Journal of Renewable Natural Resources Research
,
Issue19,Year,
Spring
2015
هدف از انجام این تحقیق بررسی قابلیت استفاده از ساقه سویا به عنوان ماده لیگنوسلولزی جایگزین چوب در تولید تخته‎خرده‎چوب بود. لذا در این تحقیق از ساقه سویا در 4 سطح 25، 50، 75 و 100 درصد وزنی، زمان پرس در 3 سطح 5، 6 و 7 دقیقه و مقدار چسب مصرفی در 3 سطح 8، 10 و 12 د More
هدف از انجام این تحقیق بررسی قابلیت استفاده از ساقه سویا به عنوان ماده لیگنوسلولزی جایگزین چوب در تولید تخته‎خرده‎چوب بود. لذا در این تحقیق از ساقه سویا در 4 سطح 25، 50، 75 و 100 درصد وزنی، زمان پرس در 3 سطح 5، 6 و 7 دقیقه و مقدار چسب مصرفی در 3 سطح 8، 10 و 12 درصد به عنوان عوامل متغیر استفاده شد. نتایج نشان داد که ویژگی های خمشی (MOR و MOE) با افزایش مقدار ساقه سویا در ترکیب تخته نهایی بهبود و چسبندگی داخلی کاهش یافت، ولی مقدار جذب آب و واکشیدگی ضخامت پس از 2 و 24 ساعت غوطه وری افزایش یافت. تمام ویژگی های مکانیکی و فیزیکی شامل ویژگی های خمشی، چسبندگی داخلی، جذب آب و واکشیدگی ضخامت پس از 2 و 24 ساعت غوطه وری با افزایش مقدار چسب و زمان پرس بهبود یافت. نتایج در نهایت نشان داد که ساقه سویا ماده مناسبی جهت تولید تخته‎خرده‎چوب می باشد.
Manuscript profile
Journal of Renewable Natural Resources Research
,
Issue1,Year,
Autumn
2027
این تحقیق به منظور بررسی تاثیر کاربرد پسماندهای لیگنوسلولزی سبوس و ساقه برنج بر ویژگیهای فراورده چندسازه "چوب- سیمان" ( ‎CB) ‎انجام گرفته است. بدین منظور، تخته هایی از چوب صنوبر و اختلاط چوب صنوبر و کلش برنج با سیمان پرتلند تیپ 2 ساخته شد. همچنین از خاکستر سبو More
این تحقیق به منظور بررسی تاثیر کاربرد پسماندهای لیگنوسلولزی سبوس و ساقه برنج بر ویژگیهای فراورده چندسازه "چوب- سیمان" ( ‎CB) ‎انجام گرفته است. بدین منظور، تخته هایی از چوب صنوبر و اختلاط چوب صنوبر و کلش برنج با سیمان پرتلند تیپ 2 ساخته شد. همچنین از خاکستر سبوس برنج به عنوان ماده پوزولانی در سه سطح (2،0و4 درصد) استفاده شد. جهت ارزیابی خواص کاربردی نمونه ها، مقاومت خمشی ‎(MOR)‎، مدول الاستیسیته ( MOE )، مقاومت برشی و میزان جذب آب WA)‎ ) و واکشیدگی ضخامت ( TS ) پس از 2 و 24 ساعت غوطه وری در آب براساس استانداردهای DIN68763‎ و ISO16983‎ اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که با تغییر ماده لیگنوسلولزی از کلش برنج به مخلوط کلش و صنوبر، ویژگیهای مکانیکی بهبود می یابد ولی ویژگیهای فیزیکی افزایش مییابد. همچنین نتایج نشان داد زمانی که از 4درصد خاکستر سبوس برنج استفاده شد، بیشترین مقاومت خمشی، مدول الاستیسیته، مقاومت برشی و کمترین واکشیدگی ضخامت و جذب آب بعد از 2 و 24 ساعت در آب به دست آمد.
Manuscript profile
Journal of Renewable Natural Resources Research
,
Issue36,Year,
Autumn_Winter
2022
هدف از انجام این پژوهش، بررسی قابلیت استفاده از سرشاخه هرس گونه توری به عنوان ماده لیگنوسلولزی جایگزین چوب در تولید تخته خرده چوب بود. در این تحقیق از سرشاخه هرس گونه توری در 3 سطح 20، 30 و 50 درصد وزنی استفاده شد و دمای پرس در 3 سطح 160، 170 و 180 درجه و مقدار چسب More
هدف از انجام این پژوهش، بررسی قابلیت استفاده از سرشاخه هرس گونه توری به عنوان ماده لیگنوسلولزی جایگزین چوب در تولید تخته خرده چوب بود. در این تحقیق از سرشاخه هرس گونه توری در 3 سطح 20، 30 و 50 درصد وزنی استفاده شد و دمای پرس در 3 سطح 160، 170 و 180 درجه و مقدار چسب مصرفی در 2 سطح 8 و 10 به عنوان عوامل متغیر در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد با افزایش مقدار سرشاخه هرس گونه توری در ترکیب تخته نهایی، ویژگی های خمشی (MOR و MOE) و چسبندگی داخلی کاهش یافت، ولی مقدار جذب آب و واکشیدگی ضخامت پس از 2 و 24 ساعت غوطه وری در آب افزایش یافت. از سوی دیگر با افزایش مقدار چسب و دمای پرس، تمامی ویژگی های مکانیکی و فیزیکی شامل ویژگی های خمشی، چسبندگی داخلی، جذب آب و واکشیدگی ضخامت پس از 2 و 24 ساعت غوطه وری بهبود یافت. در نهایت می توان از نسبت 40 درصد سرشاخه هرس گونه توری به صورت ترکیب با خرده چوب صنعتی جهت تولید تخته خرده چوب استفاده کرد.
Manuscript profile
Journal of Renewable Natural Resources Research
,
Issue20,Year,
Summer
2015
در این پژوهش، اثر مقدار ماده افزودنی ضایعات آرد ماهی و همچنین مقدار ماده جفت‎کننده (MAPE) بر مقاومت به ضربه فاق‎دار و ویژگیهای فیزیکی چندسازههای چوب‎ پلاستیک مورد بررسی قرار گرفت. آرد چوب برای این منظور در سطح 40 درصد با پلیاتیلن سنگین (HDPE) 60 درصد مخلو More
در این پژوهش، اثر مقدار ماده افزودنی ضایعات آرد ماهی و همچنین مقدار ماده جفت‎کننده (MAPE) بر مقاومت به ضربه فاق‎دار و ویژگیهای فیزیکی چندسازههای چوب‎ پلاستیک مورد بررسی قرار گرفت. آرد چوب برای این منظور در سطح 40 درصد با پلیاتیلن سنگین (HDPE) 60 درصد مخلوط شد. آرد ماهی در سه سطح (5، 10 و 15 درصد) نسبت به آرد چوب و جفت‎کننده در سه سطح (0، 2 و 4 درصد) نسبت به پلیاتیلن در یک مخلوطکن داخلی در دمای 180 درجه سانتیگراد و سرعت 60 دور در دقیقه با یکدیگر مخلوط شدند. نمونههای آزمودنی استاندارد با استفاده از روش قالبگیری تزریقی ساخته شدند. سپس مقاومت به ضربه فاقدار و همچنین خواص فیزیکی شامل جذب آب و واکشیدگی ضخامت پس از 2 و 24 ساعت اندازهگیری شد. نتایج حاصله حاکی از این موضوع بود که با افزایش ضایعات آرد ماهی تا 15 درصد بیشترین میزان مقاومت به ضربه و کمترین مقدار جذب آب و واکشیدگی ضخامت به دست آمد. مقاومت به ضربه با افزایش میزان درصد جفت‎کننده تا 4 درصد افزایش یافته و خواص فیزیکی بهبود یافت.
Manuscript profile
Sanad
Sanad is a platform for managing Azad University publications