• Home
  • ایمان زارع

    List of Articles ایمان زارع


  • Article

    1 - شناسایی عوامل و تبیین الگوی رفتار کارآیی بازار سرمایه در ایران
    Studies of ethics and behavior in accounting and auditing , Issue 2 , Year , Summer 2024

    هدف: هدف مطالعه حاضر شناسایی عوامل کلیدی و ارائه الگویی جهت تقویت کارایی بازار سرمایه است.

    More

    هدف: هدف مطالعه حاضر شناسایی عوامل کلیدی و ارائه الگویی جهت تقویت کارایی بازار سرمایه است.

    روش: این پژوهش در گروه تحقیقات کیفی قرار گرفته و در راستای هدف پژوهش، داده‌ها در مصاحبه با 14 نفر از خبرگان بازار سرمایه و اعضای هیئت علمی دانشگاه به صورت مقطعی در سال 1402 بدست آمد. در این مطالعه با استفاده از روش نظریه داده‌بنیاد، اطلاعات به دست آمده تحلیل گردید. ابزار تحقیق در بخش کیفی، مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته بوده و نمونه پژوهش با استفاده از تركیب روش‌های غیراحتمالی و گلوله برفی انتخاب شدند.

    یافته‌ها: زیرساخت‌های قانونی، مشارکت‌کنندگان، سیستم‌های اطلاعاتی بازار، عوامل داخلی، عوامل سیاسی و عوامل اقتصادی به عنوان مقوله‌های محوری شناسایی شدند که الگوی کارایی بازار سرمایه را تبیین می‌کنند. الگو و مفاهیم ارائه شده در پژوهش حاضر باب نوینی در تقویت کارایی بازار سرمایه در کشورهای در حال توسعه ازجمله ایران می‌گشاید و کارایی بازار سرمایه در سطح نیمه قوی در نتیجه پیاده‌سازی آن تحقق خواهد یافت.

    نتیجه‌گیری: الگوی ارائه شده در این تحقیق، به مدیران و سیاست‌گذاران سازمان بورس کمک می‌کند تا در راستای حصول کارایی بازار سرمایه از این پژوهش بهره ببرند.

    Manuscript profile

  • Article

    2 - تعدیل و تکامل نظریه ساخت‌یابی در تحقیقات حسابداری با رویکرد اجتماعی- اخلاقی
    Studies of ethics and behavior in accounting and auditing , Issue 1 , Year , Spring 2021
    نظریه ساخت‌یابی آنتونی گیدنز با نگاهی نو به مفاهیم ساختار و عاملیت و ارائه تعاریف جدید از آن‌ها، تحولات اجتماعی را به‌صورت توأمان متأثر از این دو مفهوم دانسته و از این رهگذر توانایی خود را در جهت تبیین پدیده‌های اجتماعی ارتقاء داده است. علی‌رغم مفید بودن نظریه ساخت‌یابی More
    نظریه ساخت‌یابی آنتونی گیدنز با نگاهی نو به مفاهیم ساختار و عاملیت و ارائه تعاریف جدید از آن‌ها، تحولات اجتماعی را به‌صورت توأمان متأثر از این دو مفهوم دانسته و از این رهگذر توانایی خود را در جهت تبیین پدیده‌های اجتماعی ارتقاء داده است. علی‌رغم مفید بودن نظریه ساخت‌یابی آنتونی گیدنز در تحقیقات حسابداری، انتقاداتی نیز بر آن وارد است. پژوهش حاضر بر اساس رویکرد فلسفی و علمی و بر پایه روش شناخت تاریخی به بررسی انتقادات وارد به تئوری ساخت‌یابی گیدنز و تکامل این تئوری در تحقیقات حسابداری می‌پردازد. انتقادات وارده عبارتند از: 1. نظریه ساخت‌یابی، عاملیت حسابداری را به‌قدر کافی جدی نگرفته است؛ تا حدی که فقط به رویکردهایی که در آن‌ها اطلاعات حسابداری به موضوعات انسانی مرتبط می‌شوند، تکیه دارد. 2. قابلیت نظارتی سیستم حسابداری به‌عنوان یک ساختار در این تئوری محدود شده است، در صورتی ‌که با استفاده از این توان بالقوه می‌توان مسئولیت پاسخ‌گویی حسابداری را توجیه نمود. 3. نظریه ساخت‌یابی تا حدی اخلاق را در حسابداری، نادیده می‌گیرد. Manuscript profile