• Home
  • مرتضی محمدی

    List of Articles مرتضی محمدی


  • Article

    1 - بررسی شاخص‌های مورفوفیزیولوژیک و بیوشیمیایی گیاه جعفری (Petroselinum sativum) با کاربرد کلات آهن و نانو کلات آهن
    Journal of Quality and Durability of Agricultural Products and Food Stuffs , Issue 14 , Year , Summer 2024

    آهن یکی از ریزمغذی‌های مهم در رشد و نمو گیاهان است. به‌منظور بررسی اثرات کلات آهن و نانو کلات آهن بر شاخص‌های موفوفیزیولوژیک و بیوشیمیایی گیاه جعفری، پژوهشی در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 3 تکرار و هر تکرار حاوی 3 گلدان، در گلخانه تجاری واقع در شهرستان گرمسار، انجام شد. کلات آهن و نانو‌ کلات آهن هر کدام در سه غلظت صفر، 5/2 و 5 گرم در لیتر در مراحل 4 و 6 برگی روی گیاهان محلول‌پاشی شد. نتایج صفات مورد ارزیابی نشان داد که بیشترین وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه در تیمار نانو‌ کلات آهن 5 گرم در لیتر، بود. تیمار کلات آهن 5 گرم در لیتر، بالاترین محتوای کلروفیل کل (4319/5 میلی‌گرم در گرم وزن تر) را داشت. بیشترین میزان آهن (23/79 میلی‌گرم در گرم وزن خشک) در تیمار نانو‌ کلات آهن 5 گرم در لیتر، به دست آمد. همچنین بیشترین فعالیت آنزیم‌های سوپراکسید دیسموتاز (46/2 واحد آنزیم در گرم وزن تر) و پراکسیداز (41/8 واحد آنزیم در گرم وزن تر) به ترتیب در تیمارهای کلات آهن 5 گرم در لیتر و نانو‌ کلات آهن 5 گرم در لیتر، بود. لذا با توجه به یافته‌های به‌دست‌آمده، استفاده از کلات آهن و نانو کلات آهن 5 گرم در لیتر برای بهبود شاخص‌های موفوفیزیولوژیک و بیوشیمیایی گیاه جعفری، توصیه می‌شود.

     

    Manuscript profile