• Home
  • ALIREZA TALEBIAN MASOUDI

    List of Articles ALIREZA TALEBIAN MASOUDI


  • Article

    1 - بررسی امکان استفاده از کاه کمپوست حاصل از بقایای پرورش قارچ خوراکی (آگاریکوس بیسپوروس) در جیره غذائی گوساله‌های پرواری
    , Issue 2 , Year , Autumn 2021
    این آزمایش به‌منظور بررسی امکان استفاده از کاه کمپوست باقی‌مانده از بستر پرورش قارچ خوراکی آگاریکوس بیسپوروس در تغذیه گوساله‌های پرواری اجرا گردید. ابتدا بستر باقی‌مانده پرورش قارچ از خاک پوششی جدا و کاه حاصله در آفتاب، خشک و ترکیبات شیمیایی آن شامل: ماده خشک، ماده آلی، More
    این آزمایش به‌منظور بررسی امکان استفاده از کاه کمپوست باقی‌مانده از بستر پرورش قارچ خوراکی آگاریکوس بیسپوروس در تغذیه گوساله‌های پرواری اجرا گردید. ابتدا بستر باقی‌مانده پرورش قارچ از خاک پوششی جدا و کاه حاصله در آفتاب، خشک و ترکیبات شیمیایی آن شامل: ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام، الیاف خام، دیواره سلولی، دیواره سلولی بدون همی سلولز، کلسیم و فسفر تعیین شدند. تعداد 50 راس گوساله نر هلشتاین با میانگین وزن 18± 321 کیلوگرم در دو گروه شاهد و آزمایشی به صورت تصادفی تقسیم شدند. جیره های غذایی بر اساس میانگین وزن گوساله‌ها، و بر اساس جداول استاندارد احتیاجات غذایی انجمن ملی تحقیقات ایالات متحده تنظیم و در جیره غذایی گروه آزمایشی، 10درصد کاه کمپوست مورد استفاده قرار گرفت. مدت آزمایش 180 روز بود که طی آن، خوراک روزانه به شکل جیره کاملا مخلوط در سه نوبت و تا حد اشتها در اختیار دام‌ها قرار داده شد و میزان خوراک مصرفی، افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذایی و هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم افزایش وزن، تعیین و مورد مقایسه قرار گرفت. اثرات تغذیه با کاه کمپوست بر افزایش وزن روزانه ، میزان خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی گوساله های پرواری معنی‌دار نبود. میانگین افزایش وزن روزانه در گروه‌های شاهد و آزمایشی به ترتیب 1204 و 1150 گرم در روز، میانگین مصرف خوراک روزانه در دو گروه شاهد و آزمایشی به ترتیب 8/9 و 1/10 کیلوگرم در روز و میانگین ضریب تبدیل غذایی نیز برای گروه شاهد و آزمایشی به ترتیب 2/8 و 8/8 بود. استفاده از کاه کمپوست، قیمت تمام شده جیره را به مقدار جزئی افزایش داد. همچنین قیمت خوراک به ازای هر کیلوگرم افزایش وزن زنده در گروه آزمایشی افزایش یافت. با توجه به یافته های پژوهش حاضر، کاه کمپوست به میزان 10درصد در جیره گوساله های پرواری قابل استفاده می باشد لیکن مزیت اقتصادی آن تابع دسترسی و قیمت تمام شده آن می باشد. Manuscript profile