Abstract :
به منظور بررسی تاثیر کود نیتروژنه بر رشد گیاه، آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی شامل دو رقم داودی (’فرد‘ و ’آنجل‘) و دو منبع کودی: اوره (750 و 1500 گرم بر هکتار) و نیتروکسین (75/0 و 5/1 لیتر بر هکتار) به همراه تیمار شاهد در سه تکرار اجرا شد. نتایج نشان داد که بیشترین میزان کاروتنوئید گلبرگ و وزن خشک ریشه در تیمار 5/1 لیتر نیتروکسین و کمترین میزان فنل کل در تیمار شاهد در رقم ’آنجل‘ مشاهده شد. بالاترین میزان کلروفیل a در تیمارهای نیتروکسین (5/1 لیتر) در رقم ’فرد‘ و اوره (1500 گرم بر هکتار) در رقم ’آنجل‘ مشاهده شد. کمترین میزان کلروفیل b در تیمار 1500 گرم بر هکتار اوره در رقم ’آنجل‘ مشاهده شد. افزایش در وزن خشک ساقه (5/1 لیتر نیتروکسین و 1500 گرم بر هکتار اوره) در رقم ’فرد‘ مشاهده شد. بیشترین میزان آنتوسیانین (3/19 میکرومول بر گرم وزن تر) در رقم (آنجل) ثبت شد. محتوای آنتوسیانین همچنین تحت تاثیر و تیمار کودی (1500 گرم بر هکتار و اوره (2/19 میکرومول بر گرم وزن تر ) و 15 لیتر در هکتار نیتروکسین (4/18 میکرومول بر گرم وزنتر) تاثیر معنی داری در محتوای آنتوسیانین نمونهها داشت. با افزایش میزان کود در هر دو منبع کودی افزایش در وزن تر گل، وزن تر ریشه و تعداد شاخه مشاهده شد.
References:
Agha Alikhani, M., Iranpor, A. and NaghdiBadi, H. 2013. Change in agronomical and phytochemical
yield of purple coneflower (Echinaceae purpurea L. Moench under urea and three bio-fertilizer
application. Journal of Medicinal Plants, 46 (2): 121-136. (In Persian).
Bakhshi, D. and Arakawa, O. 2007. Induction of phenolic compounds biosynthesis with light irradiation
in the flesh of red and yellow apples. Journal of Applied Horticulture, 8(2): 101-104.
Bashyal, L.N. 2011. Response of cauliflower to nitrogen fixing biofertilizer and graded levels of
nitrogen. Journal of Agricultur and Environment, 12: 41-50.
Biyari, A., Gholami, A. and Asadi Rahmani, H. 2007. Sustainable production and improvement of
nutrient absorption by maize in response to seed inoculation by PGPR. Proceedings of the 2
nd
National Conference on Agroecology in Iran, Gorgan, Iran. p: 8.
Ghorbanli, M., Saadatmand, L. and Niakan, M. 2011. Study the effects of natural habitats on flavonoids
polyphenols, anthocyanin and their related antioxidant activity in Elaeagnus agustifolia. The
First Congress on Advanced Agricultural Finding, Islamic Azad University Saveh, Iran. (In Persian).
Gomez-Garcia Mdel, R. and Ochoa-Alejo, N. 2013. Biochemistry and molecular biology of carotenoid
biosynthesis in chili peppers (Capsicum spp.). International Journal of Molecular Sciences,
16:14 (9): 19025-53.
Hassanpouraghdam, M.B., Hassani, A., Vojodi Mehrabani, L. and Farsad, N. 2010. Drying methods
affects essential oil content and composition of basil (Ocimum basilicum L.). Journal of Esserntial
Oil Bearing Plants, 13 (6): 759-766.
Heidari, Z., Besharati, H. and Maleki Farahani, S. 2014. Effect of some chemical fertilizer and
biofertilizer on quantitative and qualitative characteristics of saffron. Saffron Agronomy and
Technology, 2 (3): 177-189.
Ibrahim, M.H., Jaafar, H.Z.E., Rahmat, A. and Abdul Rahman, Z. 2011. Effects of nitrogen fertilization
on synthesis of primary and secondary metabolites in three varieties of kacip fatimah (Labisia pumila Blume). International Journal of Molecular Sciences, 12 (8): 5238–5254.
Jafarzadeh, L., Heshmat, O. and Bostan, A.A. 2014. The study of drought stress and bio fertilizer
of nitrogen on some biochemical traits of marigold medicinal plant (Calendula officinalis L.).
Journal of Plant Research, 27 (2): 180 – 193. (In Persian).
Lugtenberg, B. and Kamilova, F. 2009. Plant-growth promoting rhizobacteria. Annual Review of
Microbiology, 63: 541-556.
Mejla, A., Hudson, E., Gonzalez de Mejla, E. and Vasquez, F. 1981. Carotenoid content and vitamin
A activity of some common cultivars of Mexican peppers (Capsicum annuum) as determined
by HPLC. Journal of Food Science, 53: 1448-1451.
Nader-Nejad, N., Ahmadi Moghadam, A., Hosseinifar, J. and Pourseiedi, Sh. 2014. The effects of
rootstock and cultivar on PAL, phenolics and flavonoids content in flower, leaves and fruits of
pistachio. MSc Thesis, Shahid Bahonar University of Kerman, Iran.
Park, C.H., Chae, S.C., Park, S.Y., Kim, J.K., Al-Dhabi, N.A. and Park, S.U. 2015. Anthocyanin
and carotenoid content in different cultivars of chrysanthemum flower. Molecules, 11090-11102.
Prabhatkumar, R.S. and Mishra, R.L. 2003. Effect of bio-fertilizers on growth and yield of China
aster. Journal of Ornamental Horticulture, 6 (2): 85-88.
Prochazkova, D., Sairam, R.K., Srivastava, G.C. and Singh, D.V. 2001. Oxidative stress and antioxidant
activity as the basis of senescence in maize leaves. Plant Science, 161: 765-771.
Selvakumar, G.M., Lenin, P. and Ravimycin, T. 2009. Response of biofertilizers on the growth and
yield of blackgram (Vigna mungo L.). Recent Research in Science and Technology, 1 (4): 169-175.
Vessey, J.K. 2003. Plant growth promoting rhizobacteria as biofertilizer. Plant and Soil, 255: 271 – 286.
Wanger, G.J. 1979. Contact and vacuole extra vacuole distribution of neutral sugar free amino
acids and anthocyanin in protoplast. Plant Physiology, 64: 88-93.
Zahir, Z.A., Arshad, M. and Frankenberger, W.F. 2004. Plant growth promoting rhizobacteria: Applications
and perspectives in agriculture. Advances in Agronomy, 81: 97 - 168.
Ze-lin, L. and Harnly, J.M. 2010. Identification of the phenolic components of chrysanthemum
flower (Chrysanthemum morifolium Ramat). Food Chemistry. 120 (1): 319-326.
Zeng, Y., Deng, M., Lv, Z. and Peng, Y. 2014. Evaluation of antioxidant activities of extracts from
19 Chinese edible flowers. Published online 2014 Jun. 25. doi: 10.1186/2193-1801-3-315.