• Home
  • حسن ممتاز

    List of Articles حسن ممتاز


  • Article

    1 - ردیابی انواع ژن های حدت در سروتیپ های سالمونلا تیفی موریوم و سالمونلا انتریتیدیس جدا شده از گوشت مرغ در استان چهارمحال و بختیاری
    Journal of Food Microbiology , Issue 2 , Year , Autumn 2014
    سالمونلوز، توسط باکتری‌ های جنس سالمونلا ایجاد شده و یکی از شایع ‌ترین بیماری‌ های ناشی از مواد غذایی است که با اسهال، تب خفیف، تهوع، دردهای شکم و حتی مرگ، همراهی می‌شود. این مطالعه به منظور جداسازی و شناسایی سروتیپ‌ های شایع سالمونلا در گوشت مرغ و ردیابی عوامل حدت در آ More
    سالمونلوز، توسط باکتری‌ های جنس سالمونلا ایجاد شده و یکی از شایع ‌ترین بیماری‌ های ناشی از مواد غذایی است که با اسهال، تب خفیف، تهوع، دردهای شکم و حتی مرگ، همراهی می‌شود. این مطالعه به منظور جداسازی و شناسایی سروتیپ‌ های شایع سالمونلا در گوشت مرغ و ردیابی عوامل حدت در آن‌ها انجام شد. به این منظور 620 نمونه گوشت مرغ از سوپرمارکت‌ ها در استان چهارمحال و بختیاری جمع‌ آوری و پس از کشت و جداسازی سالمونلا و استخراج ژنوم، با روش واکنش زنجیره‌ای پلی مراز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که 28 مورد از مجموع 620 نمونه به گونه‌ های سالمونلا آلوده بودند که از بین آن‌ها 12 مورد سالمونلا تیفی‌موریوم، 10 مورد سالمونلا انتریتیدیس و 6 مورد به سروتیپ‌ های دیگر سالمونلا بودند. نتایج به ‌دست آمده نشان داد که همه ‌ی سویه‌ های سالمونلا تیفی موریوم و سالمونلا انتریتیدیس جدا شده دارای عوامل حدت هستند. نتایج همچنین نشان داد که گونه‌ های سالمونلا قادر به آلوده کردن گوشت مرغ می‌ باشند، لذا رعایت دقیق فرآیند کنترل کیفی و بهداشتی گوشت مرغ بخصوص در کشتارگاه ‌ها ضروری به‌ نظر می‌رسد. Manuscript profile

  • Article

    2 - ردیابی انواع ژن های حدت در سروتیپ های سالمونلا تیفی موریوم و سالمونلا انتریتیدیس جدا شده از گوشت مرغ در استان چهارمحال و بختیاری
    Journal of Food Microbiology , Issue 1 , Year , Winter 2014
    سالمونلوز، توسط باکتری‌های جنس سالمونلا ایجاد شده و یکی از شایع‌ترین بیماری‌های ناشی از مواد غذایی است که با اسهال، تب خفیف، تهوع، دردهای شکم و حتی مرگ، همراهی می‌شود. این مطالعه به منظور جداسازی و شناسایی سروتیپ‌های شایع سالمونلا در گوشت مرغ و ردیابی عوامل حدت در آن‌ها More
    سالمونلوز، توسط باکتری‌های جنس سالمونلا ایجاد شده و یکی از شایع‌ترین بیماری‌های ناشی از مواد غذایی است که با اسهال، تب خفیف، تهوع، دردهای شکم و حتی مرگ، همراهی می‌شود. این مطالعه به منظور جداسازی و شناسایی سروتیپ‌های شایع سالمونلا در گوشت مرغ و ردیابی عوامل حدت در آن‌ها انجام شد. به این منظور 620 نمونه گوشت مرغ از سوپرمارکت‌ها در استان چهارمحال و بختیاری جمع‌آوری و پس از کشت و جداسازی سالمونلا و استخراج ژنوم، با روش واکنش زنجیره‌ای پلی مراز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که 28 مورد از مجموع 620 نمونه به گونه‌های سالمونلا آلوده بودند که از بین آن‌ها 12 مورد سالمونلا تیفی‌موریوم، 10 مورد سالمونلا انتریتیدیس و 6 مورد به سروتیپ‌های دیگر سالمونلا بودند. نتایج به‌دست آمده نشان داد که همه‌ی سویه‌های سالمونلا تیفی موریوم و سالمونلا انتریتیدیس جدا شده دارای عوامل حدت هستند. نتایج همچنین نشان داد که گونه‌هایسالمونلا قادر به آلوده کردن گوشت مرغ می‌باشند، لذا رعایت دقیق فرآیند کنترل کیفی و بهداشتی گوشت مرغ بخصوص در کشتارگاه‌ها ضروری به‌نظر می‌رسد. Manuscript profile