• Home
  • پریسا علی پور

    List of Articles پریسا علی پور


  • Article

    1 - بررسی بافت‌های مجاز و غیر مجاز در محصولات همبرگر با رنگ‌آمیزی های عمومی و اختصاصی
    Food Hygiene , Issue 53 , Year , Spring 2024

    پروتئین یک جزء ضروری نیاز غذ More

    پروتئین یک جزء ضروری نیاز غذایی انسان است. غذاهای فرآوری شده با منشاء دامی نظیر همبرگر نقش مهمی در رژیم غذایی مردم جهان دارند. برای تشخیص بافت‌های غیر‌مجاز در محصولات گوشتی طبق استاندار‌‌‌د ملی از رنگ‌آمیزی هماتوکسیلین وائوزین استفاده ‌می‌شود. هدف از این تحقیق مقایسه رنگ‌آمیزی اختصاصی و عمومی در تشخیص بافت‌های غیر‌مجاز بود. در ابتدا تعداد 20 نمونه همبرگر از 14 کارخانه فرآورده­های غذایی تهیه گردید از هرمحصول همبرگر سه نمونه بافتی به ابعاد 5 میلی‌مترتهیه و در محلول بافر فرمالین 10 درصد قرار داده شد. سپس مراحل آماده کردن، تهیه بلوک پارافینه و برش انجام و مقاطع تهیه شده با رنگ­های هماتوکسیلین وائوزین، ورهوف- ون­گیسون،  ماسون تری‌کروم و پاس ـ آلسین­بلو رنگ­آمیزی شده و با میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرارگرفتند. در مجموع240 اسلاید بافتی تهیه گردید. در این مطالعه بافت‌های غیر مجازشناسایی شده شامل گوشت ناحیه سر و غدد بزاقی و بافت ها‌ی مجاز شامل غضروف مفصلی، استخوان، عضله اسکلتی، عروق خونی، بافت­های همبندی، چربی، سویا و بافت‌های گیاهی بودند. نتایج نشان داد با انجام رنگ­آمیزی­های اختصاصی می­توان تشخیص دقیق‌تر­، مطمئن‌تر و سریع­تری در محصولات همبرگر داشت. نتایج نشان داد که بهتراست رنگ‌آمیزی‌های اختصاصی به رنگ‌امیزی‌های عمومی اضافه شود. تصاویر این تحقیق می­تواند به عنوان مرجعی در تشخیص بافت­های مجاز و غیرمجاز در همبرگر مورد استفاده قرارگیرد.

    Manuscript profile