• Home
  • Farid Khoshalhan

    List of Articles Farid Khoshalhan


  • Article

    1 - An Analytic Model for Organization Readiness of Engineering Project Management Based on Virtual Teams
    International Journal of Information, Security and Systems Management , Issue 5 , Year , Spring 2018
    The Organization Readiness of Engineering Project Management Based on Virtual Teams has been analyzed in an Iranian Engineering firm. Adapting and analyzing the latest readiness model, experts’ opinions were received by questionnaires and main criteria of the read More
    The Organization Readiness of Engineering Project Management Based on Virtual Teams has been analyzed in an Iranian Engineering firm. Adapting and analyzing the latest readiness model, experts’ opinions were received by questionnaires and main criteria of the readiness have been identified. The considered readiness criteria are: Infrastructure, Deliverables (Drawings, Reports, Minutes of Meetings, Letters and Invoices), Human Resources, Information Technology and Communications, Organization Chart, Financial Resources and Business Environment Factors. They have been classified by Interpretive Structural Model (ISM) and MicMac Analysis. The Priorities have been determined by Friedman Test. The sub-criteria of two main criteria with the highest priority are Human Resources and Deliverables that have been selected by experts and their priorities have been determined by calculation of the Eigenvalue in the linear system of the model. In order to enlist virtual teams in this engineering firm, it is necessary to improve human resources team knowledge, which increases the quality of the deliverables. Manuscript profile

  • Article

    2 - بهینه‌سازی زنجیره تامین لبنی در استان کردستان با در نظر گرفتن محصولات ثانویه
    Agricultural Economics Research , Issue 4 , Year , Summer 2020
    صنعت لبنی جایگاه ویژه‌ای در صنایع غذایی جهانی دارد. موضوع محصولات ثانویه در کاهش ضایعات، ایجاد ارزش افزوده‌ی بالا و کاهش اثرات زیست‌محیطی متناظر به عنوان بخشی از مولفه‌های زنجیره تامین لبنی قابل طرح است. به دلیل ارزش غذایی و هم‌چنین شامل شدن هزینه‌های تولیدی این محصولات More
    صنعت لبنی جایگاه ویژه‌ای در صنایع غذایی جهانی دارد. موضوع محصولات ثانویه در کاهش ضایعات، ایجاد ارزش افزوده‌ی بالا و کاهش اثرات زیست‌محیطی متناظر به عنوان بخشی از مولفه‌های زنجیره تامین لبنی قابل طرح است. به دلیل ارزش غذایی و هم‌چنین شامل شدن هزینه‌های تولیدی این محصولات انجام تمهیداتی به منظور کاهش ضایعات و تامین غذای بیشتر، اقتصادی به نظر می‌رسد. در بین محصولات ثانویه در فرایند فراوری محصولات لبنی، آب پنیر به عنوان مهم‌ترین و مغذی‌ترین ماده‌ی ثانویه شناخته شده است. مقاله‌ی حاضر تلاش می‌نماید، با توسعه‌ی مدل‌های موجود در زنجیره تامین لبنی و افزودن متغیر تصمیم محصولات ثانویه به آن، گامی در راستای تحقق این اهداف بردارد. با تحلیل و آنالیز مدل جدید با بهره‌گیری از داده‌های صنعت لبنیات استان کردستان سودآوری این زنجیره پس از دخیل کردن تاثیر محصول ثانویه‌ی آب پنیر، به طور معنی‌داری افزایش می‌یابد. Manuscript profile