• Home
  • فرید  فیروزبخش

    List of Articles فرید  فیروزبخش


  • Article

    1 - تاثیر پونه¬کوهی (Mentha longifolia) بر ویژگی های بافتی قزل آلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss) در زمان نگهداری در دمای یخچال (1 ± 4 درجه سانتیگراد)
    Journal of Animal Biology , Issue 4 , Year , Summer 2024

    ماهیان بسیار فسادپذیر بوده و براي جلوگیري یا به تعویق انداختن فساد آنها استفاده از مواد نگهدارنده طی نگهداري ضروري است. هدف از این پژوهش بررسی تأثیر عصاره هیدروالکلی پونه¬کوهی به عنوان نگهدارنده طبیعی بر افزایش زمان ماندگاري فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان نگهداري More

    ماهیان بسیار فسادپذیر بوده و براي جلوگیري یا به تعویق انداختن فساد آنها استفاده از مواد نگهدارنده طی نگهداري ضروري است. هدف از این پژوهش بررسی تأثیر عصاره هیدروالکلی پونه¬کوهی به عنوان نگهدارنده طبیعی بر افزایش زمان ماندگاري فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان نگهداري شده در دماي 1±4 درجه سانتیگراد بود. بدین منظور 240 عدد ماهی قزل آلای رنگین کمان (43/٠ ± ٤٨/50 گرم) در قالب یک طرح تصادفی شامل ٤ تیمار و ٣ تکرار برای هر تیمار، به مدت 4 ماه متوالی مورد تغذیه قرار گرفتند. تیمارها شامل یک جیره پایه آزمایش (گروه شاهد) و سطوح ١، ٢ و ٣ گرم بر کیلوگرم جیره برای عصار ه پونه¬کوهی بود. در پایان 4 ماه، فیله قزل آلای رنگین کمان در دمای 1±4 درجه سانتیگراد برای 21 روز نگهداری شدند. در روز های صفر، 7، 14 و 21 از آزمایش نتایج نشان داد که زردی و قرمزی فیله ها تحت تاثیر رنگ طبیعی عصاره هیدروالکلی پونه¬کوهی می‌باشد. بیشترین روشنایی و سفیدی در گروه کنترلی در مقایسه با نمونه های تیمار شده با عصاره گیاه مشاهده ¬شد (٠٥/۰ > p). بیشترین سختی و کشسانی و کمترین نیروی چسبندگی و شاخص حداکثر نیروی چسبندگی در فیله ماهیان تغذیه شده با 2/0 و 3/0 درصد پونه¬کوهی مشاهده¬ شد. بنابراین، نتایج مطالعه نشان داد که از جیره حاوی عصاره پونه¬کوهی می توان به عنوان نگهدارنده طبیعی، جهت افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی قزل آلا استفاده نمود.

    Manuscript profile