• Home
  • محبوبه باقری

    List of Articles محبوبه باقری


  • Article

    1 - تعیین بار میکروبی کلی، آلودگی کلی‌فرمی و الگوی مقاومت آنتي‌بیوتیکي سویه‌های اشريشیاکلي در میگوی عرضه‌شده در شهر کرمان
    Food Hygiene , Issue 52 , Year , Winter 2024
    میگـو یک منبـع پروتئین دریایی پرطرفدار است که ارزش غذایی و اقتصادی بالایی دارد. در این مطالعه، شمارش باکتری‌های مزوفیل هوازی (روش شمارش پلیت هوازی)، کلی‌فرم، کلی‌فرم مدفوعی و اشریشیاکلی (روش محتمل ترین تعداد) به منظور ارزیابی کیفیت میکروبی میگوی عرضه شده در سطح فروشگاه‌ More
    میگـو یک منبـع پروتئین دریایی پرطرفدار است که ارزش غذایی و اقتصادی بالایی دارد. در این مطالعه، شمارش باکتری‌های مزوفیل هوازی (روش شمارش پلیت هوازی)، کلی‌فرم، کلی‌فرم مدفوعی و اشریشیاکلی (روش محتمل ترین تعداد) به منظور ارزیابی کیفیت میکروبی میگوی عرضه شده در سطح فروشگاه‌های شهر کرمان در 21 نمونه‌ی میگو خام در بازه زمانی 3 ماهه در پاییز سال 1400 انجام پذیرفت. در ادامه مقاومت آنتی‌بیوتیکی 125 جدایه‌ی اشریشیاکلی در برابر 9 آنتی‌بیوتیک سفوتاکسیم، سیپروفلوکساسین، نیتروفورانتوئین، جنتامایسین، سفکسیم، آمیکاسین، سولفامتوپریم، سفتریاکسون و نالیدیکسیک اسید به روش انتشار دیسک مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین میزان بار میکروبی 108×8 CFU/ml و کمترین میزان آن 105×3/3 CFU/ml بود. شمارش کلی‌فرم در نمونه‌ها از صفرکلی‌فرم در گرم درچهار نمونه (19درصد) تا 97/4383 کلی‌فرم درگرم متغیر بود. همچنین شمارش کلی‌فرم‌های مدفوعی در این مطالعه‌ در دامنه‌ی 32/1898-0 کلی‌فرم مدفوعی در‌گرم بود و در 9 نمونه (86/42 درصد) کلی‌فرم مدفوعی مشاهده نشد. باکتری‌ اشریشیاکلی از 14/57 درصد از نمونه‌ها جدا شد. بیشترین مقاومت در‌ برابر آنتی‌بیوتیک نالیدیکسیک اسید (8/16 درصد) و بیشترین حساسیت در برابر آنتی‌بیوتیک نیتروفورانتوئین و آمیکاسین (2/99‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ درصد) مشاهده شد. وضعیت مقاومت آنتی‌بیوتیکی در جدایه ها نگران‌کننده نبود اما آلودگی به کلی‌فرم مدفوعی و اشریشیا‌کلی حاکی از شرایط نامناسب بهداشتی است و بایستی با نظارت بیشتر و همچنین تهیه و آموزش پروتکل‌های صحیح صید، حمل، نگهداری و آماده‌سازی میگو، وضعیت بهداشتی و کیفیت میگو های عرضه شده را افزایش داد. Manuscript profile