Journal of Plant Environmental Physiology
,
Issue2,Year,
Summer
1392
بهمنظور ارزیابی اثرات محلولپاشی نیتروژن، کلسیم و روی بر رشد رویشی، زایشی و انبارمانی توتفرنگی رقم سیلوا، این آزمایش در باغ توتفرنگی شهرستان گرگان به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 27 تیمار و 3 تکرار به اجرا در آمد. تیمارها عبارت از سولفات روی (ص More
بهمنظور ارزیابی اثرات محلولپاشی نیتروژن، کلسیم و روی بر رشد رویشی، زایشی و انبارمانی توتفرنگی رقم سیلوا، این آزمایش در باغ توتفرنگی شهرستان گرگان به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 27 تیمار و 3 تکرار به اجرا در آمد. تیمارها عبارت از سولفات روی (صفر، 1000 و 2000 پیپیام)، کلرید کلسیم (صفر، 1500 و 3000 پیپیام) و اوره (صفر، 100 و 200 پیپیام) بود. شاخصهای رشد رویشی و زایشی شامل سطح برگ، تعداد طوقه، عملکرد و انبارمانی میوه اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که بیشترین شاخص سطح برگ مربوط به تیمار اوره 200 پیپیام، کلرید کلسیم 1000 پیپیام و سولفات روی2000 پیپیام بود. همچنین در تیمار اوره 100 پیپیام، کلرید کلسیم 1500 پیپیام و سولفات روی 1000 پیپیام بیشترین درصد انبارمانی میوه بود. نتایج نشان داد که غلظت اوره 200 پیپیام، کلرید کلسیم1500 پیپیام و سولفات روی 1000 پیپیام بیشترین تاثیر را بر روی تعداد طوقه داشته است. در تیمار اوره 200 پیپیام، کلرید کلسیم 1500 پیپیام و سولفات روی 1000 پیپیام بیشترین تاثیر را بر روی تعداد میوه داشته است. اوره 100 پیپیام، کلرید کلسیم 1000 پیپیام و سولفات روی 1000 پیپیام بیشترین اثر را بر روی وزن میوه داشته است.
Manuscript profile
Journal of Plant Environmental Physiology
,
Issue1,Year,
Spring
1392
تنش شوری بهعنوان مهمترین عامل محدود کننده کشت و پرورش گیاهان زراعی و باغی در ایران و جهان محسوب میشود. این تحقیق به منظور تعیین اثرات متقابل کلرید سدیم و کلرید کلسیم و بر همکنش آنها در رشد رویشی و زایشی توت فرنگی رقم گامروسا انجام شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب ط More
تنش شوری بهعنوان مهمترین عامل محدود کننده کشت و پرورش گیاهان زراعی و باغی در ایران و جهان محسوب میشود. این تحقیق به منظور تعیین اثرات متقابل کلرید سدیم و کلرید کلسیم و بر همکنش آنها در رشد رویشی و زایشی توت فرنگی رقم گامروسا انجام شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی اجرا شد که در آن سه سطح کلرید کلسیم (0، 5 و 10 میلیگرم در لیتر) و چهار سطح کلرید سدیم (0، 15، 30 و 45 میلی گرم در لیتر) در 3 تکرار مورد استفاده قرار گرفت. صفات مورد اندازه گیری شامل وزن تر برگ، طول دمبرگ، تعداد میوه، وزن میوه، عملکرد بوته و قند میوه بود. نتایج نشان داد توت فرنگی در برابر تنش شوری دارای مقاومت کمی بود، به طوری که با افزایش درجه شوری طول دمبرگ، تعداد میوه و وزن میوه کاهش یافت. با افزایش شوری، عملکرد که به طور معنیداری در مقابسه با شاهد کاهش یافت. تیمار کلسیم باعث کاهش اثرات تنش شوری بر رشد گیاهان شده و باعث افزایش تعداد میوه و وزن میوه و افزایش طول دمبرگ شد. بیشترین اثرات بهبود دهنده کلسیم در غلظت 10 میلیگرم در لیتر مشاهده شد. اختلاف معنیداری بین مقدار غلظت کلرید سدیم و کلرید کلسیم در تمامی تیمارها مشاهده گردید. همچنین نمک کلرید سدیم و کلرید کلسیم موجب افزایش میزان مواد جامد محلول در میوه شد.
Manuscript profile
Journal of Plant Environmental Physiology
,
Issue1,Year,
Spring
1394
نیتروژن، روی و آهن از عناصر ضروری و مهم برای گیاهان محسوب می شوند. این آزمایش به بررسی تاثیر کاربرد ازت، روی و آهن بر رشد، عملکرد و خصوصیات کیفی انگور رقم عسگری در خرم آباد انجام شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار اجرا شد که در آن از More
نیتروژن، روی و آهن از عناصر ضروری و مهم برای گیاهان محسوب می شوند. این آزمایش به بررسی تاثیر کاربرد ازت، روی و آهن بر رشد، عملکرد و خصوصیات کیفی انگور رقم عسگری در خرم آباد انجام شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار اجرا شد که در آن از دو سطح اوره (0، 5 گرم در لیتر)، روی در دو سطح (0 و 5/1 گرم در لیتر) و آهن به سه روش کاربرد خاکی Fe-EDDHA به میزان 20 گرم برای هر درخت، محلولپاشی سولفات آهن و کلات آهن (Fe-EDTA) با غلظت 3 در هزار و عدم کاربرد آهن استفاده شد. محلولپاشی اثر معناداری روی خواص مرفولوژی و فیزیولوژی درخت داشت. کاربرد اوره، روی و آهن سبب افزایش کیفیت میوه شد. کاربرد خاکی کلات آهن بهصورت Fe-EDDHA باعث افزایش درصد تشکیل میوه در مقایسه با شاهد و محلولپاشی سولفات روی گشت. نتایج این تحقیق اثرات تغذیه را بر رشد و عملکرد انگور رقم عسگری نشان داد.
Manuscript profile
Journal of Plant Environmental Physiology
,
Issue2,Year,
Summer
1393
زیتون یکی از مهمترین محصولات باغی در گلستان است که نقش مهمی را در اقتصاد این استان ایفا می کند. برای بدست آوردن حداکثر بهره وری کمی و کیفی این محصول، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 9 تیمار در 3 تکرار در سال 89 در یکی از باغات شهرستان گرگا More
زیتون یکی از مهمترین محصولات باغی در گلستان است که نقش مهمی را در اقتصاد این استان ایفا می کند. برای بدست آوردن حداکثر بهره وری کمی و کیفی این محصول، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 9 تیمار در 3 تکرار در سال 89 در یکی از باغات شهرستان گرگان انجام شد. در این آزمایش سه سطح اسید بُریک(0، 50 و 100 میلیگرم در لیتر) وسه سطح ازاوره (0، 500 و 1000 میلیگرم در لیتر) به شکل محلول پاشی مورد استفاده قرار گرفت.نتایج نشان داد که محلول پاشی ترکیب اوره و اسید بُریک سبب افزایش معنیداری در سطح احتمال 1 درصد در وزن و تعداد میوهها شد. همچنین تعداد میوه در تیمار اسید بُریک (100 میلیگرم در لیتر) و اوره (500 میلیگرم در لیتر) بیشترین میزان را داشت که نسبت به شاهد دارای اختلاف معنیداری بود. همچنین محلولپاشی با اسید بریک و اوره، میزان عناصر بُر و نیتروژن را در برگ به طور معنی داری افزایش داد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد تیمارهای اسید بُریک (100 میلیگرم در لیتر) و اوره (500 میلیگرم در لیتر) موجب بیشترین درصد روغن در زیتون شد.
Manuscript profile
Journal of Plant Environmental Physiology
,
Issue5,Year,
Winter
1390
برای بررسی اثر محلول پاشی اسیدبُریک و کلرید کلسیم بر رشد رویشی، زایشی و انبارمانی توت فرنگی رقم سلوا آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در 3 تکرار انجام شد که فاکتور اول آن شامل مصرف اسید بُریک در چهار سطح 0، 1، 5/1 و 2 پیپیام، فاکتور دوم ک More
برای بررسی اثر محلول پاشی اسیدبُریک و کلرید کلسیم بر رشد رویشی، زایشی و انبارمانی توت فرنگی رقم سلوا آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در 3 تکرار انجام شد که فاکتور اول آن شامل مصرف اسید بُریک در چهار سطح 0، 1، 5/1 و 2 پیپیام، فاکتور دوم کلرید کلسیم در سه سطح 0، 1000 و 1500 پیپیام بوده در هر کرت 24 بوته و در مجموع از 864 بوته استفاده شد. نتایج نشان داد که: سطح کلسیم (1000 و 1500 پیپیام) بیشترین تأثیر را بر میزان پکتین ومواد جامد محلول داشته و سطح اسید بُریک (صفر و 1 پیپیام) بیشترین تاثیر را بر میزان پکتین داشته است بین سطحهای مختلف اسید بُریک سطح 2 پیپیام بیشترین تأثیر را برمیزان مواد جامد محلول نشان داد.بین 3 سطح کلرید کلسیم در سطح 1درصد تفاوت معنیدار مشاهده شد، به طوری که سطح 1500 پیپیام آن مانند اسیدبُریکیعنی سطح 5/1 پیپیام بیشترین تاثیر را بر ارتفاع گیاه داشته اند. در روز سوم پس از برداشت سطح 9 (کلرید کلسیم 1500 پیپیام و اسید بُریک صفر) و روز ششم پس از برداشتسطح 5 (کلرید کلسیم 1000 پیپیام و اسید بُریک صفر) بیشترین تأثیر را برمیزان انبارمانی داشتند.
Manuscript profile
Sanad
Sanad is a platform for managing Azad University publications