• Home
  • حسین مظفری

    List of Articles حسین مظفری


  • Article

    1 - بررسی فیتوشیمیایی و اثر ضد قارچی اسانس گیاه دارویی Artemisia persica Boiss. در مقایسه با بورنئول سنتزی علیه قارچ Aspergillus niger
    Eco-phytochemical Journal of Medicinal Plants , Issue 4 , Year , Winter 2018
    اِسانس گیاه دارویی درمنه ایرانی (Artemisia persica Boiss.) حاوی مواد موثره‌ای مانند بورنئول و 1و8-‌‌‌سینئول بوده و این ترکیبات آلی دارای خواص ضد میکروبی و ضد قارچی می‌باشند. در این پژوهش دو مرحله‌ای، جهت بررسی کمیت و کیفیت اسانس گیاه درمنه ایرانی در رویشگاه کرمان و میزا More
    اِسانس گیاه دارویی درمنه ایرانی (Artemisia persica Boiss.) حاوی مواد موثره‌ای مانند بورنئول و 1و8-‌‌‌سینئول بوده و این ترکیبات آلی دارای خواص ضد میکروبی و ضد قارچی می‌باشند. در این پژوهش دو مرحله‌ای، جهت بررسی کمیت و کیفیت اسانس گیاه درمنه ایرانی در رویشگاه کرمان و میزان تاثیر بازدارندگی آن بر رشد قارچ آسپرژیلوس (Aspergillus niger)، سرشاخه‌های بالغ گیاه درمنه ایرانی در مرحله قبل از گلدهی گیاه (PF)، از یک رویشگاه طبیعی آن درحوالی کرمان در خرداد ماه 1394 جمع آوری گردید. بنابراین در مرحله اول، اسانس‌گیری به روش تقطیر با آب با دستگاه کلونجر انجام شد و سپس ترکیبات تشکیل‌دهنده اسانس با دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی(GC/MS) شناسایی شد. همچنین در مرحله دوم پژوهش، تاثیر ضدقارچی اسانس گیاه درمنه ایرانی بر رشد قارچ آسپرژیلوس سویه به روش چ بورنئول سنتزی هم با رقت 10 درصد هم قدرت مهارکنندگی قابل ملاحظه‌ای بر رشد قارچ آسپرژیلوس نیجر داشت. اثرات ضد قارچی اسانس گیاه درمنه ایرانی می‌تواند به درصد بالای ترکیب های بورنئول و 1و8-سینئول موجود در آن مرتبط دانست. با توجه به این نتایج می‌توان بیان کرد که ممکن است بتوان از اسانس این گیاه به عنوان یک داروی گیاهی با اثرات ضدقارچی قابل‌توجه استفاده نمود و همچنین اسانس آن بتواند در صنایع مختلف غذایی، بهداشتی و دارویی مورد استفاده قرار گیرد. Manuscript profile

  • Article

    2 - اثر متیل‌جاسمونات و فسفر بر فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز، فلاوونوئیدها و برخی پارامترهای فیزیولوژیکی در برگ و میوه‌ی فلفل قرمز
    Journal of Plant Ecophysiology , Issue 4 , Year , Winter 2016
    جاسمونات‌ها از تنظیم کنندگان رشد گیاهی می‌باشند که بر بسیاری از فرآیندهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی گیاه تأثیر می‌گذارند. فسفر یک ماده غذایی ضروری برای رشد و نمو گیاه است . این عنصر نقش بنیادی در متابولیسم و تولید انرژی در گیاهان دارد. در این مطالعه اثر متیل جاسمونات (1، More
    جاسمونات‌ها از تنظیم کنندگان رشد گیاهی می‌باشند که بر بسیاری از فرآیندهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی گیاه تأثیر می‌گذارند. فسفر یک ماده غذایی ضروری برای رشد و نمو گیاه است . این عنصر نقش بنیادی در متابولیسم و تولید انرژی در گیاهان دارد. در این مطالعه اثر متیل جاسمونات (1، 50 و100 میکرومولار) و فسفر (0، 2 و4 میلی مولار) به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی همراه با سه تکرار بر وزن خشک، محتوای کلروفیل، محتوای فلاوونوئیدها و فعالیت آنزیم فنیل‌آلانین‌آمونیالیاز در برگ و میوه‌ی گیاه فلفل قرمز در مرحله‌ی زایشی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که تیمار توام متیل جاسمونات و فسفر در هر دو غلظت(فسفر2 به همراه متیل جاسمونات 50 و100 میکرومولار و فسفر4 به همراه متیل جاسمونات 50 و100 میکرومولار ) سبب افزایش معنی‌دار وزن خشک گیاهان تحت تیمار در مقایسه با شاهد گردید. همچنین کاربرد توام فسفر( 2 و 4 میلی مولار) به همراه متیل جاسمونات 50 میکرومولار سبب افزایش معنی‌دار کلروفیلa ، b و کلروفیل کل در گیاهان تحت تیمار در مقایسه با شاهد گردید. تیمار متیل جاسمونات 50 میکرومولار به همراه فسفر 2 و 4 میلی مولار سبب افزایش محتوای فلاوونوئیدها در برگ شد در حالی که در میوه، تیمار متیل جاسمونات 100 میکرومولار به همراه فسفر 4 میلی مولار موثر بود. نتایج حاصل از بررسی آنزیم فنیل‌آلانین‌آمونیالیاز نیز نشان داد که تیمار توام متیل جاسمونات 100 میکرومولار و فسفر 4 میلی مولار سبب افزایش فعالیت این آنزیم میوه‌ی گیاه فلفل گردید. Manuscript profile