• Home
  • داریوش خادمی شورمستی

    List of Articles داریوش خادمی شورمستی


  • Article

    1 - تاثیر عصاره جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس‌‌(Artrhrospira platensis) در پوشش نانو مرکب بر خصوصیات حسی و ماندگاری فیلهمرغ طی دوره نگهداری در شرایط یخچال
    Journal of Innovation in Food Science and Technology , Issue 1 , Year , Spring 1402
    در مطالعه حاضر، اثر عصاره جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس همراه با پوشش خوراکی مرکب کربوکسی متیل سلولز- نانورس بر ماندگاری فیله مرغ نگهداری شده در یخچال به مدت 9 روز مورد بررسی قرار گرفت. در ابتدا مقادیر ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی غلظت های مختلف عصاره و TBHQ از طریق م More
    در مطالعه حاضر، اثر عصاره جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس همراه با پوشش خوراکی مرکب کربوکسی متیل سلولز- نانورس بر ماندگاری فیله مرغ نگهداری شده در یخچال به مدت 9 روز مورد بررسی قرار گرفت. در ابتدا مقادیر ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی غلظت های مختلف عصاره و TBHQ از طریق مهار رادیکال آزاد DPPH آن سنجیده شد. مقادیر ترکیبات فنلی در عصاره اسپیرولینا پلاتنسیس 28/3±45/56 میلی گرم گالیک اسید / گرم عصاره بود و همچنین این عصاره از فعالیت آنتی اکسیدانی بالایی نیز برخوردار بود. سپس 6 تیمار شامل: 1- شاهد،2- کربوکسی متیل سلولز + نانو ذرات رس،3- کربوکسی متیل سلولز + نانو ذرات رس+عصاره ppm 750، 4- کربوکسی متیل سلولز + نانو ذرات رس+ عصاره ppm 1000، 5- کربوکسی متیل سلولز + نانو ذرات رس+ عصاره ppm 1500، 6- کربوکسی متیل سلولز + نانو ذرات رس+ TBHQتولید شد و نمونه های تیمار شده از نظر مشخصات شیمیایی (مجموع بازهای ازته فرار، میزان اسیدهای چرب آزاد، عدد پراکسید و میزان تیوباربیتوریک اسید) و میکروبی (شمارش باکتری‌های کل و سرماگراها) و ارزیابی حسی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد، تیمارهای حاوی نانو پوشش+ عصاره به طور معنی داری سبب کند شدن تغییرات شیمیایی و رشد باکتریها طی دوره نگهداری شدند. بهترین نتایج در تیمار کربوکسی متیل سلولز + نانو ذرات رس+ عصاره ppm 1500 مشاهده شد که این تیمار اختلاف معنی داری با تیمار کربوکسی متیل سلولز + نانو ذرات رس+ TBHQ نداشت و تنها این دو تیمار تا انتهای دوره نگهداری از شاخص های میکروبی، شیمیایی و حسی قابل قبولی برخوردار بود. در مجموع پوشش نانو مرکب به همراه عصاره جلبک می تواند به عنوان جایگزین آنتی اکسیدان سنتزی TBHQ موجب حفظ شاخص کیفی و افزایش ماندگاری فیله مرغ در طول نگهداری در یخچال شود. Manuscript profile