• Home
  • فریال وارسته اکبرپور

    List of Articles فریال وارسته اکبرپور


  • Article

    1 - بررسی اثر فیلم بسته‌بندی، دما و مدت زمان نگهداری بر خصوصیات بیوشیمیایی گیاه دارویی Rosmarinus officinalis L.
    Eco-phytochemical Journal of Medicinal Plants , Issue 2 , Year , Autumn 2023
    بررسی اثر فیلم بسته بندی، دما و زمان نگهداری بر خصوصیات بیوشیمیایی برگ خشک گیاه اکلیل کوهی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در سال ۱۳۹۷-۱۳۹۶ در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان انجام شد. نمونه‌های گیاهی، خردادماه از سرشاخه‌های رشد جدید بوته‌های هشت سال More
    بررسی اثر فیلم بسته بندی، دما و زمان نگهداری بر خصوصیات بیوشیمیایی برگ خشک گیاه اکلیل کوهی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در سال ۱۳۹۷-۱۳۹۶ در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان انجام شد. نمونه‌های گیاهی، خردادماه از سرشاخه‌های رشد جدید بوته‌های هشت ساله برداشت و سایه خشک شدند. سپس در فیلم مورد نظر (شاهد، پلی آمید 80، 90 و 120، پلی اتیلن ۹۰ میکرون و پلاستیک معمولی)، بسته بندی و در دمای ۴ و ۲۵ درجه سانتی‌گراد یک سال نگهداری شدند. ترکیبات بیوشیمیایی هر سه ماه اندازه گیری گردید. میزان کلروفیل کل و کارتنوئید با استفاده از دی متیل سولفوکساید و فنل کل با معرف فولین- سیوکالیتو، محتوای فلاونوئید با روش آلومینیوم کلراید و فعالیت آنتی اکسیدانی با معرف DPPH اندازه گیری شد. در همه تیمارها با گذشت زمان، میزان کلروفیل و کاروتنوئید روند کاهشی داشت، هرچند در۴ درجه سانتی‌گراد نسبت به 25 درجه سانتی‌گراد رنگدانه ها بهتر حفظ شد. بیشترین میزان فنل (4/5 میلی‌گرم بر گرم) پلاستیک معمولی پس از 6 ماه و بیشترین فلاونوئید (2/87 میلی‌گرم بر گرم) در پلی آمید ۹۰ و پلی اتیلن 90 میکرون 3 ماه نگهداری شده در دمای 4 درجه سانتی‌گراد مشاهده شد.فنل کل و فلاونوئید در تیمارهای مذکور ۷۸/۱ و ۳ برابر بیشتر از شاهد ۱۲ ماه نگهداری شده در 25 درجه سانتی‌گراد بود. بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی در ابتدای آزمایش در همه بسته ها و پس از ۱۲ ماه در ۲۵ درجه سانتی‌گراد در شاهد، فعالیت آنتی اکسیدانی 8/30 درصد کاهش یافت. با توجه به یافته ها، جهت حفظ کیفیت برگ خشک اکلیل‌کوهی پیشنهاد می‌شود این گیاه در پلی آمید ۹۰ و ۱۲۰ و پلی اتیلن 90 میکرون بسته بندی و در ۴ درجه سانتی‌گراد ۳ ماه نگهداری گردد، زیرا در این تیمارها علاوه بر افزایش فنل و فلاونوئید ( ۳/۱-۲/۱ برابر)، کلروفیل، کارتنوئید و فعالیت آنتی اکسیدانی کاهش کمتری یافت. Manuscript profile