• Home
  • جعفر ایزدی نیا

    List of Articles جعفر ایزدی نیا


  • Article

    1 - تجزیه شیمیایی روغن اسانسی¬گیاهTeucrium polium L. با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی کوپل شده با طیف سنج جرمی( GC-MS)
    , Issue 4 , Year , Winter 2024
    در این تحقیق گیاه مریم نخودی یا کلپوره با نام علمی Teucrium Polium از استان خراسان رضوی جمع آوری گردید. اسانس گیاه با استفاده از تکنیک تقطیر با آب و تکنیک میکرواستخراج از فضای فوقانی فاز جامد بدست آمد و اسانس و اجزاء فرار حاصل از دو روش، با استفاده از روش طیف سنج جرمی More
    در این تحقیق گیاه مریم نخودی یا کلپوره با نام علمی Teucrium Polium از استان خراسان رضوی جمع آوری گردید. اسانس گیاه با استفاده از تکنیک تقطیر با آب و تکنیک میکرواستخراج از فضای فوقانی فاز جامد بدست آمد و اسانس و اجزاء فرار حاصل از دو روش، با استفاده از روش طیف سنج جرمی کوپل شده با گاز کروماتوگرافی(GC-MS) مورد تجزیه شیمیایی قرار گرفتند. تجزیه اسانس بدست آمده با تقطیر با آب نشان داد، آلفا- پینن(54/19%)، بتا- پینن(71/10%)، لیمونن(22/8%)، بتا-میرسن(87/6%)، جرمکران دی(16/6%) و ترانس- کاریوفیلن (02/6%) ترکیبات اصلی شناسائی شده (09/88%) در کل اسانس بدست آمده از اندام هوایی گیاه را تشکیل می¬دهند. از دیگر ترکیبات موجود در اسانس گیاه می¬توان از کاریوفیلن اکسید(46/3%)، اسپاتولنول(46/3%) و بی سیکلو جرمکران(35/3%) نام برد. تجزیه اجزاء فرار بدست آمده با HS-SPME نشان داد، آلفاپینن(99/57%)، بتا- پینن(44/18%)، لیمونن(26/7%) و بتا-میرسن(20/7%) ترکیبات اصلی در اندام هوایی گیاه می¬باشند. ترانس- کاریوفیلن(1/2%) و جرمکران دی(98/1%) از دیگر ترکیبات قابل ذکر در روش SPME می¬باشد. Manuscript profile