• Home
  • محمد محمودی

    List of Articles محمد محمودی


  • Article

    1 - تاثیر پیش تیمار اولتراسونیک بر قدرت آنتی‎اکسیدانی و ترکیبات فنولیک عصاره برنج قهوه‌ای و سفید حاصل از واریته سرخه لنجان
    Journal of Food Technology and Nutrition , Issue 65 , Year , Winter 2020
    مقدمه: برنج قهوه ای از نظر ویژگی های تغذیه ای و ترکیبات فنولیک در مقایسه با برنج سفید، مفیدتر می باشد. به کارگیری پیش تیمار فراصوت روش موثری می باشد که علاوه بر صرف زمان کمتر، راندمان عمل و سرعت فرآیند استخراج را افزایش داده و مصرف حلال را کاهش می دهد. مواد و روش ها: د More
    مقدمه: برنج قهوه ای از نظر ویژگی های تغذیه ای و ترکیبات فنولیک در مقایسه با برنج سفید، مفیدتر می باشد. به کارگیری پیش تیمار فراصوت روش موثری می باشد که علاوه بر صرف زمان کمتر، راندمان عمل و سرعت فرآیند استخراج را افزایش داده و مصرف حلال را کاهش می دهد. مواد و روش ها: در این تحقیق، میزان فنل تام، فلاونوئید و فعالیت آنتی اکسیدانی (با استفاده از ظرفیت مهارکنندگی DPPH) دو عصاره برنج سفید و قهوه ای با استفاده از حلال های مختلف (آب، متانول 100%، اتانول%، اتانول 50%- متانول 50%، اتانول50%- آب50% و متانول 50%- آب 50%) و دو روش استخراج معمولی و فراصوت اندازه گیری شد. یافته ها: بیشترین میزان فلاونوئید (mg Gallic acid/ kg 162)، پلی فنل (mg quercetin / kg 5/142) و قدرت مهارکنندگی رادیکال DPPH ( % 4/76 ) مربوط به برنج قهوه ای در شرایط استخراج توسط فراصوت و حلال متانول-اتانول بود. از آزمون کولموگروف اسمیرنوف به منظور بررسی نرمال بودن متغیرهای پژوهش استفاده شد. تمام اثرات اصلی شامل (روش استخراج، نوع برنج و حلال مورد استفاده برای استخراج) و تمام اثرات متقابل (روش استخراج × نوع برنج، روش مورد استفاده برای استخراج × حلال مورد استفاده برای استخراج، نوع برنج × روش استخراج × نوع برنج × حلال مورد استفاده برای استخراج) تاثیر معناداری بر میزان پلی فنل، فلاونوئیدها و قدرت مهارکنندگی رادیکال DPPH دارند (05/0>P). نتیجه گیری:نتایج کلی این تحقیق نشان داد که تحت شرایط یکسان استخراج توسط حلال های مختلف، میزان محتوی فنول تام و فلاونوئیدی برنج قهوه ای بیش از برنج سفید بود و روش فراصوت بسیار موثرتر از سوکسله به منظور فرایند استخراج ارزیابی شد. Manuscript profile

  • Article

    2 - Investigation efficiency of nano photocatalytic compound of TiO2 and rice husk silica in removal of reactive red 198 dye from synthetic aqueous solutions
    Iranian Journal of Catalysis , Issue 1 , Year , Winter 2020
    This study was performed with the aim of investigating the efficiency of the Nano photocatalytic of ultraviolet and titanium dioxide compound and rice husk silica adsorbent (UV/TiO2/RHS) in removal reactive red 198 dye from synthetic aqueous solutions. The removal of re More
    This study was performed with the aim of investigating the efficiency of the Nano photocatalytic of ultraviolet and titanium dioxide compound and rice husk silica adsorbent (UV/TiO2/RHS) in removal reactive red 198 dye from synthetic aqueous solutions. The removal of reactive red 198 dye was done in batch reactors with a volume of 250 ml using RHS deposited by titanium dioxide in the presence of a UV lamp. The effect of pH, immobilization of TiO2 on RHS adsorbent, contact time, nanoparticle mass and initial concentration of dye in removal efficiency were investigated. The results of this research showed that with an increase in pH and alkalinity of the solution, the removal efficiency declined. As the pH changed from 3 to 9, the removal efficiency in UV/TiO2/RHS, RHS adsorbent and UVC radiation declined from 75.25 to 27.87, 8.37 to 3.4, and 16.62 to 3.25%, respectively. The maximum dye removal efficiency obtained by UV/TiO2/RHS was as large as 87.5% under pH=3, contact time of 60 min, nanoparticle mass of 1 g/L, and 25 mg/L concentration of the reactive red 198 dye. Therefore, the rice husk silica as a natural adsorbent in combination with (TiO2/UV) can be used as an effective method for removal reactive red of aqueous solutions on a larger scale by optimizing the parameters affecting the removal efficiency. Manuscript profile