
اخیراً پیشرفتهایی درزمینه تهیه رایحه از نمونههای معطر با فن آوری جدید صورت گرفته است، از جمله آن روشهای تله گذاری توسط کلاهک (HTT) را میتوان ذکر کرد. در این تحقیق اقدام به طراحی و ساخت دستگاه جذب رایحه توسط کلاهک به همراه خلاء و حلال (VHS) شده است. نمونه های گیاهی در فروردین ماه 1393 از قطعه گیاهان دارویی باغ گیاهشناسی ملی ایران و همند ابسرد – دماوند جمع آوری شدند. سپس با دستگاه مذکور اقدام به جذب رایحه از سه گونه معطر به نامهای: گیاه پیچ گلیسین Wisteria sinensis(Sims) Sweet، گل مریم Polianthes tuberose L. و گل محمدی Rosa × damascena Herrm. گردید. ترکیبهای شیمیایی رایحه های جذب شده از گیاهان توسط دستگاهای کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد اندازهگیری و شناسایی قرار گرفتند. ترکیبهای عمده و فرار شناسایی شده در گل گونه پیچ گلیسین W. sinensis بهترتیب عبارت بودند از : کریزانتنون (8/28 درصد)، سانتولینا (9/22 درصد)، ان-دکانال (9/21 درصد)، و اِن – تریدکان (9/11 درصد)، مهمترین ترکیبات استخراج شده از رایحه گل محمدیR. damascena عبارت بودند از: سانتولینا (65 درصد)، (ایی) -2- هگزانال (18 درصد) و سیس-پینن هیدرات (5/3 درصد) و سپس ترکیبهای عمده در رایحه گل مریم P. tuberosa عبارت بودند از: 2،4- (ایی، ایی)- هگزادینال (4/83 درصد)، 3-اوکتانول استات (8/3 درصد) و پروپیل بوتیرات (6/3 درصد). با توجه به نتایج امکان جمعآوری ترکیبهای سبک از اندامهای معطر گیاهان در هر زمان ممکن با این روش ابداعی، امکانپذیر میباشد.
Manuscript profile
Eco-phytochemical Journal of Medicinal Plants
,
Issue2,Year,
Autumn
2023
جنس Anthemis L.. دومین جنس بزرگ در خانواده Compositae است که از 39 گونه یکساله و چند ساله پراکنده در سراسر ایران تشکیل شده است. بر اساس منابع ، این گونه تاکنون موضوع تحقیق نبوده و بنابراین ترکیبهای شیمیایی آن به خوبی شناخته نشده است. در این تحقیق یک گونه Anthemis lorest More
جنس Anthemis L.. دومین جنس بزرگ در خانواده Compositae است که از 39 گونه یکساله و چند ساله پراکنده در سراسر ایران تشکیل شده است. بر اساس منابع ، این گونه تاکنون موضوع تحقیق نبوده و بنابراین ترکیبهای شیمیایی آن به خوبی شناخته نشده است. در این تحقیق یک گونه Anthemis lorestanica Iranshahr از دو منطقه در استان اصفهان، (نمونه 1) از منطقه مکدین و (نمونه 2) از منطقه دره بادوم در سال 1397 جمع آوری شد. نمونه ها در هرباریوم موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع در بخش گیاهشناسی مورد شناسایی قرار گرفتند. از گل و برگ آن با روش تقطیر با آب (طرح کلونجر) اسانس استخراج گردید. سپس نمونه های اسانس توسط دستگاه گروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد اندازه گیری و شناسایی قرار گرفت. میزان اسانس نمونه 1 برای گل 0.12 درصد و برگ 0.08 درصد بود. ترکیبهای عمده در گل : methyl decanoate (18.6 درصد)، α-cadinol ( 11.1 درصد) و n-tricosan ( 9.1 درصد) به دست آمد. ترکیبهای عمده در برگ عبارتند از: neryl acetate ( 13.4 درصد)، α-cadinol ( 12.9 درصد) و dihydro eudesmol ( 8.5 درصد) بدست آمد. میزان اسانس نمونه 2 برای گل 0.2 درصد و برگ 0.08 درصد بود. ترکیبات عمده گل عبارتند از: spathulenol ( 68.8 درصد)، dehydro-aromadendrane ( 5.2 درصد) و oplopanone ( 3 درصد) بدست آمد. ترکیبهای عمده برگ عبارتند از: oplopanone ( 12.3 درصد)، 1- icocen ( 11.5 درصد) و dihydro eudesmol (10.9 درصد) بدست آمد.
Manuscript profile
Sanad
Sanad is a platform for managing Azad University publications