• Home
  • حمیدرضا باقری

    List of Articles حمیدرضا باقری


  • Article

    1 - اثر محلول‌پاشی نانوکلات‌های آهن، پتاسیم، کلسیم و منگنز بر میزان عناصر و فعالیت آنزیمی گیاه نعناع فلفلی(Mentha piperita)
    Iranian Plant and Biotechnology , Issue 1 , Year , Spring 1401
    این تحقیق به منظور بررسی اثرات محلول‌پاشی نانوکلات‌های آهن، پتاسیم، کلسیم و منگنز بر میزان عناصر و فعالیت آنزیمی گیاه نعناع فلفلی(Mentha piperita)، بصورت طرح کاملاً تصادفی، طراحی و اجرا شد. محلول‌پاشی گیاهان با سه سطح از نانوکلات‌های آهن، پتاسیم، کلسیم و منگنز(2، 4 و 6 More
    این تحقیق به منظور بررسی اثرات محلول‌پاشی نانوکلات‌های آهن، پتاسیم، کلسیم و منگنز بر میزان عناصر و فعالیت آنزیمی گیاه نعناع فلفلی(Mentha piperita)، بصورت طرح کاملاً تصادفی، طراحی و اجرا شد. محلول‌پاشی گیاهان با سه سطح از نانوکلات‌های آهن، پتاسیم، کلسیم و منگنز(2، 4 و 6 میلی‌گرم در لیتر) صورت گرفت که این آزمایش شامل 13 تیمار، هر کدام با 3 تکرار، هر تکرار حاوی 3 گیاه و در مجموع 117 گلدان بود. در این طرح نشاهای 4 تا 6 برگی نعناع فلفلی در بستر مناسب(پیت‌ماس، ماسه بادی و خاک رس به نسبت 1:1:1) کشت شد. محلول‌پاشی سه مرتبه به فاصله یک هفته انجام و پس از گذشت دو هفته نمونه‌برداری و ارزیابی صفات از جمله فعالیت آنزیم‌های سوپراکسید دیسموتاز و پراکسیداز، میزان آهن، پتاسیم، کلسیم و منگنز و درصد اسانس، انجام شد. نتایج نشان داد که اثر تیمار بر آهن برگ در غلظت‌های مختلف تیماری در سطح 5% و در بقیه صفات مورد ارزیابی در سطح 1% معنی‌دار شد. همچنین بیشترین فعالیت آنزیم‌های سوپراکسید دیسموتاز و پراکسیداز و میزان آهن برگ در تیمار نانوکلات آهن 6 میلی‌گرم در لیتر، بیشترین پتاسیم برگ در تیمار نانوکلات پتاسیم 6 میلی‌گرم در لیتر، بیشترین منگنز برگ در تیمار نانوکلات منگنز 6 میلی‌گرم در لیتر، بیشترین میزان کلسیم برگ در تیمار نانوکلات کلسیم 6 میلی‌گرم در لیتر و بالاترین درصد اسانس در تیمار نانوکلات آهن 4 میلی‌گرم در لیتر بود. کمترین میزان تمام صفات مورد ارزیابی در تیمار شاهد بود. Manuscript profile

  • Article

    2 - اثر محلول‌پاشی نانوکلات‌های آهن، پتاسیم، کلسیم و منگنز بر برخی خصوصیات مورفوفیزولوژیکی و عناصر غذایی گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita)
    Journal of Plant Environmental Physiology , Issue 1 , Year , Autumn 2024
    با توجه به اهمیت استفاده از نانوتکنولوژی در کشاورزی پایدار جهت افزایش عملکرد کمی و کیفی محصولات کشاورزی، این پژوهش با هدف بررسی اثر محلول‌پاشی نانوکلات‌های آهن، پتاسیم، کلسیم و منگنز بر برخی خصوصیات مورفوفیزیولوژیکی و عناصر غذایی گیاه نعناع فلفلی(Mentha piperita L.) که More
    با توجه به اهمیت استفاده از نانوتکنولوژی در کشاورزی پایدار جهت افزایش عملکرد کمی و کیفی محصولات کشاورزی، این پژوهش با هدف بررسی اثر محلول‌پاشی نانوکلات‌های آهن، پتاسیم، کلسیم و منگنز بر برخی خصوصیات مورفوفیزیولوژیکی و عناصر غذایی گیاه نعناع فلفلی(Mentha piperita L.) که یکی از مهمترین گیاهان دارویی خانواده نعناعیان می باشد، بصورت طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار در سال 1397 در گلخانه‌ای واقع در شهرستان اسلامشهر انجام شد. تیمارهای محلول‌پاشی نانوکلات‌های آهن، پتاسیم، کلسیم و منگنز شامل سه سطح 2، 4 و 6 میلی‌گرم در لیتر بودند. محلول‌پاشی گیاهان در سه مرحله و با فواصل یک هفته اعمال گردید و دو هفته پس از آخرین مرحله محلول‌پاشی، نمونه برداری جهت ارزیابی صفات موردنظر انجام شد. نتایج این پژوهش نشان داد، کاربرد نانوکلات‌ها بطور معنی‌داری صفات مورد ارزیابی را نسبت به شاهد افزایش دادند، بطوریکه بیشترین وزن تر و خشک اندام هوایی، محتوای کلروفیل کل و میزان آهن در تیمار نانوکلات آهن 6 میلی‌گرم در لیتر و بیشترین وزن تر وخشک ریشه و میزان پتاسیم در تیمار نانوکلات پتاسیم 6 میلی‌گرم در لیتر بدست آمد، همچنین بیشترین میزان فنل و منگنز در تیمار نانوکلات منگنز 6 میلی‌گرم در لیتر، بیشترین میزان فلاونوئید و ویتامین ث در تیمار نانوکلات منگنز 4 میلی‌گرم در لیتر، بیشترین میزان کلسیم در تیمار نانوکلات کلسیم 6 میلی‌گرم در لیتر و بیشترین میزان اسانس در تیمار نانوکلات آهن 4 میلی‌گرم در لیتر مشاهده شد. بطورکلی با توجه به نتایج این پژوهش، کاربرد نانوکلات‌های آهن، پتاسیم، کلسیم و منگنز با غلظت 4 و 6 میلی‌گرم در لیتر اثر مثبتی بر افزایش بهره‌وری نعناع فلفلی دارد. Manuscript profile