• Home
  • Morteza Karami

    List of Articles Morteza Karami


  • Article

    1 - آلودگی میکروبی لاشه گوسفند در فصول مختلف سال در کشتارگاه های سنتی استان چهارمحال و بختیاری
    نشریه علمی میکروبیولوژی دامپزشکی , Issue 1 , Year , Summer 1399
    در این پژوهش میزان آلودگی گوسفندان کشتار شده در کشتارگاه‌های سنتی استان چهارمحال و بختیاری در چهار فصل بهار، تابستان، پاییز و زمستان مورد بررسی قرار گرفت. نمونه گیری به طور تصادفی در انتهای خط کشتار و قبل از توزیع لاشه های گوسفند از کشتارگاه‌های سنتی شهرهای شهرکرد، جونق More
    در این پژوهش میزان آلودگی گوسفندان کشتار شده در کشتارگاه‌های سنتی استان چهارمحال و بختیاری در چهار فصل بهار، تابستان، پاییز و زمستان مورد بررسی قرار گرفت. نمونه گیری به طور تصادفی در انتهای خط کشتار و قبل از توزیع لاشه های گوسفند از کشتارگاه‌های سنتی شهرهای شهرکرد، جونقان و بارده در فصول مختلف سال و به تعداد 30 لاشه در هر فصل( تعداد 10 لاشه در هر شهر) صورت گرفت. نمونه های اخذه شده درنایلون‌های استریل محفوظ و در مخازن سرد به آزمایشگاه ارسال گردید. برخی ویژگی-های میکروبی نظیر شمارش کلی میکر ارگانیسم‌ها، کلی فرم ها، استافیلو کوکوس اورئوس، کپک و مخمر و میکروب‌های سرما دوست و وجود باکتری‌های بیماری زا اشرشیا کولی و سالمونلا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد میزان بارمیکروبی لاشه‌ها در فصول مختلف با یکدیگر اختلاف معنی‌دار داشت(5/0p <) و با افزایش میزان سرمای محیطی در فصل زمستان از میزان بار میکروبی کاسته شد (01/0p <). لگاریتم تعداد باکتری در هر گرم گوشت برای شمارش کلی بار میکروبی در فصل بهار، تابستان، پاییز و زمستان به ترتیب20/5، 42/5 ،68/4 و52/4 بود. نتایج تغییرات کلی فرم ها، استافیلو کوکوس اورئوس، کپک و مخمر و میکروب‌های سرما دوست در فصول مختلف سال نیز با یکدیگر متفاوت بود(5/0p <). نتایج این مطالعه همچنین نشان داد در فصول مورد بررسی لاشه‌های گوسفند فاقد سالمونلا بوده ولی باکتری اشرشیاکلی در تمام نمونه‌های لاشه مورد مطالعه وجود داشت که خصوصا در فصول گرم میزان آن بیشتر بود. Manuscript profile